Europa > The European Union in the World > Delegations EN - [УКР]
Представництво Європейської Комісії
в Україні
Головна сторінка | Контакти | Мапа сайту | Посилання | Вакансії | Стажування

День Європи

Ласкаво просимо на День Європи

Що святкується у День Європи?

Організатори

Радіомарафон

День Європи у Києві

День Європи в Одесі

День Європи у Донецьку

День Європи в інших містах

Артисти

Спонсори

Партнери

День Європи в пресі

Прес-центр

День Європи 2003/2004

Галерея

Вікторина

Факти про ЄС

Зворотній зв'язок

Європейський гімн

Партнери

Європейський молодіжний парламент - Україна

Міжнародна молодіжна громадська організація “Європейський молодіжний парламент - Україна” є аполітичною, неприбутковою організацією, що представляє національний комітет Європейського молодіжного парламенту в Україні.

Метою ЄМП – Україна є поширення ідеї європейської інтеграції України серед української молоді шляхом проведення відкритих форумів та діалогу. Визначаючи європейські цінності та підвищуючи рівень зацікавленості молоді щодо історії розвитку ЄС, а також аналізуючи переваги та недоліки можливого вступу України до Європейського Союзу, члени ЄМП – Україна працюють над збільшенням потенціалу молоді, а також забезпеченням участі молодих людей у процесі прийняття рішень, що є одним із основних прав людини, а також шляхом до розбудови демократичного громадянського суспільства.

Лігa студентів-міжнародників Маріупольського державного гуманітарного унівeрситета (Донецька область)

Ліга студентів-міжнародників Маріупольського державного гуманітарного університету "Дипкорпус". Членство - близько 100 учасників. Головна мета - розвинення професійних та творчих навичок студентів спеціальності "Міжнародні відносини" та виховання політичної і громадянської свідомості.

"Новоград-Волинський Євроклуб"

Міжнародний фонд "Відродження"

Міжнародний фонд "Відродження" (МФВ) засновано у квітні 1990 року. Він належить до мережі фундацій Джорджа Сороса, що складається з національних і регіональних фондів більш, ніж у тридцяти країнах світу, переважно у Центральній і Східній Європі та на території колишнього Радянського Союзу. Ці фонди об'єднує спільна мета — вони підтримують правничі, медійні, освітні, інформаційні, медичні, соціальні ініціативи, що сприяють розвиткові й утвердженню відкритого суспільства.

МФВ є найбільшою національною доброчинною громадською організацією в Україні. Завдання Фонду — фінансово та організаційно сприяти становленню демократичного, відкритого суспільства в Україні шляхом підтримки значущих для його розвитку громадських ініціатив. У 1990-2004 роках Фонд надав численним неурядовим організаціям (НУО) України, а також науково–освітнім, просвітницьким закладам, видавництвам ґрантів на суму понад 82 мільйони доларів США. 2005 року МФВ надасть фінансову підтримку на суму до 7 мільйонів доларів США на проекти, що сприяють розвиткові європейської інтеграції, посиленню впливу громадянського суспільства та його контролю за владою, системі громадського правозахисту й утвердженню принципу верховенства права в Україні, проведенню пенітенціарної реформи, розвиткові громадської активності національних меншин, реформам у сферах освіти, охорони здоров'я, видавничій справі, проведенню справедливих та чесних виборів тощо.

Влітку 2004 року розпочала свою роботу Європейська програма МФВ. Основна мета програми полягає у підвищенні спроможності громадянського суспільства України впливати на процес європейської інтеграції України та бути його повноцінним учасником. Пріоритети програми є наступними: створення прозорих механізмів співпраці громадськості та органів державної влади щодо питань європейської інтеграції у центрі та на місцях, надання експертної підтримки у визначенні пріоритетів та виконанні, а також громадський моніторинг виконання Плану дій Україна-ЄС, підвищення обізнаності/ фахового рівня з питань європейської інтеграції державних службовців, журналістів, представників громадських організацій, освітян, консолідація громадських ініціатив, спрямованих на поглиблення європейської інтеграції України та підтримка та підвищення рівня експертної/ аналітичної роботи щодо європейської інтеграції

УНКМО

Український Національний Комітет Молодіжних Організацій (УНКМО) — це об’єднання всеукраїнських громадських молодіжних дитячих організацій та обласних ( Автономної Республіки Крим, міст Києва та Севастополя ) комітетів молодіжних організацій, був утворений у липні 1992 року. На теперішній час до складу УНКМО входять більш як 70 всеукраїнських молодіжних і дитячих громадських організацій, 27 регіональних відділень УНКМО, які об’єднують понад 3900 міських і районних організацій.

За 12 років свого існування УНКМО став впливовою суспільною силою, яка виступає посередником у взаєминах між державними органами влади і соціально активною молоддю.

УНКМО є позаполітичною неурядовою громадською організацією, що об’єднує молодіжні громадські організації та молодіжні крила політичних партій різного спрямування.

МІСІЯ УНКМО полягає в координації та розвитку українського молодіжного руху та його інтеграції в міжнародний молодіжний рух.

Євроклуб Донецьк

Євроклуб в Донецьку було створено у вересні 2003 року місцевими випускниками програми Міжнародних відносин та європейських студій Центральноєвропейського університету (м.Будапешт). Статут Євроклубу було прийнято 7 квітня 2004 року, та зареєстровано як юридичну особу 21 квітня 2004 року, як неприбуткову місцеву громадську молодіжну організацію з обласним статусом.

Довгострокова місія Донецької обласної молодіжної організації “Євроклуб” – бути надійним джерелом неупередженої інформації про Європейську Унію, мозковим центром молодіжного проєвропейського руху в Східній Україні, кузнею кадрів майбутніх єврократів – досвідчених фахівців з питань європейської інтеграції, як державних службовців й представників місцевого самоврядування, так й управлінців для сфери міжнародного бізнесу.

"Асоціація керівників шкіл м. Києва"

Асоціація керівників шкіл м. Києва – громадська організація, яка з 2000 року об’єднала директорів та заступників директорів навчальних закладів столиці. АКШК є регіональним відділенням Асоціації керівників шкіл України (АКШУ).

Щороку члени асоціації організовують і проводять значну кількість педагогічних науково-практичних конференцій, семінарів, круглих столів.

Основні напрямки роботи такі:

1. Впровадження громадсько-державної моделі управління освітою, посилення ролі директорів у реалізації освітньої політики в м. Києві й Україні ( проведення громадських експертиз нормативних документів ,зокрема ,Державних стандартів середньої освіти та Проекту концепції профільної школи (у співпраці з проектами Міжнародного фонду "Відродження" та ПРООН).

2. Освітня політика та освіта „рівний – рівному”, проведення громадського моніторингу якості освіти, поширення просвітницької діяльності

3. Розвиток міжнародного співробітництва і безпосередніх контактів з Європейською асоціацією керівників шкіл (ESHA), Організацією Об’єднаних Націй, Європейською комісією. Реалізація проекту„ Європейські студії” у школах України, підтримка інформаційно-ресурсного центру „ Європейські студії”(www.euro.lecos.org)

АКШК має власний сайт в Інтернеті: www.akschool.lecos.org, де розміщено всю інформацію про проекти і діяльність асоціації.

Об’єднання громадян “Товариство Коло-Ра”

Створено в 1999р. з метою залучення населення до прадавньої історико-культурної спадщини України; дослідження, збереження та популяризації надбань наших пращурів. Напрямки нашої діяльності: наукові та популярні видання; комплексні експедиції та фестивалі; реконструкції давньої кераміки, одягу, жител; історичні туристичні маршрути; експериментальна археологія.

На свято Івана Купала щорічно з 2003 р. у м.Ржищеві на Київщині відбувається фольклорно-етнографічний, археологічний фестиваль “Ржищівський вінок”, в рамках якого багато заходів: виставка-ярмарка виробів народних умільців Київщини, конкурс фольклорних колективів області, зустріч флотилії старовинних суден “Княгиня Ольга” і “Сварог”, історичні майданчики та вистави з показом реконструкцій костюму та кераміки, археологічні розкопки, науково-практична конференція з експериментальної археології, випал кераміки в реконструйованій трипільській печі, збір лікарських трав, купальські дійства, екскурсії тощо.

Усі напрямки діяльності Товариства включені в інноваційний проект «Подорожі до прадавніх хліборобських культур та традицій Східної Європи», який підтримується Посольством Канади та Фондом «Україна 3000».

Інститут міжнародних досліджень процесів інтеграції та глобалізації

Інститут міжнародних досліджень процесів інтеграції та глобалізації, створений у 2003 році, є дослідницькою неприбутковою громадською організацією. Пріоритетною метою Інституту міжнародних досліджень процесів інтеграції та глобалізації є сприяння демократичному розвитку українського законодавства через ключові процеси на шляху трансформації сучасної держави – інтеграції та глобалізації.

Головними завданнями Інституту є:

  • пошук, вивчення, дослідження, аналіз, поширення інформації щодо програм, тенденцій та актуальних проблем розвитку міжнародних відносин та зовнішньої політики, підготовка дослідницьких та освітніх матеріалів даних питань, участь в організації і проведенні просвітницької діяльності (лекцій, консультацій та інших заходів);
  • організація семінарів, зустрічей, „круглих” столів з відомими українськими політичними діячами, науковцями, представниками міжнародних організацій та зарубіжних країн; сприяння національним, регіональним і галузевим програмам та проектам громадських організацій.

Інститут міжнародних досліджень процесів інтеграції та глобалізації є членом Американської торгівельної палати в Україні, активно співпрацює з Комітетом Верховної Ради України у закордонних справах, зокрема, Інститут ініціював створення при Комітеті Громадської Ради, брав участь у підготовці парламентських слухань по зовнішній політиці України.

Європейська Бізнес Асоціація

Європейська Бізнес Асоціація - організація, що об'єднує понад 400 європейських та міжнародних компаній, які працюють на Україні, була створена в 1999 році. Ініціатором створення Європейської Бізнес Асоціації була Європейська Комісія, яка зацікавлена в підтримці європейського бізнесу на Україні та налагодженні двосторонніх зв'язків Україна-ЄС.

Беручи до уваги пріоритети України щодо інтеграції в Європейський Союз, основною метою діяльності Асоціації є налагодження стосунків європейського бізнесу з представниками влади в Україні для співпраці щодо створення сприятливих умов ведення бізнесу та залучення прямих іноземних інвестицій в економіку України. На сьогодні Асоціація пропонує своїм членам: колективний захист інтересів у центральних та місцевих органах державного управління України, в іноземних та міжнародних організаціях; регулярну інформаційну підтримку; можливість брати участь у процесі прийняття рішень на рівні Європейського Союзу; можливості спілкування та розважальні заходи. Асоціація діє як незалежна установа, підзвітна своїм членам. Дізнайтеся про нас більше з www.eba.com.ua

Одеський регіональний інститут державного управління

Одеський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (ОРІДУ) є унікальним вищим навчальним закладом, який майже 10 років готує висококваліфіковані управлінські кадри для органів державного управління, місцевого самоврядування, державних установ та приватних фірм і компаній. В навчальному процесі ОРІДУ активно використовує міжнародний позитивний досвід надання освітянських послуг відповідно до вимог Болонської декларації, якісної підготовки управлінських кадрів в умовах трансформації суспільства та державних інституцій. Якість навчальних програм ОРІДУ відповідає європейським стандартам, що підтверджено сертифікатом Лондонського столичного університету (http://www.londonmet.ac.uk/ukraine/). Інститут є членом найвпливовіших міжнародних професійних асоціацій, а саме Мережа інститутів та шкіл державного управління у Центральній та Східній Європі (NISPAcee) та Міжнародна асоціація проектного менеджменту (IPMA).

Яскрава когорта випускників Інституту , що працюють в центральних і регіональних органах виконавчої влади, органах місцевого самоврядування, очолюють приватні компанії та впливові недержавні організації, складає надійний базис забезпечення подальшої інтеграції України до європейських економічних та соціальних структур у відповідності з Планом дій Україна – Європейський Союз.

Сайт: http://www.oridu.odessa.ua

Тристороння Ініціатива передання досвіду Україні

З метою зміцнення співпраці між Україною та Польщею, яка швидко розвивається, а також для вивчення успішного досвіду Польщі в переході до ринкової економіки та громадянського суспільства, урядами США, Польщі й України було започатковано тристоронню ініціативу, спрямовану на розвиток зв´язків між цими двома країнами. Через розширення та поглиблення міждержавних зв´язків і зв´язків між громадськістю Польщі й України Польcько-Американсько-Українська Ініціатива про Співпрацю (ПАУСІ) має на меті не лише прискорення перебігу економічних і демократичних перетворень в Україні, але й передбачає створення механізму, який дозволить поширювати та використовувати спільний досвід проведення реформ. Сайт: www.pauci.org

нагору