This version of the page http://www.kmstudio.com.ua/cheremshyna/drugedyhannia.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-07. The original page over time could change.
Друге дихання

ДРУГЕ ДИХАННЯ

Легенда київського біґ-біту «Друге дихання» прийшло в червні 1966 року. Вчорашні школярі: Олег Слободенко (гітара), Сергій Чаришников (барабани), Михайло Ніколаєв (бас) і Володимир Ткалич (гітара), не тільки «знімали» один-в-один «Бітлз» та «Холіз», але й складали власні пісні та робили обробки народних. На другому київському фестивалі біґ-біту в жовтні 1967 року «Друге дихання» виграло перше місце. Володіючи відмінною, як на той час, апаратурою, весною 1968 року гурту вдалося влаштуватися в Укрконцерт, отримавши офіційну вивіску «Веселі шпаки» (на той час Ніколаєва замінив Ігор Федосюк). Шпаки співали недовго - після одного із збірних концертів, який транслювався на Москву (в кінці 1968 року) в Укрконцерті пролунав «дзвінок із столиці» - із підпіль «Другому диханню» вибратися вже не вдалося. Весною 1969 року Слободенко і Чаришников, об’єднавшись з екс-музикантами гурту «Onсe», складають професійний ВІА «Граймо!», який супроводжував Юлію Пашковську в програмах Штепселя і Тарапуньки.

З середини 80-х коментатор Держтелерадіо Олег Слободенко став відомим естрадним композитором - його пісні співають Тамара Гвердцителі, Катя Семенова, Софія Ротару, Лев Лещенко, Василь Зінкевич, Алла Кудлай та «Краяни».

З кінця 1990 року, взявши за орієнтир «Блюзбрейкерс» Джона Майєла, Сергій Чаришников час-від-часу з сесійними музикантами відновлює «Друге дихання». Найчастіше з ним грають Євген Новицький (гармоніка) і гітаристи Володимир Герасимович («Антиквар») та Олександр Кузнецов (екс-«Onсe»); в різні часи також грали: В.Михальченко, С.Вижляк, О.Андрієвський, Ю.Забара, А.Сакун, О.Федченко, Г.Лиман, Д.Коломієць, В.Дубровський, С.Луцький. Влітку 1996 року «Друге дихання» відсвяткувало своє 30-ти річчя і отримало постійний анґажемент в «Ковбой-клубі».

Після смерті Чаришникова в 1999 році, гурт виступає під назвою «The Second Breath Blues Band» (Герасимович, Кузнецов, Михальченко, Луцький, Махно)

 


 


Рейтинг © КМ студія

-