« »

Катерина Ющенко передала дітям Сумщини видання «Гетьмани України»

10 Травня 2007 17:27


10 травня 2007 року у приміщенні Сумського обласного краєзнавчого музею відбулася урочиста церемонія передачі видання «Гетьмани України» школам та бібліотекам Сумщини. Захід пройшов у рамках проекту Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» «Козацька слава – маленьким читачам».

У церемонії взяли участь Голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» пані Катерина Ющенко, голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Тетяна Бахтеєва, голова представництва ЮНІСЕФ в України Джеремі Хартлі, голова Сумської обласної державної адміністрації Павло Качур, а також представники Фонду «Україна 3000» та Сумської облдержадміністрації.

Пані Катерина Ющенко вручила голові Сумської обладміністрації Павлу Качуру сертифікат на передачу школам та бібліотекам Сумщини 850 примірників книги «Гетьмани України». «Мені дійсно дуже приємно передати книгу Гетьмани України до шкіл та бібліотек Сумщини. Я дуже рада, що саме нащадки легендарних українських героїв отримають цю книгу першими», – зазначила вона. Пані Катерина висловила сподівання, що це прекрасно ілюстроване видання дасть дітям вам можливість відкрити для себе цікаві героїчні, а часом трагічні сторінки нашої історії.

У супроводженні директора Сумського обласного краєзнавчого музею Владислава Терентьєва пані Катерина оглянула експозицію музею, поспілкувалася з його співробітниками.

Від імені Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» пані Катерина передала музею альбоми національного художнього музею України «Український іконопис XII-XIX ст.» та «Український портрет XIV-XVIII ст.».

У свою чергу, працівники Сумського обласного краєзнавчого музею передали пані Катерині у подарунок довідник «Імена Сумщини», а також альбоми-путівник по музею та композицію «Пасіка», виготовлену народними майстрами.

Проект «Козацька слава – маленьким читачам» було презентовано 27 лютого 2007 року у Полтаві. Він передбачає безкоштовне розповсюдження книги «Гетьмани України» серед дитячих освітніх та бібліотечних закладів Полтавської, Черкаської, Чернігівської, Сумської та Харківської областей. Книжка містить захоплюючу, змістовну розповідь про історію України доби козаччини. Багато ілюстроване, яскраво оформлене видання розраховано на дітей молодшого та середнього шкільного віку. Книжку «Гетьмани України» вже передано до бібліотек та шкіл Полтавської та Харківської області.

Сумський обласний краєзнавчий музей засновано 1920 року. У музеї зберігається 44,4 тисячі експонатів основного фонду – археологічні, нумізматичні, етнографічні, палеонтологічні колекції, цінні історичні документи, рідкісні видання книг, газети, плакати, листівки, зброя, прапори, меморіальні речі, посуд, меблі тощо.

З 1960 року, як відділ Сумського обласного краєзнавчого музею, функціонує відомий в Україні та далеко за її межами будинок-музей А.П.Чехова, розташований у флігелі колишньої дворянської садиби у передмісті Сум, на Луці. Основний фонд будинку-музею складає 1760 експонатів, серед них – оригінальні фотографії, документи А.П.Чехова та його рідних, прижиттєві видання творів, над якими він працював на Луці.

Цей захід продовжує одноденний візит на Сумщину Голови Наглядової ради Фонду «Україна 3000» пані Катерини Ющенко та представників Фонду «Україна 3000». Гості також побували у школі-інтернаті для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, ім. С.П. Супруна, відвідали Сумську обласну дитячу лікарню та Сумський національний аграрний університет.

Версія для друку



20 Липня 2007
Фонд «Україна 3000» висловлює подяку клініці «Борис» за безкоштовне лікування журналістів, які постраждали у Львівській області
Наразі журналісти телеканалів «Новий», «Інтер», НТКУ та ICTV, які постраждали при виконанні службових обов’язків, перебувають на лікуванні у клініці «Борис». »»

18 Липня 2007
Пані Катерина Ющенко та представники Фонду «Україна 3000» відвідали освітні заклади Чернівецької області
Гості побували у Чернівецькому національному університеті ім. Ю.Федьковича та у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 села Мамаївці Кіцманського району Чернівецької області. »»

18 Липня 2007
Благодійний фонд «Дитяча Лікарня майбутнього» пройшов акредитацію на Київській регіональній митниці
»»

18 Липня 2007
Пані Катерина Ющенко взяла участь у заключному гала-концерті Літнього табору у Ворохті
»»

16 Липня 2007
Оголошено початок національного конкурсу «Благодійник року 2007»
»»

11 Липня 2007
16 липня буде оголошено про початок Національного конкурсу «Благодійник року 2007»
»»


  









 
© 2001-2007
Фонд «Україна 3000»
Всі права застережено

© Розроблено
NewAgeLab 2005

Про Фонд | Структура | Напрями діяльності | Правила, процедури, стандарти | Контакти | Реквізити Фонду | Експорт RSS | Публікації

Використання матеріалів дозволено тільки з обов'язковим гіперпосиланням на сайт www.ukraine3000.org.ua