9. Використання поставленого за держзамовленням і профінансованого централізовано міністерством із коштів державного бюджету наукового обладнання виробництва АТ"Селмі" (перелік обладнання, дата постановки на облік, стан пуско-налагоджувальних робіт, напрямки використання)

У 1998 році університетом було отримано:

  • Трансмісійний електронний мікроскоп з керуючим персональним комп'ютером ПЕМ-125К. Поставлений на облік 12.12.1998 року. Пусконалагоджувальні роботи вказаного були виконані у 1999-2000р.р. за рахунок спец коштів університету. Обладнання введено в експлуатацію 15 березня 2000 року.
  • Вакуумний універсальний пост ВУП-5М; Прилад для ультразвукової очистки УП-1. Поставлені на облік 12.12.1998 року . Пусконалагоджувальні роботи вказаного були виконані у 1999 р. за рахунок спец коштів університету. Обладнання введено в експлуатацію 6 листопада 1999 року.

Відпрацьовано методики досліджень мікроструктури сплавів з використанням фольг. За грантами Державного фонду фундаментальних досліджень, Міністерства науки і освіти України, спільно з установами НАН України, зокрема Інститутом проблем міцності та Фізико-механічним інститутом проводяться дослідження в галузі матеріалознавства, механіки руйнування, фізики твердого тіла тощо.

На основі проведених з використанням електронного мікроскопу досліджень зав. лабораторією кафедри матеріалознавства В.Гладьо підготовлена до захисту кандидатська дисертація "Мікомеханізми деформування і руйнування конструкційних матеріалів в умовах комбінованого розтягу і динамічної повзучості".