Гурт "Kingdom Come" ("Гостинне королівство") було засновано в 1987 році у Ванкувері (Канада).
Їх любительський запис почув продюсер Боб Рок (відомий роботою з "Bon Jovi", "Aerosmith", "Loverboy" і "Metallica"), тоді ж був підписаний контракт не з якоюсь там "незалежною" фірмою, а з самим "Полідором". Боб Рок був стовідсотково впевнений в успішності проекту: стиль гурту говорив сам за себе, це був стиль "Led Zeppelin".


У 1988 році в Лос-Анджелесі гурт "Kingdom Come" встановив своєрідний рекорд, 500000 екземплярів однойменного дебютного альбому було продано ще до його виходу. Це стало можливим в результаті випуску їх першого синглу "Get It On", що відразу потрапив на верхні сходинки американських хіт-парадів. Команда, що спричинила цю сенсацію складалася з чотирьох музикантів Дэнні Стэга, Ріка Стейєра, Джонні Франка, Джеймса Коттека і лідера-вокаліста Ленні Вольфа - уродженця Гамбурга (Німеччина). Публіка, що зголодніла за якісним блюз-роком, чисельними листами в редакції музичних видань підтвердила своє прихильне ставлення до нового гурту зі "старим" стилем. Як не дивно, критики також непогано прийняли "Kingdom Come", не дивлячись на явну вторинність ідеї. У підсумку - четверте місце в міжнародному журналі "Метал-Хаммер" у квітні 1988 року.

Тематика пісень також суттєво перекликалася з раньоцеппелінівською: багато кохання, інтимні почуття героя. Інтонації вокаліста (і основного автора) Ленні Вольфа - до нюансів Плантівські, схожість абсолютна. В зв'язку з цим траплялись курйози: над прихильниками "Led Zeppelin" жартували друзі, першими прокручуючи плівки з новою командою - вони видавали "Kingdom Come" за нову роботу "Led Zeppelin", а потім голосно сміялись, коли ті вже не вірили правдивій інформації.

Ленні Вольф дав "Kingdom Come" не тільки свій голос а-ля Роберт Плант, але й став головним автором пісень, а також співпродюсером Боба Рока. На традиційному фестивалі "Монстри Ван Халена" в Каліфорнії гурту присвоїли титул "Відкриття року". Хоча, у цей час почали лунати і скептичні думки. За рік після виходу дебютної платівки було продано більш як 1,3 мільйони копій у всьому світі. На протязі цього часу гурт відправився у світове турне. "Kingdom Come" об'їздили Штати, Англію, Японію і майже всю Європу, а в Японії гастролювали разом з "Bon Jovi" і "Ratt". Почуття стилю не підвело Ленні, і "Kingdom Come" продовжив кращі традиції британського хард-року, додавши до них мелодизм звучання знаменитих німців з "Scorpions" (серія спільних турів "Kingdom Come" і "Scorpions" додала популярності гурту).

Не припиняючи турне, в 1989 році "Kingdom Come" спромоглися випустити другий диск "In Your Face". Співпродюсером Вольфа на цей раз став Кід Оксен, відомий своєю роботою з такими гуртами, як "Whitesnake", "Fleetwood Mac" и "Cheap Trick". Але успіх мав свою ціну. Після першої кругосвітньої подорожі під тиском критики, що звинувачувала музикантів в копіюванні "Led Zeppelin", оригінальний склад гурту розпався. Однак для Ленні Вольфа нова сторінка в історії "Kingdom Come" тільки розпочиналась. І хоча деякі критики прогнозували гурту недовге життя, так, як "Kingdom Come" вибрав "шлях найменшого опору".

Усі наступні роки гурт продовжував існувати завдячуючи виключно продюсерському генію Вольфа, який взяв за правило записувати кожен новий альбом за участі запрошених музикантів. Після розколу він взяв себе в руки і почав усе з "чистої сторінки". Повернувшись до Гамбурга, він почав записувати матеріал для нового альбому "Hands of Time". Займаючись продюсерством вперше, він крім вокальних партій записав басові і частину гітарних. У створенні альбому йому також допомагали гітаристи Блюз Сарасено, Марко Мойр, Берт Мелендійк, а також Джиммі Браловер і Стів Барк.

Після виходу альбому "Hands of Time" в 1991році Ленні продовжував їздити з Гамбурга в Лос-Анджелес і назад. Тим не менш, він спромігся підписати контракт з німецькою записуючою компанією "WEA". Альбом "Bad Image" записувався в студіях Гамбурга та Лос-Анджелеса під керівництвом Ленні, котрий знову взяв на себе левову долю обов'язків. На цей раз йому допомагали Кай Фрік (ударні), Біллі Лісганг (гітара) і Хейко Радке-Сіб (гітара). Після тривалого періоду ділових суперечок і трагічної смерті менеджера "Kingdom Come" Найджела Томаса група розпочала роботу над своїм наступним альбомом "Twilight Cruiser".

Цей диск побачив світ в грудні 1997 року. До його запису окрім Вольфа і Фріка долучилися нові музиканти: гітарист Маркус Демл (що залишився і на двох наступних альбомах), Олівер Кісснер (ритм-гітара), клавішник Бернд Фіндзен і басист Мірко Шаффер. До виходу альбому 2000 року "Too" у складі "Kingdom Come" знову сталися зміни: до Вольфа і Кісснера додались Марк Кросс (ударні), Мірко Мічалзек (гітара), Бьорн Тіман (клавішні) і Марк Сміт (бас-гітара). Останній на сьогоднішній день альбом "Kingdom Come" "Ain't Crying For The Moon" (2006) був записаний у складі Ленні Вольфа (вокал), Yenz Leonhardt (ритм-гітара), Eric Foerster (соло-гітара), Frank Binke (бас-гітара) і H. Thiesbrummel (барабани).

Крім того, 27 листопада 2006 року гурт "Kingdom Come" вперше завітав до України. Концерт відбувся в Києві у приміщенні колишнього Жовтневого палацу. Враження від дійства залишилися суперові, майже дві години потужного рок-н-ролу від "Kingdom Come" порвали на дрібні шматки Київ і нашу маленьку луцьку делегацію. Були заграні усі хіти: "Only Rainbows Know", "Should I", "Do You Like It", неперевершена "What Love Can Be", та най-най "Twilight Cruiser" + пісні з нового альбому "Ain't Crying For The Moon", який, до речі, можна було там же і придбати.

Два рази музиканти виходили на біс і давали такого жару, що люди шаленіли від задоволення. Присутні позривали горлянки і постесували долоні від оплесків. Ленні приязно і щиро спілкувався з публікою, дякував за гарячий прийом і підтримку. Варто відмітити його козирну фразу: "Спасібо, Kiev!...... Oh, no. This is not FUCKING cпасібо, this is "ДЯКУЮ". We are in Ukraine ". У відповідь зал вибухнув оваціями і веселим стверджувальним гудінням. "Kingdom Come" підтвердив свій статус одного з кращих блюз-рокових гуртів. Неперевершені, енергійні і драйвові вони ще дають своїм прихильникам надію на те, що рок-н-рол живий і вічно молодий. Ленні обіцяв повернутися до Києва знову, залишається лише чекати.

Дискографія гурту:
KINGDOM COME (1988)
IN YOUR FACE (1989)
HANDS OF TIME (1991)
BAD IMAGE (1993)
TWLIGHT CRUISER (1996)
LIVE & UNPLUGGED (1996)
MASTER SEVEN (1997)
BALLADESQUE (1998)
TOO (2000)
INDEPENDENT (2002)
PERPETUAL (2004)
AIN’T CRYING FOR THE MOON (2006)

Взято з:
http://www.lennywolf.com/ (офіційний сайт)
http://ru.noomus.com/
http://www.kingdomcome.ru
http://hardrockcafe.narod.ru/
http://music.km.ru/

Афиша
НОВИНИ
Журнал "Live in МАЙДАН"
Творчість наших друзів та відвідувачів

О заведении
Экскурсия по заведению
Фотогалерея, первый зал
Фотогалерея, новый зал

КОЛЛЕКЦИИ
Коллекция афиш
Коллекция картин
Коллекция примочек
Коллекция пивных этикеток

МЕНЮ
Для тела
Для души

ОТДЫХ
Отдых, фотогалерея
ПОДІЇ 2006
Гости
ФОТОзвіти 2007
Золотое подполье + mp3


КНИГА ЖАЛОБ И ПРЕДЛОЖЕНИЙ
ГОСТЕВАЯ КНИГА
КОНКУРС