Науково-дослідні лабораторії

1. Науково-дослідна лабораторія по застосуванню полімерних конструкційних матеріалів у газотранспортному обладнанні (НДЛ-1)


Завідувач лабораторією
Ярема Ігор Теодорович, кандидат технічних наук.
 

Науково-дослідною лабораторією виконується весь цикл робіт від аналізу умов роботи, проведення необхідних наукових досліджень і розробки нових конструкцій вузлів та деталей до виготовлення дослідних зразків, випробування їх в експлуатаційних умовах та, при необхідності, організація серійного випуску розроблених деталей.

Основні напрямки діяльності лабораторії:

  • розробка надійних та довговічних конструкцій ущільнюючих вузлів нерухомих та рухомих з'єднань газотранспортного обладнання з використанням полімерних конструкційних матеріалів;
  • розробка нових конструкцій та виготовлення дослідних партій пластмасових та пластмасо-металевих лабіринтних та інших ущільнень відцентрових нагнітачів газоперекачуючих агрегатів та відцентрових насосів;
  • створення конкурентноздатних конструкцій ущільнень штоку та робочого органу запірної та газорегулюючої апаратури вітчизняного та зарубіжного виробництва;
  • розробка та виготовлення підшипників ковзання з полімерних композиційних матеріалів;
  • дослідження механічних, тепло- та електро-технічних характеристик полімерних конструкційних матеріалів відповідно до умов експлуатації.

З 1979 року розроблені та виготовлені деталі успішно працюють на компресорних станціях магістральних газопроводів "Оренбург-Західний кордон", "Уренгой-Помари-Ужгород", "Прогрес-2" та станціях підземного зберігання газу.

На конструкції пластмасових деталей одержано 15 авторських свідоцтв. Розробки лабораторії нагороджені понад 20 медалями ВДНГ колишнього СРСР та України.По даній тематиці опубліковано понад 50 наукових праць.

Наші реквізити:
Поштова адреса: 46001, м.Тернопіль, вул.Руська,56, НДЛ-1
e-mail:ndl1@tu.edu.te.ua
Телефон/факс: (0352) 254-749