ЕЛЕКТРОМЕХАНIЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

    Декан -
    Андрійчук Володимир Андрійович,
    док. техн. наук
    тел. 25-76-93

Пiдготовка iнженерiв - електромеханiкiв здiйснюється iз 1978 р. Електромеханiчний факультет засновано у 1988 роцi на базi механiчного факультету Тернопiльського фiлiалу Львiвської полiтехнiки.

На електромеханiчному факультетi навчаються бiльше 300 студентiв, в основному за денною формою навчання.

Профiльними кафедрами факультету є кафедри свiтлотехнiки, електротехнiки та електронiки, технологiї та обладнання зварювального виробництва i матерiалознавства.

Факультет здiйснює пiдготовку бакалаврiв з двох базових напрямкiв: Електротехнiка та Зварювання i iнженерiв-електрикiв iз спецiальностi "Свiтлотехнiка та джерела свiтла" та iнженерiв-механiкiв iз спецiальностi "Обладнання i технологiя зварювального виробництва". Здiйснюються також пiдготовка фахiвцiв освiтньо - квалiфiкацiйного рiвня магiстр.

Випускники факультету працюють на заводах свiтлотехнiчної та електротехнiчної галузей, на машинобудiвних, авiацiйних, автомобiльних пiдприємствах, в будiвельних органiзацiях, науково-дослiдних iнститутах i конструкторських бюро.

На факультетi працюють 33 спецiалiзованi навчально-науковi лабораторiї, зокрема технологiї i обладнання зварювання плавленням та тиском, технологiї конструкцiйних матерiалiв, електронiки i мiкроелектронiки, схемотехнiки та мiкропроцесорної технiки.

На провiдному пiдприємствi свiтлотехнiчноє промисловостi Украєни ВАТ "Ватра" працює фiлiал кафедри "Свiтлотехнiка i джерела свiтла", в семи спецiалiзованих лабораторiях якого проводяться заняття та дослiдження в областi фотометрiї, джерел свiтла, пускорегулюючих апаратiв, свiтло-технiчних приладiв та систем. При факультетi активно працює навчально - науково-виробничий комплекс "Свiтло".

Професорсько - викладацький склад факультету представляють 2 академiки галузевих наук, 3 доктори наук, професори, 17 кандидатiв наук, доцентiв, 12 старших викладачiв та асистентiв.

Науковцi кафедр працюють над моделюванням та розробкою високоякiсних джерел живлення для потреб свiтлотехнiчної та електротехнiчної галузей, розробкою магнiтно-iндукцiйних та оптичних систем для дослiдження впливу електромагнiтних i свiтлових полiв на живi органiзми, створенням високопродуктивних i енергозберiгаючих технологiй iндукцiйного наплавлення деталей, оптимальним управлiнням термонапруженим деформованим станом конструкцiй. На факультетi створенi науково-дослiднi лабораторiї електромагнiтної сумiсностi та високоефективних джерел живлення, механiки руйнування i твердих сплавiв.