This version of the page http://www.klitschko.com/ua/bio_5.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-07-19. The original page over time could change.
Офiцiйний сайт Братiв Кличко

ПОШУК НА САЙТI

Карта сайту
Iсторiя боксу
Архiв преси
Пiдписатися на новини
Шпалери для робочого столу
Фотогалерея
Вiдеогалерея
Книга "НАШ ФIТНЕС"
Прогноз
Форум
Чат
Реклама на сайтi
Партнери
Контакти
В iзбране
Запитання для Кличко
VII мiжнародний турнiр
на призи братiв Кличкiв






Прізвище Віталія та Володимира Кличків
в перекладі з німецької мови означає
"нокаутуючий удар" -
"КЛИЧ" - удар,
"КО" - позначення перемоги нокаутом.

НАЧАЛО
ВИБІР ЖИТТЄВОГО ШЛЯХУ. СПОРТ.
ЕТАПИ СПОРТИВНОЇ КАР'ЄРИ.
"БОКС - ЦЕ НАШЕ ЖИТТЯ.
АЛЕ НАШЕ ЖИТТЯ - ЦЕ НЕ ТІЛЬКИ БОКС"
ОСВІТА. НАУКА
СУСПІЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ
"НАШЕ ЖИТТЯ НЕ ОБМЕЖУЄТЬСЯ КАНАТАМИ РИНГУ"
СВІТСЬКЕ ЖИТТЯ. ЗАХОПЛЕННЯ
ТРОХИ ПРО ОСОБИСТЕ ЖИТТЯ

"НАШЕ ЖИТТЯ НЕ ОБМЕЖУЄТЬСЯ КАНАТАМИ РИНГУ"
СВІТСЬКЕ ЖИТТЯ. ЗАХОПЛЕННЯ

З дитинства батьки Віталія та Володимира намагалися дати своїм синам різнобічне виховання. Брати займалися не тільки спортом, але і музикою. Музичні вправи Віталія на акордеоні відійшли в минуле, але захоплення музикою залишилося. І навіть тепер у тісному колі своїх друзів Віталій іноді торкається струн гітари. Володимир у вільний час бере уроки гри на саксофоні.
Коло інтересів і захоплень Віталія та Володимира: нові інформаційні технології, Інтернет; вивчення іноземних мов; фокуси; Володимир бере уроки пілотування літака та гелікоптера; активний відпочинок на воді - все, що може запропонувати сучасна індустрія в цій галузі; гірськолижний спорт; шахи - двічі брали участь у сеансах одночасної гри з Гаррі Каспаровим; банджи-джампінг - стрибали двічі - з висоти 60 метрів у Лас Пегасі та з висоти 450 метрів з гелікоптера в Гамбурзі.
Брати Клички - партнери Вернера Бальдессаріні (HUGO BOSS).
Володимир та Віталій створили колекцію чоловічого спортивного і шкіряного одягу "Брати Клички".
Знімалися в рекламі газети "Сьогодні" (Україна), телеканала "Прем'єра-Ворлд" (Німеччина), торговельної марки "Харибо" та спортивного одягу "Fila".
Володимир та Віталій - автори книги про здоровий спосіб життя та активну життєву позицію "Наш фітнес". "Найбільше задоволення дає нам спілкування з цікавими людьми", - говорить Володимир. Брати Клички зустрічалися з Біллом Клінтоном, Арнольдом Шварценеггером, Михаелем Шумахером, Борисом Беккером та Штефі Графф, Джоном Бон Джові, Дітером Боленом та Девідом Боуі, Джорджіо Армані, Гаррі Каспаровим, Мухаммедом Алі.

А краще місце для зустрічей і спілкування з новими людьми - це свістки заходи, на яких Володимир та Віталій незмінно почесні гості.
10 березня 2000 року в Гамбурзі (Німеччина) відбулася церемонія вручення музичних премій "Echo", що входить у трійку найбільш престижних премій, таких як американський "Grammy" та британський "Brit Award". Віталій та Володимир як почесні гості вручили нагороду групі "Die phantastischen Vier" в номінації "Краща група Німеччини".
10 травня 2000 року Володимир та Віталій були запрошені принцом Монако Альбертом на щорічний фестиваль "Monte-Carlo World Music Awards". Володимир як почесний гість фестивалю вручив нагороду "Кращий артист Росії" популярній російській співачці Кристині Орбакайте. У кулуарах фестивалю він познайомився з Жанном Клодом Ван Даммом та Леонардо Ді Капріо.
Грудень 2000 року - Володимир вручає приз кращій спортсменці Німеччини, чемпіонці Олімпійських ігор у Сіднеї Хальке Дрекслер на щорічній церемонії "Bamby".
Січень 2001 року - Володимир та Віталій в якості ілюзіоністів беруть участь у європейському різдвяному цирковому шоу "Зірки на манежі". Для участі в ньому, крім професійних циркових артистів, запрошують відомих політиків, журналістів, спортсменів. Вони мають можливість виступити перед глядачами в незвичайному для себе амплуа. На цьому шоу Володимир та Віталій познайомилися з Олегом Поповим. "Він кинувся нам на зустріч з вигуком: "Хлопці, як я хотів з вами познайомиться. Я ваш уболівальник, дивився усі ваші двобої. Я дуже радий вас бачити". Ми були неймовірно здивовані, тому що хотіли сказати йому теж саме. Адже він був справжнім чарівником нашого дитинства. Ми були дуже раді цьому знайомству", - згадує Віталій.
7 березня 2001 року в Гамбурзі (Німеччина) відбувся літературний вечір, присвячений пам'яті Михайла Булгакова. У виконанні відомої німецької акторки Ірис Бербен та Віталія Кличка прозвучали фрагменти, мабуть, наймістичнішого роману Михайла Булгакова "Майстер та Маргарита".
Літературні читання проходили німецькою мовою. "Для підготовки до цього вечора я не користувався послугами режисера або професійного актора. Роман "Майстер та Маргарита" я прочитав ще підлітком, і відтоді часто його перечитував, відкриваючи у творі Михайла Булгакова щораз щось нове", - говорить Віталій. - "Коли Ірис запропонувала мені ідею цих літературних читань, та ще однієї з моїх улюблених книжок, я, не вагаючись, погодився. Я радий, що в залі зібралося дуже багато моїх друзів, шанувальників творчості Михайла Булгакова".
Крім творчого, ця акція носила ще й благодійний характер. Усі кошти, отримані від продажу квитків на цей вечір, були пожертвувані на реставрацію жіночого монастиря Архістратига Михаїла, що знаходиться в Одесі.
Квітень 2001 року Володимир та Віталій беруть участь у зйомках кінофільму "Ocean's 11". Цей фільм - ремейк дуже популярної в шістдесяті роки комедії "Френкі та спільники", у якій сяяли Френк Синатра та Дін Мартін. Режисер кінофільму "Ocean's 11" - "оскароносний" Стівен Содерберг. У головних ролях Джулія Робертс, Джордж Клуні, Бред Пітт, Метт Даймон. У фільмі задіяні 9000 статистів. По сценарію Володимир грає Володимира Кличко, що проводить двобій за титул чемпіона світу з Ленноксом Льюісом. Все буде, як у житті. І прес-конференція, і зважування, і бій. Під час цього двобою гасне світло і …... Зйомки проходили в одному з найвідоміших комплексів "MGM Grand".
7 травня 2001 року Віталій та Володимир були запрошені як почесні гості на церемонію вручення премій "Laureus Sport Award" кращим спортсменам 2000 року. Потім брати Клички відвідали черговий етап заїздів гран-при "Circuit de Monaco", куди вони були запрошені їхніми давніми приятелями Девідом Кулхартом та Мікой Хаккіненом.
13 травня 2001 року тисячі жителів Лейпцигу (Німеччина) стали свідками сеансу одночасної гри на 16 дошках, яку давав Гаррі Каспаров. Його суперниками були Віталій та Володимир Клички, популярний співак Себастьян Крумбигель, відома акторка Аліса Юнг та інші щасливчики.
"Король Гаррі", як представили публіці Каспарова, милувати нікого не збирався, і досить швидко всі його 16 суперників були "страчені"Дехто з них мріє про реванш. Віталій Кличко, хитро посміхаючись, запропонував своєму "кривдникові" зустрітися з ним у ринзі. А потім уже цілком серйозно додав: "Гаррі Каспаров - це шаховий Мухаммед Алі".
16 червня 2001 року на центральній вулиці Києва Хрещатику відбулося шоу, яке влаштувала команда Формули-1 "West McLaren Mercedes". Віталій та Володимир запросили в Київ команду "West Adrenaline Show", а також знаменитого Міку Хаккінена, який став почесним гостем грандіозного спортивного шоу, під час якого й відбулися показові заїзди унікального двомісного боліда "Срібна стріла". На жаль, Володимиру не вдалося прокотитися в двомісному боліді. Занадто мала машинка. За багатогодинним шоу на Хрещатику спостерігали майже 100 000 глядачів - приблизно стільки збирається на знаменитих перегонах "Формула-1", зіркою яких і є Міка Хаккінен. Наприкінці акції Володимир Кличко, Міка Хаккінен та мер міста Києва Олександр Омельченко зробили коло пошани, проїхавши Хрещатиком.
08 серпня 2001 року Віталій та Володимир зустрілися з Мухаммедом Алі. Напередодні вони одержали запрошення від менеджера компанії "Mouthpiece Prodaction", що займається менеджментом Алі та промоушеном його дочки Лейли. Віталій та Володимир згадують про цю зустріч: "Алі побачив перемогу Володимира над Чарльзом Шаффордом, який зіграв роль Джорджа Формана у фільмі "Алі" і запросив нас на зустріч. Ми з величезним задоволенням прийняли це запрошення. Алі вже довгий час стежить за нашою професійною кар'єрою. Це було дуже приємно. Він поділився спогадами про проведені двобої, багато розповідав про своє життя. Пропозицію організувати презентацію художнього фільму "Алі" на Україні менеджери великого боксера сприйняли з великим ентузіазмом. І було б дуже здорово, щоб цей фільм презентував сам Мухаммед Алі. Прощаючись, ми подарували Алі наші з Володимиром статуетки. Справа в тім, що, на початку 90-х років, будучи вперше в Америці, ми купили статуетку Мухаммеда Алі. Ми мріяли коли-небудь досягти успіхів, яких досяг він, але тоді ми й гадки не мали, що зустрінемося з ним. Алі дуже зрадів подарунку і сказав, що наші статуетки займуть гідне місце в його колекції. Він пожартував, що двоє з найсильніших боксерів світу тепер у нього в руках, і він уже нас ніколи не випустить".
18 вересня 2001 року в Гамбурзі (Німеччина) Віталій та Володимир Клички уклали контракт з однієї з найбільших маркетингових компаній "UFA SPORTS". "Ми й раніше розглядали пропозиції по маркетингу торгової марки "Кличко". Головне, щоб якість продукції, яка буде носити наше ім'я, а також різні спортивні і суспільні акції, були високого рівня й відповідали найвищім критеріям", - коментують укладення контракту Віталій та Володимир. - "Компанія "UFA SPORTS" має величезний досвід у спортивному маркетингу і є однієї з кращих у своїй справі. Найприємніше в будь-якій роботі, коли її робить професіонал. Ми будемо професіоналами в ринзі, Клаус-Пітер Коль - у промоутерстві, а компанія "UFA SPORTS" буде професійно займатися нашим маркетингом".
27 вересня 2001 року Віталій та Володимир Клички відвідали Макса Шмеллінга в його заміській резиденції, що знаходиться недалеко від Гамбурга (Німеччина). Макс Шмеллінг - чемпіон світу з боксу. Він нокаутував Джо Луїса, забрал у нього титул. Це було на початку 40-х років. Зараз йому 98 років. Макс Шмеллінг зробив неймовірну кар'єру в боксі, прожив складне життя. Він стартував з повного нуля і став живою легендою. Його боксерський авторитет, його вагу в суспільстві хотіли використати багато хто. На Шмеллінга чинили неймовірний тиск, але він не запродався політикам, зберіг честь та гідність. Після спортивної кар'єри він зробив блискучу кар'єру підприємця - познайомив Європу з тоді ще нікому не відомою торговою маркою "Coca-cola". От як про цю зустріч згадують брати Клички: "Макс Шмеллінг - жива легенда Німеччини, і не тільки Німеччини. У Сполучених Штатах є вулиця Макса Шмеллінга, спортивні зали та клуби названі його ім'ям. Він не боксує вже більше 40 років, але все одно залишається найпопулярнішим спортсменом у своїй країні. Можна тільки мріяти дожити до такого поважного віку та залишатися в такому світлому розумі й у такій відмінній фізичній формі, як Макс Шмеллінг. Ми говорили про політику, торкалися багатьох спортивних тим, обговорювали двобої. Він у курсі всіх подій, що відбуваються! Настільки людина сильна тілом й духом!
Макс Шмеллінг - чудова людина. Прекрасно, що є такі люди, приклад для наслідування".
3 жовтня 2001 року Віталій та Володимир були на прем'єрі нової програми відомого мага Девіда Коперфільда, яка відбулася в Гамбурзі (Німеччина). Володимиру, що захоплюється магією, кілька нових номерів Коперфільда настільки припали по душі, що він вирішив вивчити їх, щоб поповнити свій магічний багаж. Після вистави Віталій та Володимир були запрошені на вечерю, де мали можливість поспілкуватися не тільки з Девідом, але й з його батьками.
14 лютого 2002 року Володимир побував на прем'єрі нового фільму Арнольда Шварценеггера "Побічний збиток", яка з великим розмахом проходила в Берліні (Німеччина). Після прем'єри Володимир протягом 40 хвилин спілкувався з Термінатором.
"Перший раз ми зустрічалися кілька років тому на одному з альпійських гірськолижних курортів. Але по-справжньому змогли познайомитися тільки зараз", - поділяється своїми враженнями Володимир. "Арнольд досить товариська людина й у житті зовсім не схожий на Термінатора. Він навіть говорить тихо. Гадаю, якби не його популярність, він міг бути непомітною людиною в людському потоці. Поцікавився, коли відбудуться наші найближчі двобої в Америці, обіцяв неодмінно відвідати. А моєму брату, що у цей час готувався до двобою в Нью-Йорку, передав буклет, виданий до прем'єри фільму, на якому поставив свій автограф під словами "Віталію від Шварценеггера".
7 травня 2002 року Віталій та Володимир випробували екстремальні відчуття банджи-джампінга. Першотравень Віталій та Володимир відзначили настільки екстремально, наскільки екстремальним може бути вільне падіння з висоти 400 метрів. Володимир на гелікоптері піднявся на цю висоту і трохи згодом стрибнув вниз. 97-метровий канат розтягся більш ніж на двісті метрів. З землі Володимир здавався маленькою крапкою. Через кілька хвилин гелікоптер пішов на зниження і команді, що допомагала братам у здійсненні цієї акції, за допомогою випущеного Володимиром фала, вдалося притягти Володимира до землі. "Передати відчуття неможливо. Адреналін просто кипить в крові. Я дотепер не вірю, що зміг це зробити. Найстрашнішим було ступнути з кабіни гелікоптера. А тепер, коли я вже на землі, з'явилося бажання піти на нову висоту".
У цей час Віталій, що з неймовірним азартом і хвилюванням стежив за польотом свого молодшого брата, прийняв рішення повторити "подвиг" Володимира. Іншого від нього ніхто і не очікував. Як це так, молодший брат стрибнув, а я ні. Треба сказати, що лікарі після травми заборонили Віталію такі стрибки. Але після недовгої наради команда, прийняла рішення кріпити канат не до ніг Віталія, а до поясу. Тепер хвилюватися прийшла черга Володимира. З боку повільними здавалися тільки набір висоти гелікоптером та його зниження після стрибка старшого Кличко. Все інше в словах Віталія: "Якби не Володимир, мені ніколи б і в голову не прийшло спробувати екстремальні відчуття банджи-джампінга. Відчуття вільного падіння, нехай і триваючого секунди неможливо описати, це треба відчути. Страшно - не те слово. Ноги тремтять й одна думка засіла в голові - а навіщо мені це потрібно. Але справжнє задоволення - зуміти переступити свій страх".
24 липня 2002 року в Гамбурзі (Німеччина) Володимир, Віталій та його дружина Наталія представили на суд німецьких читачів 192-сторінкову книгу, назва якої "Наша фітнес-книга". Тираж цієї книги рекордний для Німеччини - 500 000 екземплярів. Її поява викликала в Німеччині справжній ажіотаж. Вже за кілька місяців до виходу книги з друку, бажання донести її читачам висловили більшість німецьких книгарень, практично викупивши весь тираж. "Ця книга не буде залежуватися на книжкових полицях", - заявляє виконавчий директор мюнхенського видавництва "Munchner Grafe und Unzer-Verlages" Георг Кесслер. - "Це справжній бестселер".
Книга присвячена, мабуть, найголовнішому в житті людини, а саме здоров'ю й умінню бути здоровим. "Головна ідея книги - у здоровому тілі - здоровий дух. Сподіваюся, вона допоможе людям, удосконалюючи своє тіло, відчути себе впевненіше, відчути радість життя, отримати задоволення від занять фітнесом. У цій книзі є великий розділ, присвячений жіночому фітнесу. Бодістайлінг презентує моя дружина Наталія", - говорить Віталій. "Красиве тіло, має привабливіший вигляд", - коментує Володимир вихід книги. - "Мета фітнеса - гарне самопочуття, а це уміння не тільки скинути вагу, але й не набирати її знову. Так би мовити, підтримувати своє тіло і дух у відмінній формі".
17 жовтня 2002 року Віталій та Володимир Клички провели у світі шахів. Вони відвідали головний офіс комп'ютерної фірми "Chessbase Gmb", що розробила комп'ютерний шаховий стимулятор "Deep Fritz". Віталій, який є великим цінувальником шахів, не зміг втриматися та зіграв партію з комп'ютером. "Я непогано провів дебют та цілком пристойно виглядав у середині партії", - поділяється враженнями Віталій. - "Але розвити свій успіх я просто не встиг і програв на 32 ході". Наступного дня після Віталія з "Deep Fritz" вирішальну партію провів Володимир Крамник. Рахунок у сімох попередніх партіях "Людина проти Машини" був рівний - 3,5 на 3,5. Усі правила шахового матчу "Віталій Кличко проти "Deep Fritz" та "Володимир Крамник проти "Deep Fritz" були дотримані, але лише з одним невеличким зауваженням, - Віталій мав на обмірковування ходу 5 хвилин проти однієї хвилини, яку отримав Володимира Крамник.
У той же день Віталій та Володимир відвідали найстаріший шаховий клуб Європи, заснований у Гамбурзі в 1830 році - "Hamburger Schachklub". Тепер прийшла черга Володимира показати свою майстерність. Грав Володимир не з машиною, а з 12-річним Сергієм Карякіним з міста Краматорськ (Україна), що є наймолодшим гросмейстером у світі. Грали Володимир та Сергій за допомогою Інтернету. Після важкої тривалої боротьби, двобій між наймолодшим діючим чемпіоном світу з боксу в суперважкій вазі та наймолодшим гросмейстером - закінчився нічиєю.
15 лютого 2003 року Володимир брав участь у церемонії вручення музичної премії "Echo - 2003", що проходила в берлінському "Internationalen Congress Centrum". Володимир вручив нагороду німецькій співачці Нене в номінації "Кращий національний виконавець у жанрі рок- та поп-музики".
23 березня 2003 року на Лейпцігському книжковому ярмарку німецьке об'єднання книжкової торгівлі вручило щорічні премії "Книга року". Усього в 2002 році в Німеччині побачили світ книги більш ніж 80 000 письменників. До фіналу вийшов лише 21 номінант, серед яких було обрано сім переможців. Вибір переможця ґрунтувався на "трьох китах" - читачі, книгарні і видавництва, що найбільш точно можуть визначити, наскільки популярна книга.
Книга Віталія та Володимира "Наша фітнес-книга" перемогла в номінації "Краща науково-популярна книга року". Серед претендентів на головну премію в цій номінації був також колишній москвич Володимир Каминер, що нині живе в Берліні і пише німецькою, також Далай Лама.
4 вересня 2003 року за запрошенням видавництва "Софія" Віталій та Володимир прибули до Москви, щоб взяти участь у презентації своєї книги, яка у російському перекладі називається "12 раундів фітнеса".
Презентація проходила в рамках 16-го Московського міжнародного книжкового ярмарку, де 2695 видавництва з 82 країн світу представили на суд читачів більше ніж сто тисяч книжок. Книга братів Кличків, поряд із книгами чемпіонів світу з карате Рояма Хацуо та з шахів Гаррі Каспарова, очолила рейтинг книг, що найбільше купуються. Про своє перебування в Москві Володимир та Віталій розповідають так: "Ми були приємно здивовані тим, що нас пізнають. Скрізь до нас підходили люди і бажали успіху. Це було дуже приємно. Ми не гадали, що настільки популярні в Москві й в Росії. Прес-конференція, що проходила в офісі газети "Аргументи і факти" зібрала величезну кількість журналістів, яких цікавило про нас все: біографія, спортивна кар'єра, участь у різних проектах. А наприкінці прес-конференції нам вручили премію за видатні досягнення в спорті та за активне пропагування здорового способу життя, що, погодьтеся, дуже приємно".
10 вересня 2003 року Віталій та Володимир Клички презентували свою книгу в Києві, що на Україні видана російською та українською мовами і має назву "Наш фітнес. Прості секрети чемпіонів".
Генеральний директор видавництва "Софія" Юрій Смирнов напередодні презентації книги заявив: "Ми дуже раді плідному співробітництву з Віталієм та Володимиром, результат якого можуть оцінити як цінувальники книги, так і любителі спорту. Думаю, ця книга буде справжнім другом і порадником кожному, хто стане її власником". Про те, як народилася ідея створення книги Володимир та Віталій розповідають так: "До нас часто зверталися знайомі за порадами, пов'язаними з тренувальним процесом, з фітнесом, з різноманітними фізичними вправами, з питанням, як схуднути або, що потрібно зробити, щоб збільшити м'язову масу. Поступово питань нагромадилася така безліч, що ми вирішили написати цю книгу. Вона містить велику кількість рекомендацій й для тих, хто хоче зайнятися спортом, й для тих, хто хоче просто зміцнити здоров'я. Є цілий комплекс вправ для жінок. Їх представляє моя дружина Наталія. Ця книга про те, як досягти гарної форми, як бути здоровим тілом та духом. Сподіваємося, що вона не буде порошитися на книжкових полицях, а стане справжнім підручником гарного здоров'я та настрою".


© www.klitschko.com, 2003-2006