This version of the page http://kiev.usembassy.gov/visa_c1d_dropbox_ukr.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-07. The original page over time could change.
Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні - Послуги Консульського Відділу Посольства США
 
Процедура Поновлення Візи США (Drop-Box) для Членів Морських та Авіаційних Екіпажів

ХТО МОЖЕ КОРИСТУВАТИСЯ ПРОЦЕДУРОЮ ПОНОВЛЕННЯ ВІЗИ ДЛЯ ЧЛЕНІВ МОРСЬКИХ ТА АВІАЦІЙНИХ ЕКІПАЖІВ?

Для того, щоб скористатися новою процедурою поновлення візи, особа повинна задовольняють наступні вимоги:

  • Бути постійним мешканцем України,
  • Мати раніше видану Консульським Відділом США у Києві візу типу C1/D або D,
  • Мати дійсну книжку моряка, видану в Україні (лише для моряків),
  • Мати дійсний і підписаний контракт або лист, що підтверджує працевлаштування від морської агенції в Україні АБО
  • Мати дійсне посвідчення члена авіаційного екіпажу, видане Управлінням Цивільної Авіації України, і лист від авіакомпанії, який підтверджує працевлаштування.

Особа повинна мати або дійсну візу члена морського, або авіаційного екіпажу (типу C1/D або D, або мати візу такого ж типу, термін дії якої закінчився ЩОНАЙБІЛЬШЕ 12 місяців тому. Зважаючи на особливість даного типу віз, особа не повинна мати при собі оригіналу виданої їй раніше візи або паспорта, в якому знаходилася дана віза.

Члени морських екіпажів повинні будуть залишити свої книжки моряка у Консульському Відділі. Ці книжки будуть повернуті власникам разом із паспортами. Члени авіаційних екіпажів повинні залишити у Консульському Відділі своє посвідчення члена авіаційного екіпажу. Ці посвідчення будуть також повернуті власникам разом із їх паспортами.

Члени морських екіпажів повинні надати дійсну судову роль, де зазначено їх теперішню посаду на судні, а також надано інформацію про саме судно, на якому вони працюватимуть. Ці документи аплікантові не повертаються. Детальну інформацію стосовно віз для членів морських екіпажів можна знайти на веб-сайті Посольства.

Члени авіаційних екіпажів повинні надати лист від компанії, яка їх працевлаштувала, в якому зазначено їх теперішню посаду і стаж їх роботи у даній компанії. У листі повинна також міститися інформація про контактну особу у компанії, яка зможе відповісти на запитання у разі їх виникнення.

ВІЗОВІ АНКЕТИ

Для того, щоб користуватися спрощеною процедурою поновлення віз, апліканти ПОВИННІ використовувати електронну візову анкету (EVAF). На веб-сайті також зазначено технічні характеристики, необхідні для того, щоб заповнити та роздрукувати форму. Форма роздруковується на трьох сторінках, остання із роздрукованих сторінок містить штрих код. Лише ті апліканти, які заповнили форму EVAF і принесли цю візову анкету, роздруковану належним чином, зможуть скористатися спрощеною процедурою поновлення віз. [Просимо зауважити, що на веб-сайті наведено технічні характеристики, необхідні для того, щоб роздрукувати зчитуваний штрих код. Якщо штрих код не зчитується, особа не зможе скористатися цією процедурою.]

Просимо пересвідчитись, що роздрукована версія заповненої візової анкети містить якісний штрих-код, як зазначено нижче:

Приклад погано роздрукованого штрих-коду
Приклад якісно роздрукованого штрих-коду

На даний час форма EVAF існує в англійській, іспанській, польській та корейській версіях. Апліканти повинні заповнити цю форму в режимі on-line, роздрукувати її та підписати. Усі апліканти повинні підписати візову анкету, тим самим підтверджуючи вірність та повноту відповідей на усі питання, які містяться в анкеті. Якщо особа, яка заповнює анкету, не розуміє питання англійською мовою, вона повинна переглянути веб-сайт Посольства (kyiv.usembassy.gov) для того, щоб знайти необхідний переклад і правильно відповісти на питання.

Окрім надання форми EVAF, апліканти повинні принести фотокартку, яка відповідає останнім вимогам (Фотокартка повинна бути необрамленою, повністю зображувати обличчя і бути зробленою протягом останніх 6 місяців. Аплікант повинен дивитися прямо в об’єктив. Аплікант не повинен дивитися вниз або вбік, обличчя повинно займати 50 % усієї фотокартки. Вуха бажано залишити відкритими. Розмір фотокартки повинен становити 50мм х 50мм, голова повинна бути у центрі фотокартки. Розмір голови на фотокартці (від верху голови до низу підборіддя) повинен дорівнювати 25мм-35мм, а очі розміщуватися на висоті 28мм-35мм від низу фотокартки. Фотокартки повинні бути кольоровими.)

СПРОЩЕНА ПРОЦЕДУРА ПОНОВЛЕННЯ ВІЗ

Кваліфіковані апліканти повинні особисто з’явитись до Консульського Відділу у середу з 14:00 до 16:00. Після надання документів, пластикової картки та квитанції ПроКредит Банку, що свідчать про сплату 100 доларів США за розгляд документів, апліканти нададуть відбитки своїх пальців для електронного сканування. Потім апліканти сплачують за доставку паспорта кур’єрській фірмі, яка знаходиться у Консульському Відділі.

В додатку міститься коротка довідка для тих, хто бажає скористатися спрощеною процедурою поновлення візи.

Просимо зауважити, що користуватися спрощеною процедурою поновлення візи НЕ обов’язково.



ДОВІДКА СТОСОВНО СПРОЩЕНОЇ ПРОЦЕДУРИ ОТРИМАННЯ ВІЗИ

Для членів морських екіпажів:

  • Дійсний закордонний паспорт
  • Дійсну книжку моряка
  • Копію старої книжки моряка, але лише в тому випадку, коли дійсна книжка моряка видана менше, ніж рік тому (копія власнику не повертається)
  • Копію останньої візи США (якщо цієї візи немає у книжці моряка або у паспорті особи)
  • Копію відгуку про роботу (атестація) члена морського екіпажу по останньому контракту.
  • Пластикову картку з мікрочіпом та квитанцію ПроКредит Банку, що свідчать про сплату консульського збору у сумі 100.00 доларів США
  • Одну фотокартку (50мм x 50мм)
  • Заповнену електронним чином візову анкету (EVAF) (форма DS-156)
  • Заповнену форму DS-157 (для осіб чоловічої та жіночої статі віком від 16 до 45 років)
  • 8.00 доларів США для оплати кур’єрської доставки паспорта з візою
  • Оригінальну копію теперішньої судової ролі (власнику не повертається)
  • Копію дійсного контракту або листа, що підтверджує працевлаштування (власнику не повертається)
  • Копію сертифікації судна.

Примітка: для членів морських екіпажів, які значний час перебувають та працюють у територіальниих водах Сполучених Штатів, Берегова Охорона США накладає певні вимоги на отримання віз. Щоб дізнатися про ці особливі вимоги, просимо звернутися до Консульського Відділу.

Для членів авіаційних екіпажів:

  • Дійсний закордонний паспорт
  • Пластикову картку з мікрочіпом та квитанцію ПроКредит Банку, що свідчать про сплату консульського збору у сумі 100.00 доларів США
  • Одну фотокартку (50мм x 50мм)
  • Заповнену електронним чином візову анкету (EVAF) (форма DS-156)
  • Заповнену форму DS-157 (для осіб чоловічої та жіночої статі віком від 16 до 45 років)
  • 8.00 доларів США для оплати кур’єрської доставки паспорта з візою
  • Дійсне посвідчення члена авіаційного екіпажу (повертається власнику після електронного сканування відбитків пальців) та ксерокопію обох сторін цього посвідчення
  • Оригінал листа від авіакомпанії, який підтверджує працевлаштування апліканта, і в якому зазначено дати працевлаштування, посаду особи, та причину необхідності подорожі до США.

ПРИМІТКА: ПРОСИМО ЗАУВАЖИТИ, ЩО ВСІ НЕОБХІДНІ ДОКУМЕНТИ ПОТРІБНО ПРИНОСИТИ ДО КОНСУЛЬСЬКОГО ВІДДІЛУ В ОКРЕМІЙ ПЛАСТИКОВІЙ ПАПЦІ (35 x 23 cm).

Прямі зсилки
НЕІММІГРАЦІЙНІ ВІЗИ
Візові анкети
Контактна інформація
Процедура звернення по візу
- для моряків

Спрощена процедура
Спрощена процедура для членів екіпажів

Повторне звернення по візу

Категорії віз
- учасники програм обміну
- студенти
- релігійні працівники
- тимчасові робітники
- наука і технології

Часті питання

ІММІГРАЦІЙНІ ВІЗИ
Візи для наречених
Візи K3/K4
I-130

Диверсифікаційна лотерея
Корисна інформація
Інформація про Green Card
Імміграція (USCIS)
USCIS Форми та Збори
Державний Департамент
Державний Департамент: Візи
USINFO
DHS
Програма US-VISIT
DHS-CBP
Transportation Security Administration
First Gov

МЗС України
Посольство України в США
Ukraine info
Вгору

Цей сайт створений та підтримується Відділом преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Посилання на інші Інтернет-сторінки не слід розглядати як схвалення поглядів, що там висловлюються.
Маєте запитання чи коментарі? Будь ласка, пишіть на електронну адресу kyivwebmaster@state.gov.
Прочитайте наші Зауваги про дотримання приватності та інші Застереження.