ФАКУЛЬТЕТ КОМП'ЮТЕРНИХ ТЕХНОЛОГIЙ

    Декан -
    Стухляк Петро Данилович
    доктор техн. наук, професор
    тел. 25-39-06
    e-mail:fkt@tu.edu.te.ua

Факультет комп'ютерних технологiй засновано на базi електромеханiчного факультету. Знання в областi автоматизацiї i комп'ютерних технологiй освоюють бiльше 400 студентiв денної, вечiрньої i заочної форми навчання.

Навчальний процес, науково-виробничу дiяльнiсть факультету комп'ютерних технологiй забезпечують кафедри: автоматизацiї технологiчних процесiв i виробництв, комп'ютерно-iнтегрованих технологiй, iнформатики та математичного моделювання, вищої математики.

Матерiально-технiчну базу кафедр складають 16 спецiалiзованих навчально-наукових лабораторiй, 6 комп'ютерних класiв, факультетська лабораторiя персональних електронно-обчислювальних машин.

Серед викладачiв факультету 2 академiки галузевих академiй наук України, 3 професори, доктори наук, 20 кандидатiв наук, доцентiв.

Факультет готує фахiвцiв за напрямком базової вищої освiти "Автоматизоване управління технологічними процесами і виробництвоми" та "Автоматизоване управління комп'ютерно-iнтегрованими комплексами", який орiєнтований на автоматизованi системи керування технологiчними процесами виробництв рiзних галузей господарства i сучаснi високi технологiї, здiйснення яких неможливе без iнтегрального застосування комп'ютерної технiки як на стадiї проектування, так i на стадiї експлуатацiї.

Пiдготовка спецiалiстiв та магiстрiв здiйснюється iз спецiальностей: автоматизацiя технологiчних процесiв та виробництв i алгоритмiчне та програмне забезпечення комп'ютерно-iнтегрованих технологiй.

Випускники факультету працюють на пiдприємствах i в органiзацiях, у вiддiлах механiзацiї та автоматизацiї, числового програмного керування, конструкторських бюро, обчислювальних центрах, в цехах, де експлуатується автоматизоване програмно-кероване обладнання i комп'ютерні системи.

Основними напрямками наукових дослiджень факультету є розробка автоматизованих систем для виробничих галузей, створення засобiв автоматизацiї та управлiння на базi використання нових матерiалiв, мiкропроцесорної технiки та комп'ютерних технологiй; створення обчислювальних систем на базi ПЕОМ для вимiру та контролю швидкостi очистки продуктiв виробництва; керування напружено - деформованим станом твердих тiл.

За роки творчого пошуку на факультетi сформувалась наукова школа з автоматизацiї технологiчних процесiв та наукових дослiджень. Основними результатами наукових робiт є створення автоматизованих систем звукової вiбротерапiї, лiкування сечокам'яної хвороби i остеохондрозу; розробка модему для ПЕОМ IBM PC на базi однокристальної ЕОМ серiї К 1816; створення технологiй отримання нових композицiйних матерiалiв; розробка математичних моделей пристроїв супутникового зв'язку.

Факультет пiдтримує тiснi зв'язки з пiдприємствами Захiдного регiону України, iнститутом прикладних проблем механiки та математики НАН України iм. Я.С. Пiдстригача (Львiв), iнститутом математики НАН України (Київ), іншими науковими та освiтнiми установами.