This version of the page http://www.kievrealty.org/publication (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-08-04. The original page over time could change.
KievRealty - Союзник
Союз специалистов по недвижимости г. Киева
"ИСТОРИЯ С ПРОДОЛЖЕНИЕМ "

12 апреля 2005 г. Союз специалистов по недвижимости г. Киева отметил свое десятилетие.Для общественной некоммерческой организации, при присутствии мощных спонсоров и высоких покровителей, где многое держиться на энтузиазме ее членов, срок, согласитесь, немалый.Да и есть чем гордиться - весомый авторитет среди операторов рынка, доверие со стороны органов государственной власти, внимание средств массовой информации.
Союзник № 1, август 2005 г. "Мир квартир" № 33, 2005 г.

подробнее


"МАКЛЕР: ТРИ ЦВЕТА ВРЕМЕНИ. ПРОШЛОЕ - ЧЕРНЫЙ МАКЛЕР "

Первые "черные", или, как они себя именовали, "частные" маклеры появились в Киеве еще в "застойные" годы. Это была действенная альтернатива городскому обменбюро. Невероятные обменные комбинации с жилплощадью советских граждан иногда растягивались во времени на несколько лет и стоили этим гражданам недешево - в среднем тысячу рублей, не считая "доплаты". В ту пору работа маклера мало чем отличалась от работы разведчика: особая, хорошо налаженная, конспирация и разветвленная информационная сеть. В конце 80-х к обмену квартир добавилась купля-продажа, а также широкая миграция и эмиграция населения. В сумме это давало маклерам неиссякаемый поток клиентов и стабильный источник дохода. Какая-то сотня квартирных посредников с честью обслуживала двухмиллионный город. С форсированием приватизации в начале 90-х, вовлечением в круг операций аренды значительно увеличились объемы "работ" и небольшой отряд киевских маклеров стал расти, как на дрожжах. В середине 90-х он уже составлял несколько тысяч "частных" посредников.
Союзник № 1, август 2005 г. "Мир квартир" № 33, 2005 г.

подробнее


"СЕРТИФІКАЦІЯ РІЕЛТОРІВ: СПРОБА №2 "

У вересні нинішнього року на Позачергових Загальних Зборах Спілки фахівців з нерухомого майна м.Києва серед інших важливих тем було розглянуто питання внутрішньої добровільної сертифікації ріелторів, які працюють у компаніях Спілки. Це друга спроба залучення широкого кола фахівців ринку нерухомості до сертифікаційного процесу.
Союзник № 2, вересень 2005 г. "Мир квартир" № 38, 2005 г.

детальніше
"ГОРИ, ПОЛОНИНИ, ЯРУГИ… "
кількісний аналіз угод у київській агенції нерухомості (1995-2005 рр.)

Січень
Перший зимовий місяць, що відкриває календарний рік, - найскладніший для ріелторів. Насправді починається він не першого числа, як звичайний місяць, а чотирнадцятого – після закінчення усіх можливих та неможливих «народних гулянь». Крім того, даються взнаки млявість, спустошеність споживачів ринку нерухомості, причому як матеріальна, так і психологічна.
Союзник № 2, вересень 2005 г. "Мир квартир" № 38, 2005 г.

детальніше


"АСОЦІЙОВАНЕ ЧЛЕНСТВО У СПІЛЦІ - ПЕРЕВАГИ ДЛЯ ВСІХ "

У жовтні 2005 р. міським управлінням юстиції була зареєстрована нова редакція Статуту Спілки фахівців з нерухомого майна м.Києва, що передбачає різні види членства в цій громадській організації. Зокрема, непрямим операторам ринку нерухомості столиці надається право стати асоційованим членом Спілки.
Союзник № 3, жовтень 2005 г. "Мир квартир" № 43, 2005 г.

детальніше

Проект затверджений Радою Спілки 04.10.2005 р.
"ПОЛОЖЕННЯ ПРО АСОЦІЙОВАНЕ ЧЛЕНСТВО В СПІЛЦІ ФАХІВЦІВ З НЕРУХОМОГО МАЙНА м.Києва "

1.Цілі та задачі асоційованого членства в Спілці
Метою запровадження асоційованого членства в Спілці є:
- розширення кола учасників процесу розвитку ринку нерухомості, його цивілізації та впорядкування;
- пропагування ідеологічних та професійних засад Спілки через непрямих операторів ринку;
- поглиблення співробітництва між членами Спілки.
Союзник № 3, жовтень 2005 г. "Мир квартир" № 43, 2005 г.

детальніше


"КИЇВСЬКИЙ РІЕЛТОР:СТАТИСТИЧНИЙ ПОРТРЕТ У КВАРТИРНОМУ ІНТЕР'ЄРІ"

Відразу визначимось: ніякої офіційної статистики відносно ріелторської діяльності у Києві, та й в Україні не існує. Хоча, подейкують, лише в столиці у сфері нерухомості нині залучено 10 тисяч киян (кількість об'єктів нерухомості, виставлених на продаж, приблизно дорівнює цій цифрі). На перший погляд, все це виглядає цілком логічно. Якщо є об'єкт продажу, має бути і "власний" посередник для його реалізації.
Союзник № 3, жовтень 2005 г. "Мир квартир" № 43, 2005 г.

детальніше



"СПІЛКА ТА CEREAN - ДВА КРОКИ НАЗУСТРІЧ"

Восени нинішнього року в Києві сталася знаменна подія - вперше в Україні пройшов представницький європейський форум ріелторів. 13-15 жовтня в столичному "Українському Домі" відбулася ХІ міжнародна конференція CEREAN - організації, що починаючи з 1993 р. об'єднує національні асоціації фахівців з нерухомості країн Центральної та Східної Європи (Вірменії, Болгарії, Чехії, Грузії, Угорщини, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Росії, Словаччини, Туреччини та України).
Союзник № 3, жовтень 2005 г. "Мир квартир" № 43, 2005 г.

детальніше



"НЕРУХОМІСТЬ І ОПОДАТКУВАННЯ: ІСТОРІЯ КОНФЛІКТУ"

Ні для кого не є секретом - більшість наших громадян, ставлячись до вітчизняної системи оподаткування з неприхованою іронією, м'яко кажучи, її ігнорують. Причини цього також добре відомі - відсутність належного інтересу фіскальних органів до "фізичних осіб", абсолютна безкарність цих осіб і тривала колотнеча в самій системі оподаткування. Гасло "Совість - кращий контролер!" у безсоромному суспільстві дійсно виглядає смішно та недоречно. Але якщо навіть "совість" замінити на "страх", це мало що змінить, принаймні у ближчому майбутньому. Багато хто вважає себе ошуканим державою, а тому із задоволенням обдурює її, іноді навіть на шкоду собі. Сфера нерухомості в цьому відношенні дуже показова й, хочеться вірити, повчальна.
Союзник № 4, листопад 2005 г. "Мир квартир" № 47, 2005 г.

детальніше



"РІЕЛТОРСЬКИЙ БІЗНЕС:ХТО, ЯК, КОЛИ І НАВІЩО?"

Третина із нині працюючих агентств нерухомості, а їх лише в столиці нараховується близько 500, були утворені в період 1993-1996 рр. Цей час без перебільшення можна вважати "золотим" (і в прямому, і в переносному значенні) для ринку нерухомості. Витрати на створення агентства були мінімальними, реклама коштувала копійки, офіси були майже не потрібні, а головне - нескінченна і невичерпна, як тоді здавалось, черга покірливих виконавців, які прагнули спробувати себе в нерухомості. Утворення нових агентств, ріелторських фірм, як їх почали називати, приплив свіжих кадрів тривали до 2000 р.
Союзник № 5, грудень 2005 г. "Мир квартир" № 51, 2005 г.

детальніше


© «Спілка фахівців з нерухомого майна м. Києва»
Разработка сайта - WebHata