This version of the page http://www.ln.com.ua/~kolpakov/EPR.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-07. The original page over time could change.
ІНЖЕНЕРНО
 

                  

                     ІНЖЕНЕРНО-ХІМІЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

                                          КАФЕДРА Е та ПР

 

ПРО ІНЖЕНЕРНО-ХІМІЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

 

ПIДРОЗДІЛИ ІХФ:

Кафедра ХПСМ

Кафедра АХВ

Кафедра МАХВ

Кафедра Е та ПР

Кафедра КХТП

 

ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ

 

ФІЛІЯ ДОВУЗІВСЬКОЇ ПІДГОТОВКИ

ДИСТАНЦIЙНА ОСВІТА

НАУКОВА РОБОТА

СТУДЕНТСЬКЕ ЖИТТЯ

НТУУ "КПІ"

ГОЛОВНА

ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК

 

 

 

 

                                 

                                                 Зав. кафедрою Е та ПР, проф. Гомеля

Кафедра екології та технології рослинніх полімерів була створена з метою підготовки спеціалістів з проблем охорони навколишнього середовища у 1988 р. на базі лаборатолрії промислової екології та відділення технології целюлозо-паперового виробництва, яке функціонувало з 1930 р. на хіміко-технологічному факультеті. Під керівництвом зав. кафедрою проф. Шпутько та Гомелі М.Д. відкрита нова спеціальність "ПРОМИСЛОВА ЕКОЛОГІЯ ТА ОХОРОНА НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА" та дві спеціалізації:

Управління природокористуванням

Екологія хіміко-лісового комплексу

З 1988 року на кафедрі відкрита аспірантура по спеціальності "Охорона навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів Перший випуск інженерів-екологів відбувся в лютому 1993 року. Кафедра є единою в Україні.

Щорічно 15-20 % випускників кафедри продовжують навчання в аспірантурі як НТУУ «КПІ», так і в інших

учбових та науково-дослідних закладах країни та за кордоном. На кафедрі проводиться також науково-дослідна робота в галузі екології, яка охоплює широке коло еколого-технологічних питань. Ці роботи виконуються викладачами кафедри та співробітниками лабораторії промислової екології спільно з аспірантами та студентами за основними напрямками: Розробка нових видів ефективних, екологічно чистих реагентів для очистки питної та стічної води всіх видів виробництва; Переробка окремих видів  відходів,  в  тому числі  і   токсичних,  з отриманням товарної продукції; Створення технологій та малогабаритних нетрадиційних установок для очистки стічної води;  Створення технологій для очистки води від радіонуклідів цезію та стронцію; Розробка магніто-сорбційних методів очищення води;  Інтенсифікація процесів очищення стічних вод целюлозно-паперових виробництв; Розробка фізико-хімічних та мікробіологічних метода очистки води від нафтопродуктів; Розробка мікробіологічного методу

відновлення грунтів, забруднених нафтою та нафтопродуктами; Розробка ефективних технологічних процесів вилучення з води іонів важких металів; Розробка   екологічно   чистих   клейових   композицій   багатофункці­онального призначення; Розробка технологій комплексної обробки води для систем оборотного водопостачання; Розробка каталітичних методів очистки газів від оксидів азоту та вуглецю.

Кафедра Екології та технології рослинних полімерів    готує також бакалаврів, магістрів та інженерів за спеціальністю  хімічна технологія переробки деревини та рослинної сировини за двох спеціалізації: хімічна технологія целюлозно-паперового виробництва та  хімічна технологія деревних плит та пластиків (запланована до впровадження).

Підготовка інженерів-технологів целюлозно-паперового виробництва в Київському політехнічному інституті здійснюється з початку його заснування. Національний технічний університет України КПІ" єдиний в Україні готує спеціалістів за цією спеціальністю.

    За роки існування інституту фахівця інженера-технолога целюлозно-паперового виробництва здобули у КПІ понад 1000 випускників.