Рус      Eng 
Главная
Знакомьтесь ближе
Гражданская позиция
Прямая речь
Дайджест
Проекты
Обратная связь
Фотоархив
Аудио/Видео




поиск на сайте









Прямая речь


Также в разделе:

Виступ на Х з’їзді Партії регіонів народного депутат України, глави фракції Партії регіонів у Верховній Раді, координатора парламентської більшості Раїси Богатирьової



Год работы правительства подтвердил правильность нашего курса



Виступ Першого віце-прем'єр-міністра України Миколи Азарова на спільному засіданні Кабінету Міністрів України та Українського союзу промисловців і підприємців



Віктор Янукович: У серпні 2006-го року з'явилася можливість створення системи ефективної і, що дуже важливо, відповідальної влади



Виктор Янукович: «Украина показала, что мы, как страна, – конкурентоспособны, что мы можем развиваться самостоятельно, что мы имеем огромный потенциал»





Євгеній Кушнарьов:

Тільки голос, відданий за Партію регіонів, дозволить змінити ситуацію в країні на краще


06.03.2006, 17:14

вернуться в раздел

Після закінчення роботи IX З’їзду Партії регіонів керівник її виборчої кампанії Євгеній Кушнарьов поділився своїми враженнями із журналістами та відповів на цілий ряд запитань.

– Пане Євгене, якою є виборча кампанія, як вона буде проходити далі, чи Ви задоволені рейтингами?

– Ми впевнено проводимо свою передвиборчу кампанію. Вона здійснюється у постійному діалозі із виборцями, який проводять наш лідер Віктор Янукович та усі кандидати в депутати від Партії регіонів. Ми відчуваємо підтримку людей, відчуваємо, що говоримо з ними однією мовою, говоримо про те, що дійсно нас хвилює. А головне – ми не просто критикуємо сьогоднішню владу і все, що вона накоїла, а пропонуємо конкретні шляхи виведення нашого суспільства з кризового стану. Головне, щоб влада не використала амінресурс і не вкрала перемогу у Партії регіонів. Для цього ми повинні відверто говорити про таємні плани влади, які вона готує зараз на 26 березня і просити усіх виборців віддати свій голос саме за Партію регіонів, тому що відданий будь-кому голос буде допомагати „помаранчевій владі”, і тільки голос за Партію регіонів дозволить змінити ситуацію на краще.

– Про які таємні плани йдеться?

– Йдеться, перш за все, про те, що виборчі списки мають безліч граматичних помилок особливо на сході та півдні країни, що може не дати можливість нашим потенційним виборцям узяти участь у голосуванні. По друге, більше 1000 виборчих комісій ще не укомплектовані, і є загроза, що вони будуть недієздатні. Крім того, у нас є інформація про те, що влада таємно працює із членами виборчих комісій, спонукає їх виходити зі складу комісій напередодні і в день голосування, і таким чином знову зробити, щоб комісії були недієздатні, а вибори на дільницях були визнаними такими, що не відбулися. Це робиться, перш за все, на сході та на півдні України, де Партія регіонів має незаперечну підтримку.

– Що ви зробите, щоб цього не допустити?

– Перш за все, будемо вголос говорити про усі підступні наміри влади. Будемо звертатися до світового товариства, до усіх спостерігачів та самих виборців, бо в їх руках сьогодні власна доля. Адже таємні, брудні технології, які готує влада, як тільки стають відомими, втрачають свою ефективність.

– Ваші враження від з’їзду Партії регіонів?

– Сподіваюсь, що це був з’їзд переможців. Хоча нам ще треба багато чого зробити, щоб отримати максимальну підтримку наших виборців. Але головне – ми чудово розуміємо, що так далі жити не можна, і негайно потрібно вносити докорінні зміни і в зовнішню, і у внутрішню політику держави. Зробити це можливо лише, якщо ми отримаємо відповідну підтримку виборців та право на формування коаліційної більшості, нового уряду, який виведе Україну з цієї прірви на шлях нормального розвитку для підвищення добробуту наших людей.

– Чи є у вас кандидати на пост Прем’єра, міністрів тощо?

– Ми не переймаємося зараз такими питаннями. Наші зусилля направлені тільки на одне – на постійний діалог з виборцями, на досягнення перемоги на виборах. Після цього, з урахуванням результатів виборів, почнемо переговори потенційними членами коаліції і вирішимо усі ці питання.

– Ви їздите регіонами. Чи великий відсоток розчарованих Майданом?

– Можна умовно поділити сьогодні виборців на три категорії. Перша категорія – це ті люди, які з президентських виборів не вірили помаранчевій команді,і сьогодні ще раз переконавшись в її недієздатності, підтримують Партію регіонів. Друга категорія – це ті, хто повірив в гасла, щирість та вміння „помаранчевих”, але знов побачили, що вони або не збирались виконувати свої обіцянки, або просто не знають, як це робити. І це також потенційні наші виборці. І решта – це ті, які залишились відданими Президенту Ющенку, як керівнику „Нашої України”, і помаранчевим гаслам. Це їх право. Ми з повагою ставимося до їх переконань. Сподіваємось, що і ці люди сьогодні розуміють, що сама „помаранчева” команда може довести країну до катастрофи. Зміни і в самій владі, і в формах її діяльності неминучі.

– А чому влада не змогла зробити те, що вона обіцяла на Майдані, на Вашу думку, чому вона не справилась зі своїми завданнями?

– Керманичами держави не стають на Майдані. Державними діячами стають в результаті тривалої роботи, коли людину готують і поступово підводять до більших обсягів і роботи, і відповідальності. Обіцяти дуже легко, а виконувати – набагато важче. Обіцяли усе, що завгодно, аби тільки їм повірили та дали владу. Коли отримали владні повноваження, то з’ясувалось, що не знають, як керувати державою. Вчинили величезний „дерибан”, почали розтягувати наше національне надбання по власним кишеням, пересварились і довели за один рік країну до краю прірви.

– Чи розвиваються зараз стосунки з Росією, чи зупинились, і хто винен в цьому?

– У цьому питанні я завжди бачу два аспекти. І, навіть, не хочу зараз говорити, який з них поставити на перше місце – це визначать самі виборці. Один аспект – це наша спільна історія. І відірвати нас від Росії з усім добрим і, навіть, з усім недобрим, що було в цій історії, неможливо. У нас спільна історія, спільна культура, мова, віра, і це назавжди. І той, хто намагається цього або не бачити або забути, робить дуже недобру справу для держави. Другий аспект - це звичайний прагматизм, який говорить, що швидко підняти економіку України та добробут її людей можливо тільки об’єднавши її економічний простір з Росією, Білорусією, Казахстаном, а, можливо, і з іншими колишніми республіками на теренах Радянського Союзу. Бо тільки потужна спільна економіка спроможна надати нам можливість бути конкурентноспроможними у світі, а відтак і разом увійти твердим поступом до європейського співтовариства. І саме цей прагматизм повинен сьогодні підказати виборцям вірний вибір на користь Партії регіонів.

– Так хто винен в тому, що стосунки з Росією погіршилися?

– Значною мірою, безумовно, сьогоднішня українська влада і, на мій погляд, особисто Президент. Якби в нього було бажання налагоджувати нормальні стосунки, він так себе не вів би, проводячи в Україні якісь збори і, створюючи організації кільцем навколо Росії та не запрошуючи на ці збори саму Росію. Тим більше представники його оточення ніколи не дозволили б таку зневажливу, а інколи й агресивну риторику на адресу Росії і такі авантюрні заклики щодо негайного вступу до НАТО. Оце все й призвело до того, що сьогодні ми з Росією отримали замість нормальних стосунків і сусідських відносин та економічного зиску, такий жорсткий прагматичний та суто економічний підхід в ринкових умовах. За все потрібно платити, скільки воно коштує, а платити стільки, якщо говорити за енергоносії, Україна не здатна. Тому сьогоднішні намагання влади перекласти увесь цей економічний і соціальний тягар на плечі людей – злочинні наміри, і за це прийдеться відповідати.

– Чи можуть ще вибори бути чесними? Ми почули сьогодні дуже багато про різні можливі махінації...

– Думаю, ми, та перш за все, влада в змозі зробити все, аби ми мали право сказати, що результати виборів дійсно відповідають настроям суспільства і бажанню людей бачити при владі ту чи іншу політичну силу. Сьогодні щодо цього є великі сумніви, і ми про це сказали на з’їзді. Це попередження, яке ми робимо своєчасно, і якщо його почує Президент і влада, то є ще час, щоб усунути усі ці негаразди і підготувати державу до проведення дійсно чесних та прозорих парламентських виборів. Якщо влада цього не хоче, а тільки декларує, то ми її змусимо це робити.

– „Справа про сепаратизм”. Чому її знову підняли і саме перед виборами? Адже її можна було розглядати цілий рік, але все затихло, і саме перед виборами знову це питання порушили.

– Ви практично вже самі дали відповідь на це питання. „Справа про сепаратизм” – це абсолютно штучна справа, яку влада вигадала, щоб відволікти суспільство від тих чисельних порушень Конституції та законів, які вони робили під гаслами „помаранчевої революції”. Це і самозвана присяга Президента, і створення поза конституційного органу Комітету національного порятунку, це і декрети, які за змістом є прямими порушеннями українського законодавства. Чого варта така норма цих декретів, де Ющенко звільняє військовослужбовців від порушень присяги, якщо ці порушення на користь „помаранчевої революції”? В якому нормальному цивілізованому правовому суспільстві таке можливо? І за це ніхто не відповідає. Тому вони й намагалися якнайшвидше знайти ворогів у власній державі та катком репресій задавити усіх, хто мав сміливість виступати та говорити відверто і чесно про усі порушення, які були нами здійснені. Але ж правових доказів вони, як не мали, так і не мають. Саме тому „справа про сепаратизм”, як не мала, так і не має жодної судової перспективи.

Тепер вони „вчепились” у так звану депутатську недоторканість. Але, хто ж вам заважав майже рік провести судові розгляди? А вони тоді цього боялись, адже ми обіцяли, що в разі, якщо такий суд відбудеться, то будемо судити сьогоднішню владу за все, що вона тоді зробила і зараз знущається над Україною та українським народом. Цього вони боялися. А лякаючись цього, тягнули цю справу до виборів, а тепер знайшли „парасольку”, за яку можна сховатись – недоторканість, і нас же звинуватили в тому, що ми начебто нею прикриваємося. Та не прикриваюся я ніякою недоторканістю. І коли мене кинули за грати, у мене не було ніякої недоторканості. Але вони злякались, тому що піднялась громадськість, коли я 9 днів у стані голодування перебував за гратами. А тепер знову шукають ворогів серед представників опозиції, але, думаю, люди вже чудово розібрались в усіх тонкощах так званої справи „про сепаратизм”, якого взагалі не існує.

– Ваші прогнози на вівторок щодо рішення сесії Харківської облради стосовно подання ГПУ?

– Вірю, що у мене в Харківській обласній раді були і є сьогодні колеги, а не „спільники по справі”, як сказав про них в програмі „Свобода слова” міністр внутрішніх справ пан Луценко. Думаю, якщо вони тоді рік тому одностайно прийняли рішення, за яке сьогодні їм пропонується зробити мене звинуваченим, то, думаю, що депутати таки своєї позиції за цей час не змінили.

– А за що саме, за які вислови в Сєвєордонецьку, Вас звинувачують?

- Нічого такого, щоб це підпадало під порушення Конституції і законів, в Сєвєродонецьку я не сказав. Це підтвердили дві науково-правові експертизи. А в Харкові я сказав відоме речення, що там „не буде ані донецької, ані львівської влади, а буде харківська влада”. Я й зараз підтверджую, що 26 березня в Харкові оберуть саме харківську владу, як в Донецьку – донецьку, а на Львівщині – львівську. Що тут поганого – я не можу зрозуміти. Яким чином такими словами можна закликати людей відокремити Харківську область від України? Це якесь хворобливе, спотворене уявлення.

– Ще одне питання щодо слів Луценка, що саме недоторканість заважає йому боротися з корупцією?

– Я вже це коментував: нехай пан Луценко порахує, який прошарок чиновників усієї вертикалі влади мають мандати депутатів різних рад. Переконаний, що це не більше 1,5%. А корупція поширена скрізь у владі. Нехай він подивиться на власне відомство. Скільки у нього міліціонерів мають мандати депутатів, а корупція в міліції, як була, так і залишилась. Нарешті, судді, прокурори не мають за законом право бути депутатами. Що в прокуратурі немає корупції? Нехай пан міністр знайде депутатів в Кабінеті міністрів та в міністерствах й відомствах. А корупція гуляє там кабінетами та коридорами абсолютно вільно. Хто йому заважає боротися з корупцією? Нехай дасть відповідь: яка недоторканість заважає йому і його відомству розкрити гучну справу на Харківщині, коли тричі поспіль злочинці, справжні бандити, вбивають та грабують інкасаторів. Загинуло п’ять чи шість людей. І уся міліція України не спроможна розкрити цю справу. Що заважає? Недоторканість? Заважає те, що немає часу боротися зі справжніми бандитами, бо Луценко бореться з Кушнарьовим, Колєсніковим та іншими опозиційними лідерами, яких він разом з Президентом визначив, як власних ворогів.




версия для печати










Официальный информационный сервер

Copyright © 1999-2007 Партия регионов
Использование материалов, размещенных на сайте разрешается
с условием размещения ссылки на сайт Партии