4. Відомості про науково-дослідну роботу та інноваційну діяльність студентів

У 2002 році в НДР брали участь 210 студентів різних курсів, з них на умовах оплати праці - 7.

Основні наукові результати, отримані студентами, висвітлені в 130 публікаціях в тому числі самостійно - 45. Студенти університету приймали активну участь в олімпіадах. В студентських олімпіадах першого, другого туру за такими дисциплінами: математика, фізика, опір матеріалів, теорія машин і механізмів, теоретичні основи електротехніки, електротехніка, системи автоматизованого проектування та комп'ютерного моделювання в машинобудуванні, нарисна геометрія та геометричне моделювання на ПЕОМ, інформатика, системне програмування, технологія машинобудування, технологія та устаткування зварювання, металорізальні верстати та системи, основи екології і охорона навколишнього середовища прийняли участь 190 студентів. У ІІ-му турі Всеукраїнської студентської олімпіади виступили 6 студентів.

На Всеукраїнському конкурсі дипломних проектів та магістерських робіт з і спеціальності 7.0900221 і 8.090221 "Обладнання переробних і харчових виробництв" магістерська робота Т.В. Зарецької на тему " Модернізація лінії приймального відділення ЗАТ "Тернопільський молокозавод" та дослідження впливу гідродинамічної кавітації на якісні характеристики молока" удостоєна диплому першого ступеня. Дипломний проект О.Р. Єфременко на тему" Реконструкція лінії з виробництва сухого молока на ПМП "Цех сухого молока смт. Підволочиськ" з модернізацією сушильної установки А1-ОРУ" здобув диплом другого ступеня.

Студент Микола Шинкарик відзначений дипломом обласного конкурсу "Студент -2002".

22-23 травня проведена V студентська науково-технічна конференція ТДТУ, в якій прийняли участь 125 студентів університету. Окрім них участь у конференції взяли студенти Вінницького державного технічного університету. Одеського державного технічного університету , Національного університету "Львівська політехніка", Тернопільської академії народного господарства, Тернопільського державного педагогічного університету імені В.Гнатюка.

За значні успіхи в науковій роботі та навчанні 6 студентів отримують стипендію ім. І.Пулюя, яка встановлена вченою радою університету.

З метою покращення забезпечення студентів науково - освітньою інформацією, в університеті створено сервер " ТДТУ: Електронна бібліотека студента" в Інтернеті, який входить до десятки найкращих освітніх ресурсів України. Студенти старших курсів факультету комп'ютерних технологій приймають активну участь у впровадженні інформаційних технологій у навчальний процес: Тимощук Дмитро - адміністратор комп'ютерного вузла університету, Кривко Дмитро - черговий адміністратор комп'ютерного вузла університету, розробляють бази даних для факультету заочного навчання і ФКТ, проводять монтаж комп'ютерних мереж університету.