ФАКУЛЬТЕТ ЕЛЕКТРОННИХ АПАРАТIВ I КОМП'ЮТЕРНИХ СИСТЕМ

    Декан -
    Дичковський Михайло Григорович,
    кандидат технічних наук, доцент,
    член-кориспондент iнженерної академiї України
    тел. 52-61-11

    Заступник декана -
    Фриз Михайло Євгенович,
    кандидат технічних наук, доцент
    тел. 52-61-11

Факультет органiзований у березнi 1991 р. i об'єднує кафедри: математичні методи в інженерії, комп'ютерних наук, бiотехнічних систем, фiзики. На факультетi навчається 395 студентів денної та 216 студентів заочної форми навчання, ведеться пiдготовка фахiвцiв вищої квалiфiкацiї через аспiрантуру iз трьох спецiальностей: інформаційно-вимірювальні системи, математичне моделювання і обчислювальні методи, фізика твердого тіла.

Професорсько-викладацький склад нараховує 59 чоловiк, з них 10 докторiв наук, професорiв, 2 лауреати Державної премії України в галузі науки і техніки, 3 академiки i член-кореспонденти галузевих академiй України, 34 кандидати наук, доценти. Навчання i науковi дослiдження здiйснюються у спiвпрацi з iншими унiверситетами України, зокрема, з залученням провiдних вчених Львова, Києва, Харкова. На кафедрах функцiонують 19 спецiалiзованих лабораторiй, обладнаних сучасною комп'ютерною технікою.

Починаючи з 1993 р., факультет, одним iз перших в Українi, приступив до багатоступеневої системи пiдготовки фахiвцiв за схемою бакалавр - спецiалiст - магiстр з напрямiв базової вищої освiти Комп'ютерні науки (спеціальність "Інформаційні управляючі системи та технології") та Електроннi апарати (з 2007 року - Радіоелектронні апарати, спеціальність "Біотехнічні та медичні системи і апарати"). Підготовку фахівців за цими напрямами та спеціальностями здійснюють відповідно кафедри комп'ютерних наук та біотехнічних систем. Кафедри математичних методів в інженерії та фізики надають фундаментальну підготовку для студентів ТДТУ різних спеціальностей із дисциплін: вища математика, основи дискретної математики, теорія ймовірностей та математична статистика, прикладна математика, фізика.

Аналітики комп'ютерних систем із спеціальності "Інформаційні управляючі системи і технології" вміють розробляти та експлуатувати комп'ютеризовані системи обробки інформації та управління, автоматизованого проектування та штучного інтелекту, комп'ютерні мережі, їх апаратні та програмні компоненти.

Область дiяльностi iнженера-електронiка з спецiальностi "Бiотехнiчнi та медичнi апарати i системи" - це проектування, виробництво, експлуатацiя i ремонт радiоелектронної апаратури i систем, призначених для використання в медицинi, охоронi довкiлля та для iнформацiйно-комп'ютерних технологiях. В процесi виконання науково-дослiдних робiт та пiдготовки спецiалiстiв вищої кваліфікації сформувались науковi школи: з обробки періодично-корельованих випадкових сигналiв i полiв - керiвник д.ф-м.н., професор Драган Я.П.; теорія та застосування лiнiйних випадкових процесiв у біотехнічних та енергетичних системах - пiд керiвництвом лауреата Державної премії України д.ф-м.н., професора Марченка Б.Г.

Провiднi вченi факультету беруть активну участь у дiяльностi державних, вiдомчих, галузевих та громадських органiзацiй, що проводять роботу у галузi науково-технiчної полiтики, результати роботи наукових шкіл постійно експонуються на міжнародних виставках.

Фахівці факультету беруть участь у програмах міжнародного співробітництва з навчальними та науковими установами Росії, США, Китаю, Німеччини, Польщі, Португалії, Греції, Австрії, Франції.