This version of the page http://www.korespondent.net/main/23055 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-06. The original page over time could change.
У МЗС погоджуються з думкою, що експерти приїхали в Україну з готовими висновками
Понеділок 06 Серпня 2007 08:18
· Новини E-mail    · Новини SMS   
· Текст    Рус    Eng 
Новини e-mail:
SMS, Відписатися
 РОЗДІЛИ:  УКРАЇНА БІЗНЕС СВІТ СВІТ ПРО НАС ДУМКА ТЕХНОЛОГІЇ, НАУКА, ЗДОРОВ’Я ШОУ-BIZ СПОРТ ТОП ТИЖНЯ
Журнал Кореспондент Блоги Досье Форуми Фотогалерея Чат з гостями сайту Бізнес-година Новини E-mail Новини SMS Експорт новин Контакти
УКРАЇНА, Загальна
 

Фото www.teren.kiev.ua

У МЗС погоджуються з думкою, що експерти приїхали в Україну з готовими висновками

Кореспондент.net

15 Листопада 2002, 11:54

Заступник державного секретаря МЗС України Володимир Єльченко повністю погоджується із твердженням "деяких політиків про те, що американські і британські експерти приїхали до України з уже готовими висновками", - пише газета "Факты і коментарии".


"Таке ж враження склалося й у моїх колег після того, як протягом більше двох тижнів американці й англійці не давали нам звіт, хоча, ми впевнені в цьому, він був давно вже готовий. Мабуть, експерти приїхали з конкретним завданням - підтвердити висунуті Україні обвинувачення. Але підтверджень немає. Тому тривала пауза між завершенням їхньої роботи і переданням нам доповіді, найімовірніше, була використана експертами для пошуку формулювання, яке, з одного боку, повинне було не нашкодити їхній заздалегідь прийнятій думці, а з іншого боку - не зняти з України обвинувачення", - відзначив він.

За його словами, американці розглядають питання про "Кольчуги" винятково в політичній, а не юридичній площині. "Адже тоді не треба трактувати причину порушення принципу права, але можна продовжувати вимагати від України виправдань у тому, чому обвинувачення на її адресу її ж, країною, не доведені", - сказав Володимир Єльченко.

Заступник держсекретаря МЗС вважає, що думка начебто США просто використовують Україну у своїй грі проти Іраку має право на існування. А непрямим підтвердженням цього, за його словами, є ще одна причина, з якою може бути пов'язане майже двотижневе затримання з оприлюдненням доповіді експертів, передає LІGA Online.

"Справа в тому, що саме  в п'ятницю, 8 листопада, Рада Безпеки ООН приймала резолюцію стосовно Іраку. Очевидно, комусь не хотілося, щоб питання про "Кольчуги", тим більше недоведене, сплило у Раді Безпеки до прийняття цієї резолюції. Так, загалом, і вийшло. Хоча я не впевнений у безперечності зв'язку між цими подіями", - сказав він.


Як повідомляв Кореспондент.net, на прес-конференції у вівторок, 12 листопада, Віктор Медведчук заявив, що Україна готова продовжити співробітництво з експертами США і Великобританії за умови, якщо вони відмовляться від своїх висновків про недостатність доказів того, що Україна не постачала радарні установки "Кольчуга" Іраку, а також дотримуватимуться принципу презумпції невинності.

Відповідно до заяви, українські власті вважають безпідставними претензії експертів у недостатності і прихованні інформації, висловлені в їхньому звіті, бо існують записи зустрічей з ними.

Крім того, Медведчук підкреслив, що Україна може взяти участь у самміті НАТО в Празі 21-22 листопада тільки після того, як будуть спростовані обвинувачення про причетність українського керівництва до нелегальної торгівлі з Іраком.



друкована версія  надіслати другу  лист редакторові  


 
Коментарі до статті    (0)

До даної статті немає коментарів

Ваш коментар


Якщо ви не бачити картинки з контрольними символами, це означає, що в вашому браузері вимкнена підтримка графіки. Увімкніть її і перезавантажте сторінку.
Залишаючи коментарі, дотримуйтесь Правил поведінки на ресурсі. Коментарі, які не відповідають вимогам Правил - будуть видалені. Користувачі ресурсу, які порушують Правила, будуть позбавлені можливості залишати коментарі.

Словом Анонім відмічені не зареєстровані користувачі.

читайте також:

12 Листопада 2002, 16:21

"Збройовий скандал": Україна співробітничатиме зі США лише за певних умов

11 Листопада 2002, 09:07

Зленко звернувся до ООН з приводу "збройового скандалу"

07 Листопада 2002, 17:19

Медведчук: Україна не згодна з висновками експертів США і Великобританії






 
РЕКЛАМА
 
  off-line # 27804 Серпня 2007  
Нишевики-затейники
Россия зовет
Домики в деревне
ПОДПИШИСЬ НА ЖУРНАЛ
ОСТАННІ НОВИНИ
 

00:39 Торгівці на Майдані почали цілодобове чергування

23:35 НДП вирішила створити Блок Людмили Супрун

22:36 Тимошенко обіцяє оприлюднити свою декларацію про доходи в ЗМІ

16:40 Тимошенко не хоче бути прем'єром в обмін на коаліцію

14:57 БЮТ підрахував свої відсотки

14:47 Погода на понеділок

14:19 Названа перша п'ятірка БЮТ

12:53 Тимошенко збирає сили

11:26 Герман розказала, чому в списках ПР немає Медведчука

16:29 Томенко закликає опозицію стати зразком у проведенні передвиборної кампанії



СТАТИСТИКА
 
ПАРТНЕРИ
 
 
РУБРИКИ
 

УКРАЇНА | БІЗНЕС | СВІТ | СВІТ ПРО НАС | ДУМКА | ТЕХНОЛОГІЇ, НАУКА, ЗДОРОВ’Я | ШОУ-BIZ | СПОРТ | ТОП ТИЖНЯ

КореспонденТ.net
 

Блоги | Досье | Фотогалерея | Форуми | Чат з гостями сайту | Новини E-mail | Новини SMS | Експорт новин |  Новини RSS | Реклама на сайті | Про нас | Контакти

КореспонденТ
 

Про журнал | Проекти | On-line версія | Реклама в журналі | Передплата на журнал | Контакти

© 2000-2007 ТОВ "Бігмір-Інтернет". Всi права застережено.

ІНФО
 

Використовувати матеріали Кореспондент.net можна, лише пославшись на (для інтернет-видань - зробивши гіперпосилання) на Кореспондент.net. Будь-яке копiювання, публiкацiя, передрук чи наступне поширення iнформацiї, що мiстить посилання на "Iнтерфакс-Україна", "Українські Новини", УНІАН, або Reuters суворо забороняється.


Наші сайти:
bigmir)net - пошук в Україні
UkrJob - робота в Києві та Україні
АФИША - бурхливе життя Києва
PINK - мода, секс, зірки
Ricardo - доступно про фiнанси
15minut.com.ua - твоя ранкова газета
uaSport.net - все про спорт
KyivPost.com - news from Ukraine
novynar.com.ua - новини українською
UkrBiz - бізнес в Україні