This version of the page http://www.reklamaster.com/epic_sobi/publ_22_111.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-07. The original page over time could change.
Телеринок розганяє кров. Головні підсумки телемісяця
Кофейня
О проекте | Реклама на сайте
Повестка дня
Новости
Колонка редактора
В эпицентре событий
Рекламные премьеры
Рекламные кампании
Who is Pro
Челюсти
Рекляп
Статьи
BTL
PR
Медиа
Креатив
DM
Продакшн
Брендинг
ИМК
Спецпроекты
Взгляд Аллы Тариновой
Колонка Артема Биденко
Траектория Алены Сибиряковой

Каннские Львы
Главная страница / Повестка дня / В эпицентре событий
В эпицентре событий
Новости
Колонка редактора
В эпицентре событий
Рекламные премьеры
Рекламные кампании
Who Is Pro
Челюсти
РекЛяп
Телеринок розганяє кров. Головні підсумки телемісяця
Отар Довженко | 1 марта 2007

От РеклаМастера. Мы начинаем публикацию ежемесячных обзоров Заместителя шеф-редактора портала «Телекритика», подготовленных специально для РеклаМастера. Эти обзоры публикуются в рамках долговременного сотрудничества двух ведущих порталов, освещающих проблемы медиа и рекламного рынков Украины. В дальнейшем обзоры Отара Довженко будут выходить в специальной колонке.

 

Січневий конфлікт на «Інтері» відлунював у телепросторі протягом усього лютого. Надихнувшись методами «інтерівського» менеджменту, оштрафував відразу весь колектив Першого ділового каналу його власник, депутат-«регіонал» Ігор Шкіря. Те, що частина працівників, не схотівши миритися з «покаранням на низькі рейтинги», надала цій історії розголосу у пресі, викликало в політика щире здивування. Тепер пан Шкіря приборкує «бунт на кораблі» у досить оригінальний спосіб: удає, що нічого не сталось, чекаючи, поки всі найбільш незадоволені  напишуть заяви за власним бажанням. Що аж ніяк не сприяє зростанню рейтингів (частка Першого ділового — 0,05-0,08%)… Схожа ситуація може скластись і на каналі КРТ, власник якого не підтримав ідею осучаснення формату та переходу від «православно-ретроспективного» до інформаційно-просвітницького мовлення. Цікаво, скільки ще публічних конфліктів, не надто корисних для ділової репутації, потрібно «донецьким» медіавласникам, аби всерйоз замислитись над доцільністю утримання цих недешевих, незручних і малоцінних у міжвиборний період іграшок — телеканалів?


Кваліфіковані й недешеві «інтерівські» кадри, незадоволені умовами врегулювання конфлікту з менеджментом та нездоровою атмосферою на каналі, відпливають і посилюють переважно канали другого ешелону — Новий і ICTV. А правління «Інтера» планує створення на базі каналу К1 спільного продакшну для інформаційних служб віртуального медіахолдингу. Цей крок, окрім очевидної вигоди від використання значно сучасніших технічних потужностей К1, дозволить формально реструктуризувати «інтерівську» інформаційно-аналітичну службу і, забравши на нове місце лише «кого треба», сформувати цілком контрольовану команду. Тим часом, швидкий дрейф новин «Інтера» у лайфово-джинсовий бік викликає вже не іронію, а радше сарказм.


Канал «Україна» виписав собі нового топ-менеджера аж із Польщі. Щонайпізніше у травні до виконання обов’язків гендиректора донецького каналу приступить відомий польський режисер і продюсер, донедавна — директор і член правління каналу Polsat Вальдемар Дзікі. Це, видається, перше в історії каналу вливання «свіжої крові» ззовні може свідчити про бажання власника — компанії Ріната Ахметова System Capital Management — осучаснити «Україну», покінчити з її однорегіональною орієнтацією та, позбувшись провінційного нальоту, зробити з каналу повноцінний прибутковий медіабізнес. Старий топ-менеджмент «України», ймовірно, надалі виконуватиме переважно наглядові та представницькі функції.


Нацрада з питань телебачення і радіомовлення за підсумками ще грудневого моніторингу налякала телемовників перевірками. Претензії щодо виконання умов «Меморандуму про співпрацю», які стосуються кількості україномовного продукту в ефірі, Нацрада має практично до всіх телеканалів. Щоправда, чиновники не змогли пояснити, а мовники — збагнути, за якими критеріями визначалась сумлінність виконання Меморандуму, і чому, наприклад, балет або пантоміму без слів (українського виробництва!) не враховують, як національний продукт. Що ж, якщо «антикризова» коаліція здійснить свій намір, відмовившись затверджувати річний звіт Нацради, змінити весь її склад або, принаймні, парламентську четвірку, умови наступного Меморандуму можуть стати значно м’якшими і вигіднішими для мовників.


Найбільша ж подія лютого на телевізійному ринку відбулась в останній день місяця: Верховний Суд поставив крапку у змаганні Ігоря Коломойського та Олександра Роднянського за право володіння 70% «Студії «1+1». Інтрига навколо майбутнього рішення суду зберігалась до останнього моменту, а поведінка сторони Роднянського могла свідчити про те, що Коломойський має великі шанси на перемогу. Після рішення суду на користь Роднянського можна спрогнозувати ймовірний подальший розвиток подій. Олександр Роднянський і Борис Фуксман продадуть свої частки «плюсів» компанії Central European Media Enterprises. Та, у свою чергу, виставить акції на ІРО, де їх матиме нагоду придбати Ігор Коломойський. Та, в усякому разі, для «1+1» ухвала Верховного Суду є гарантією більш чи менш тривалого періоду стабільності, протягом якого канал спробує вирватись у лідери ринку, здолавши 2-3-відсотковий розрив за допомогою другої частини мегапроекту «Танці з зірками». З огляду на сумнівні успіхи нових проектів «Інтера» (зокрема, шоу «Бійцівський клуб»), втрату кадрів та відсутність в головного конкурента «плюсів» видимої стратегії розвитку, «перша кнопка» може змінитись уже в березні.

 

Отар Довженко, «Телекритика», для «РеклаМастера»

 

Статью РеклаМастера по итогам рекламного февраля читайте здесь


 
Подписаться на рассылку
Обсудить
на форуме
Версия
для печати
Рассказать
другу
Предыдущая статья (← Ctrl) Следующая статья (Ctrl →)
С моралью все в ажуре?
Телеринок розганяє кров. Головні підсумки телемісяця
«Законность» в законе
Поиск: В тексте В службах
только:
в «В эпицентре событий»

в «Повестке дня»

в «Статьях»

в «Каннских львах»
Службы Рекламастера
Агентства (47)
Масс-медиа (54)
Фестивали (16)
Исследования (65)

Законы (15)
Работа для рекламиста
(1672 вакансии; 385 резюме)
Объявления (6053)
Полезные ссылки (28)


Повестка дня: Новости - Колонка редактора - В эпицентре событий - Рекламные премьеры - Рекламные кампании - Who is Pro - Челюсти - Рекляп
Статьи: BTL - PR - Медиа - Креатив - DM - Продакшн - Брендинг - ИМК
Агентства - Масс-медиа - Фестивали - Исследования - Законы - Работа для рекламиста - Объявления - Полезные ссылки

Кофейня Каннские львы


Дизайн —
мастерская Веллана
2000-2006 Reklamaster
Все права защищены. При использовании материалов ссылка обязательна
О проекте. Реклама.
Письмо в редакцию

Если Вы обнаружили на сайте ошибку или опечатку, пожалуйста, выделите фрагмент текста с ошибкой и нажмите комбинацию клавиш Ctrl+K.