12. Відомості про міжнародне наукове та науково-технічне співробітництво із закордонними організаціями

12.1. Угода про співробітництво між Тернопільським державним технічним університетом iменi Івана Пулюя i Коледжем управління бізнесом Університету Цiнцiнатi (США).Керівник -доц. І.В.Бакушевич.

Термiн - 9.05.1996-9.05.2002р.

Партнер: Коледж управління бізнесом Університету Цiнцiнатi.

Анотація:
Наукове співробітництво в галузях, якi представляють спільний інтерес, пошуки фондів підтримки i грантів для спільних наукових дослiджень.

12.2. Угода про співпрацю між університетом "Вроцлавська політехніка", Польща та Тернопільським державним технічним університетом iменi Івана Пулюя.

Угода укладена в 1995р, з умовою постійної співпраці.

Анотація:

  • розширення міжнародних контактів;
  • наукова кооперація через проведення конференцій, симпозіумів, спільних нау-кових видань, обмін спеціалістами, укомплектування бібліотек, комп'ютерних систем в управління, техніці комунікацій, організації підприємств;
  • організація спільних післядипломних шкіл бізнесу.

В рамках вказаної угоди в червні 1997 року на базі ТДТУ в м. Тернополі проведено Українсько-Польський симпозіум "Проблеми трансформації в гуманітарній, соціально-економічній та науково-освітній сферах"

12.3. Угода про співпрацю в галузі науки i освіти між Жешувським технічним університетом (Польща) та Тернопільським державним технічним університетом iменi Івана Пулюя.

Угода укладена в 1995р. з умовою постійної співпраці.

Мета угоди:

В галузі науки:

  • обмін кадровими спеціалістами в галузях, що становлять спільний інтерес;
  • захист дисертацій в спеціалізованих радах;
  • взаємне стажування аспірантів та наукових працівників;
  • проведення спільних науково-технічних конференцій;
  • видання спільного збірника наукових статей.

В галузі освіти:

  • взаємне стажування студентів;
  • взаємний обмін студентами на переддипломну практику.

В галузі інформації:

  • взаємний обмін інформацією про конференції;
  • взаємний обмін науковою та освітньою літературою;
  • безкоштовне взаємне користування бібліотечними фондами.

В рамках вказаної угоди в червні 1997 року на базі ТДТУ в м. Тернополі проведено Українсько-Польський симпозіум "Проблеми трансформації в гуманітарній, соціально-економічній та науково-освітній сферах".

12.4. Спільний проект з Вашингтонським державним університетом (США) про впровадження модулів в навчальні курси бізнес -дисциплін про використання прикладів з історії, економіки, гуманітарних наук та політики США.(Реєстраційний номер E/ASU-9905).Керівник -доц. І.В.Бакушевич.

Термін - 08.1999-08.2002.

Партнер - Вашингтонський державний університет (США), Переяславський педагогічний університет.

12.5. Угода про створення в Україні регіональної академію мережевих технологій CISCO-Академії для підготовки інструкторів для Локальних академій 1-го рівня і фахівців (рівень молодшого спеціаліста) в галузі обладнання комп'ютерних мереж. Керівник проф. П.В.Ясній.

Термін - безстроковий.

Партнер - фірма CISCO-System (Сан-Франціско, США)

12.6. Угода з фірмою Pro-in( Відень, Австрія) про сумісну підготовку фахівців професійного рівня в галузі обладнання комп'ютерних мереж. Керівник проф. П.В.Ясній.

Термін - безстроковий.

Партнер - фірма Pro-in ( Відень, Австрія).

12.7. Угода про створення в ТДТУ першої в Україні локальної академії мережевих технологій CISCO-Академії 2 - го рівня для підготовки фахівців ( рівень спеціаліста) в галузі обладнання комп'ютерних мереж ( керівник доц. М.М.Митник). Термін - безстроковий.

Партнер - фірма CISCO-System ( Сан - Франціско, США).

12.8. Угода з Віртуальним Європейським університетом (VUE) про створення в університеті сертифікаційного центру для організації прийому іспитів за програмами: CISCO, INFORMIX, Novell, Microsoft, IBM/Lotus, Lucent Technologies ( керівник проф. П. Ясній).

12.9. В рамках наукової співпраці: асистент кафедри фізики канд. фіз.-мат. наук В.В.Ганкевич з 10.2001 по 10.2002 року проходив наукове стажування в Інституті теоретичної фізики Гейдельберзького університету (ФРН); канд. техн. наук, доцент М.Р.Петрик з 10.2001 по 01.2002 року проходив наукове стажування у Комп'єнському університеті (Франція).

12.10. Угода про співробітництво з фірмою "Лафу" (ФРН), українсько-німецьким підприємством "Гейзер" та Тернопільською міською адміністрацією про створення робочої групи для розробки і здійснення екологічного менеджменту по захисту навколишнього середовища і екології в м. Тернополі.

12.11. Угода з Інститутом випробування матеріалів Штутгартського університету (№ERB IC15 CT 98 0813 від 20.02.2001 р.) про участь університету у виконанні Міжнародного наукового проекту за програмою (PLAN-EAST) по створенню бази даних конструкційних матеріалів електростанцій. Керівник проф. П.В.Ясній.

Термін - 2001-2002 рр.

Партнери: 14 країн центральної і східної Європи.