ФАКУЛЬТЕТ УПРАВЛIННЯ ТА БIЗНЕСУ У ВИРОБНИЦТВI

Факультет управлiння та бiзнесу у виробництвi створений у 1995р. На факультетi навчається близько 400 студентiв денної та заочної форм навчання. Пiдготовка фахiвцiв проводиться з напрямку "Менеджмент" за спецiальностями "Менеджмент у виробничiй сферi" та "Маркетинг у виробничiй сферi" з присвоєнням квалiфiкацiї iнженера-економiста. Перший випуск спецiалiстiв здiйснено у 1996р.

В структуру факультету входять кафедри менеджменту у виробничiй сферi, маркетингу на виробництвi, економiки виробничої дiяльностi, українознавства i фiлософiї, а також фiлiал кафедри менеджменту у виробничiй сферi на ВАТ " Ватра", якi мають висококвалiфiкований науково-педагогiчний склад.

Навчання i наукову дiяльнiсть забезпечують 5 докторiв наук, професорiв, 3 академiки та члени-кореспонденти галузевих академiй наук України, 29 кандидатiв наук, доцентiв. До навчального процесу залучений науково-педагогiчний потенцiал загальноосвiтнiх та iнженерних кафедр.

Випускники факультету володiють методами комбiнування економiчних та технiчних знань, принципами дiї ринкових механiзмiв, системою управлiння виробничою дiяльнiстю пiдприємств та органiзацiй, дослiдження, прогнозування ринку збуту, аналiзу рiзних груп споживачiв, розробки нової конкурентноспроможної продукцiї, ринкового цiноутворення, комплексного дослiдження i формування товарної полiтики та маркетингової стратегiї пiдприємства. Вони також можуть приймати обгрунтованi технiкоекономiчнi рiшення, органiзовувати дiяльнiсть виробничих структур. Поєднання iнженерної пiдготовки з економiчною освiтою розширює професiйнi можливостi майбутнього фахiвця, дозволяє ефективнiше орiєнтуватися в складних умовах ринкових вiдносин.

Важливою частиною дiяльностi є науково-дослiдна робота. На факультетi працює науковий колектив, який займається проблемою регiональних та мiжрегiональних аспектiв пiдтримки соцiально-економiчних реформ та виходу України з кризи. Науковi розробки визначаються iнтеграцiєю завдань i проблем трансформацiї в соцiально-економiчних та науково-освiтнiх сферах розвитку ринку в Українi та на Тернопiльщинi зокрема. Найбiльш складною проблемою є адаптування свiтових надбань в науцi та мистецтвi менеджменту до специфiчних умов української економiки. На основi тiсних наукових контактiв з унiверситетами США, Францiї, Канади, Польщi та нашої держави проводяться спiльнi науковi розробки, проекти, органiзовуються науковi конференцiї, семiнари, круглi столи, науково-практичнi школи.