Тема “Дня”

 
Лариса ІВШИНА: Як ми заблукали в «трьох соснах»
Акція "Дня"

 
Увага! Стартував фотоконкурс
 
«День - 2007»
WEEKLY DIGEST
  • Редакція
  • Рекламодавцям
  • Передплата
  • Контакти
  • Вакансії
ЩОДЕННА
ВСЕУКРАЇНСЬКА
ГАЗЕТА
№163, вівторок, 7 вересня 1999

   понеділок, 6 серпня 2007 року.    

Користувачам
Зареєструватися
Вхід
Поточний номер
1-а сторінка
День України
День планети
Подробиці
Економіка
Суспільство
Культура
Тайм-аут
Сторінка головного редактора
Острозький клуб
Вільний "мікрофон"
ПОТРІБНА ДОПОМОГА
Про присудження Національної премії України імені Тараса Шевченка 2006 року
ТОП-"net"
Літературний журнал
Перемога "Дня" в Євросуді
Гості "Дня"
Бібліотека "Дня"
Віртуальний музей
Фотоконкурси "Дня"
Головні теми
  Пошук
Розширений пошук
  Архів "Дня" з 1.06.1997 р.
вересень 1999
Пн 
6
13
20
27
Вт 
7
14
21
28
Ср
1
8
15
22
29
Чт
2
9
16
23
30
Пт
3
10
17
24
Сб
4
11
18
25
Нд
5
12
19
26
Попередні місяці
Рік: Місяць:
  Опитування
Хто, на вашу думку, опиниться в опозиції після виборів в Верховну Раду 30 вересня?




результатиархів опитувань
  Погода в Україні

Сьогодні

     вдень.........+23..........+25

     вночі......... +26..........+18

  Курси валют

Офіційний курс гривні щодо
іноземних валют

 

100 доларів США    505.0000

100 євро                  694.5265

10  рублів Росії        1.9776

 
Російською
English
Економіка
  версія для друку

Хлібно-елеваторний кримінал

За фактом приватизаційних порушень Генпрокуратура завела 54 кримінальні справи


  Яна МОЙСЕЄНКОВА, «День»


Генпрокуратура, яка минулого тижня закінчила ретельну перевірку всього, що розказав п.Черенков, не виявила фактів приватизації хлібних об'єктів загальнодержавного значення (які низкою приватизаційних законів і президентськими указами поки що заборонено приватизувати). Зате знайшла багато іншого, не менш цікавого. Згідно з офіційною відповіддю, підписаною генпрокурором України Михайлом Потебеньком, перевіркою були виявлені «підроблення документів, фальсифікація протоколів зборів з розміщення акцій, зниження вартості майна тощо». Зокрема, стверджує Генпрокуратура, при приватизації Губихинського і Перещепинського елеваторів (Дніпропетровська область) посадові особи сільгосппідприємств «Прогрес», «Україна» (Новомосковський район), ім. Шевченка, ім. Фрунзе (Магдалинівський район) занесли до протоколів загальних зборів неправдиві відомості про поширення акцій серед працівників підприємств. У той час, як акції на суму 370,65 тис. грн. за фіктивними договорами були продані дніпропетровській фірмі «Гепард-Україна». Такі ж порушення виявлено при роздержавленні Девладівського, Брагнівського і Апостолівського елеваторів.

Під час перевірки приватизації Карлівського елеватора виявлено посадову фальсифікацію при реалізації акцій працівникам підприємства на пільгових умовах (за сприяння директора підприємства В.Мирного до продажу акцій було залучено київську брокерську контору «Gpi-Brok», яка скуповувала акції за цінами, значно нижчими від номінальних).

Керівники КСП ім. Леніна, «Світанок», «Промінь» Гадяцького району (Полтавська область) за заниженими цінами безоплатно реалізовували передані державою акції Гадяцького елеватора. Під час пільгового продажу акцій Явківського елеватора (Миколаївська область) керівники КСП «Славутич», «Білорусь», «Комінтерн» розподілили їх стороннім особам, чим, пише Генпрокуратура, нанесли державі понад 30 тис. грн. збитків. А під час приватизації Варварівського елеватора (Миколаївська область) директор елеватора і керівник ТОВ «Регіональний реєстратор» подали регіональному відділенню Фонду держмайна підроблені приватизаційні документи, оформлені на фіктивних акціонерів, і незаконно заволоділи пакетом акцій на суму 19 тис. грн.

Аналогічні порушення законодавства про цінні папери виявлені на орендному підприємстві «Горіхівський комбінат хлібопродуктів», Фісаковському хлібоприймальному підприємстві, хлібозаводах Запорізької області та на ряді елеваторів у Херсонській, Вінницькій, Кіровоградській і Донецькій областях. Крім того, Генпрокуратурою встановлено, що під час продажу пакетів акцій деяких елеваторів у Полтавській і Житомирській областях вартість їх цілісного майнового комплексу занижувалася приблизно на 200 тис. грн.

За результатами перевірки Генпрокуратурою опротестовано 15 незаконних рішень, заявлено 24 позови про відшкодування збитків і визнання недійсними раніше підписаних договорів. Порушено 45 кримінальних справ.

ДО РЕЧІ

Наприкінці минулого тижня спікер парламенту Олександр Ткаченко заявив, що «сьогодні взагалі не можна вивозити хліб за межі України», бо Україна «знаходиться на межі катастрофи з продовольчим зерном». За даними спікера, сьогодні зібрано 20 млн. тонн зерна, тоді як для підтримки продовольчого фонду необхідно мати мінімальний валовий збір зерна 35—37 млн. тонн.

Минулого року, повідомляє Інтерфакс-Україна, було зібрано 26,5 млн. тонн зерна. За липень 1998 — червень 1999 року з України експортовано біля 5 млн. тонн зернових, у тому числі 4 млн. тонн пшениці.

№163, вівторок, 7 вересня 1999

версія для друку


Інші матеріали цієї шпальти:

  • Реформування економіки: нові міфи
  • Чи видужає «Турбоатом» під державним крилом?
  • «Родзинка» на 150 автомобілів
  • Уранці глинозем — увечері бавовна
  • Газ в обмін на електрику?
  • Будуть квоти на брухт
  • Пшеницею 5-го і 6-го класу погасять кредити
  • Коротко / ЕКОНОМІКА

Коментарі читачів:

Ви не авторизовані!

На сайті публікуються коментарі тільки від зареєстрованих користувачів. Будь ласка, введіть свої реєстраційні дані.

Якщо Ви ще не є зареєстрованим користувачем, будь, ласка, зареєструйтеся тут.

Логін:

Пароль:

 
 
Російською
English