This version of the page http://www.minjust.gov.ua/0/10510 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-06. The original page over time could change.
Мiнiстерство юстицiї України
НА ГОЛОВНУ КОНТАКТИ ПРЕС-СЛУЖБА
Міністр юстиції

Лавринович
Олександр Володимирович
Логiн:
Пароль:
Якщо ви ще не зареєструвалися, то ви можете зробити це тут
НОВИНИ МІНІСТЕРСТВА
НАКАЗ. Управління юстиції в областях здійснюватимуть безпосередні зносини в рамках Конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

НАКАЗ

02.08.2007 м. Київ № 597/5

Про запровадження безпосередніх зносин органів юстиції України в рамках Конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах 1993 року в частині виконання доручень у цивільних справах

З метою виконання статті 5 Конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах 1993 року (далі – Конвенція) в редакції Протоколу до неї 1997 року (далі – Протокол)

Н А К А З У Ю :

1. Визначити Головне управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головні управління юстиції в областях, містах Києві та Севастополі з 1 жовтня 2007 року органами, уповноваженими на здійснення безпосередніх зносин з відповідними уповноваженими органами Договірних Сторін Протоколу1 в рамках виконання частини другої статті 14 Конвенції в редакції Протоколу.

2. Зносини з питань виконання частини першої статті 14 Конвенції в редакції Протоколу здійснюються відділами реєстрації актів цивільного стану Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі безпосередньо з відповідними органами, визначеними Договірними Сторонами Протоколу.

3. Зносини з компетентними установами юстиції Договірних Сторін Конвенції, які не приєдналися до Протоколу2, на виконання статті 14 Конвенції та з компетентними установами юстиції Республіки Молдова на виконання частини другої статті 14 Конвенції в редакції Протоколу здійснюються компетентними установами юстиції України через Міністерство юстиції.

4. Департаменту міжнародного співробітництва (Андрієвій Т.В.):

4.1. Надіслати перелік органів, уповноважених в Україні на здійснення безпосередніх зносин, Міністерству закордонних справ України для повідомлення депозитарію Конвенції, та міністерствам юстиції Договірних Сторін Протоколу;

4.2. Забезпечити надання Головному управлінню юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головним управлінням юстиції в областях, містах Києві та Севастополі переліку органів Договірних Сторін Протоколу, уповноважених на здійснення безпосередніх зносин;

4.3. Забезпечити інформування Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі про будь-які зміни щодо Договірних Сторін Протоколу та переліку органів, уповноважених Договірними Сторонами на здійснення безпосередніх зносин.

5. Департаменту нотаріату та реєстрації адвокатських об’єднань (Ященко Н.В.), Управлінню у справах цивільного стану громадян (Кунді В.В.), Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників юстиції України (Юречку О.М.) забезпечити систематичне навчання і методичне забезпечення працівників Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі з метою виконання пунктів 1 і 2 цього наказу.

6. Начальнику Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, начальникам головних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі:

6.1. Забезпечити належну організацію виконання доручень про надання правової допомоги згідно з пунктами 1 і 2 цього наказу;

6.2. Подавати Міністерству юстиції статистичну інформацію за результатами опрацювання доручень про надання правової допомоги щоквартально до 3 числа місяця, наступного за звітним періодом, починаючи з січня 2008 року.

7. Департаменту нотаріату та реєстрації адвокатських об’єднань (Ященко Н. В.), Управлінню у справах цивільного стану громадян (Кунді В.В.):

7.1. Довести цей наказ до відома начальника Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, начальників головних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі.

8. Контроль за виконанням наказу покласти на заступників Міністра І.І.Ємельянову, Л.В.Єфіменка.

Міністр Олександр Лавринович



1 - Договірними Сторонами Протоколу станом на 1 липня 2007 року є: Республіка Білорусь, Республіка Казахстан, Республіка Молдова, Республіка Таджикистан, Республіка Вірменія, Російська Федерація. Однак, Республіка Молдова висловила застереження до Протоколу щодо статті 5 Конвенції такого змісту: "При виконанні цієї Конвенції компетентні установи юстиції Договірних Сторін зносяться одне з одним через свої центральні органи".

2 - Станом на 1 липня 2007 року до Протоколу не приєдналися: Республіка Узбекистан, Киргизька Республіка, Азербайджанська Республіка, Грузія, Туркменістан.




Прес-служба Міністерства юстиції України
Tел. 271-16-76
E-mail: press@minjust.gov.ua

   02.08.2007НАКАЗ. Зареєстровано 33-й третейський суд всеукраїнського статусу
Міністерство юстиції перевірятиме діяльність Бюро кредитних історій
НАКАЗ. Затверджено Акт ліквідації Департаменту державної виконавчої служби
   01.08.2007ОГЛЯД ЗМІ. Україна вдало сходила під трибунал
НАКАЗ. Міністерством юстиції легалізовано нові об‘єднання громадян
Призначено представника Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини по Івано-Франківській області
Мін‘юст повідомляє про нормативно-правові акти центральних органів виконавчої влади, зареєстровані 27-30 липня
НАКАЗ. Зареєстровано низку нових друкованих ЗМІ
Українська Консервативна партія повідомила Мін‘юст про зміну керівника
   31.07.2007Міністерство юстиції повідомляє про нормативно-правові акти, зареєстровані 27-30 липня
НАКАЗ. Мін`юст повідомляє про реєстрацію нових об’єднань громадян
В Україні зменшується кількість малозабезпечених громадян, що потребують безоплатної адвокатської допомоги
Кабінет Міністрів визначив графік телефонних "гарячих ліній" за участю керівників центральних органів виконавчої влади
   30.07.2007Арбітражний трибунал визнав необґрунтованими позовні вимоги литовської компанії ’’Токіос Токелес’’ до України у розмірі близько 65 млн. дол.
Міністерство юстиції повідомляє про нормативно-правові акти, зареєстровані 26 липня
Мін’юст утворив робочу групу для контролю за продажем конфіскату
НАКАЗ. Мін`юст зареєстрував нові друковані ЗМІ
   27.07.2007Міністр юстиції перевірить роботу з громадянами в регіонах
Міністерство юстиції повідомляє про нормативно-правові акти, зареєстровані 25 липня
НАКАЗ. Мін`юст повідомляє про реєстрацію нових об’єднань громадян
На попередню сторінку
АНОНСИ ПОДІЙ
3.08.2007р.
Засідання колегії щодо підсумків роботи органів юстиції Донецької області у І півріччі та планів роботи на ІІ півріччя за участю першого заступника Міністра юстиції Валерія Бондика

Інші анонси >>

  • Державна реєстрація нормативних актів
  • Нормотворча діяльність
  • Адаптація законодавства України до норм ЄС
  • Захист інтересів держави в Європейському суді
  • Співробітництво у цивільних та кримінальних справах
  • Нотаріат
  • Міжнародна діяльність Міністерства
  • План роботи та аналітична звітність Міністерства
  • Юридичні консультації
  • Державні закупівлі
Пошук


 Шукати в новинах
 Шукати фразу

Розширений пошук

  • Новини Міністерства
  • ЗМІ про Міністерство
  • Фотоальбом
  • Інформаційно-правові ресурси в Інтернеті

АРХІВ НОВИН
Серпень
Пн6132027
Вт7142128
Ср18152229
Чт29162330
Пт310172431
Сб4111825
Нд5121926

Всі новини >>