Блоґ FireON'a http://fireon.org.ua Походеньки по Вебу і не тільки з Firefox'ом під рукою та із Ґуґлем у душі Fri, 06 Jul 2007 12:46:56 +0000 http://wordpress.org/?v=2.1.3 en Бійтесь Гаррі Поттера! http://fireon.org.ua/harry-potter/harrypotter-thedeathlyhallows-doc-virus.html http://fireon.org.ua/harry-potter/harrypotter-thedeathlyhallows-doc-virus.html#comments Fri, 06 Jul 2007 12:46:56 +0000 FireON http://fireon.org.ua/harry-potter/harrypotter-thedeathlyhallows-doc-virus.html У зв’язку з небувалим ажіотажем навколо виходу п’ятого фільму і сьомої книги про Гаррі Поттера, когорта комп’ютерних вірусів поповнилася ще одним багнетом. Називається він HarryPotter-TheDeathlyHallows.doс і розповсюджується через флеш-носії.

Відбувається цей процес таким чином: до вас приходить друг (якому, мабуть, і в голову не могло впхнутися, що на його флесі вірус), вставляє флешку в ваш комп (звичайно, не без вашої участі), після чого відбувається звична файлообмінна рутина. Та непомітно для вашого ока, в комп’ютер проповзає вищезгаданий черв’як, що починає свою агатаційну справу…

Так, так, саме агітаційну, адже вірусняк запевнятиме вас, що “Гаррі Поттер мертвий”. Для початку він створить кілька нових користувачів Windows, а саме: Гаррі Поттер, Герміона Ґрейнджер, Рон Візлі. Якщо з них завантажитись, з’явиться повідомлення він Лорда Волдеморта: “Прочитай і розкайся! Кінець близький, зійдіть зі своїх невірних шляхів…”, а при відкритті такого чуда програмерської думки, як Internet Explorer, завантажиться сторінка з пропозицією купити книгу-пародію “Гаррі Поттер і кімната сирних пудингів” .

]]>
http://fireon.org.ua/harry-potter/harrypotter-thedeathlyhallows-doc-virus.html/feed/
Американці відрядили до Естонії експертів з кібервійни http://fireon.org.ua/internet/cyberwar-estonia.html http://fireon.org.ua/internet/cyberwar-estonia.html#comments Wed, 04 Jul 2007 19:56:11 +0000 FireON http://fireon.org.ua/internet/cyberwar-estonia.html В квітні на ряд естонських сайтів - переважно державних та банківських структур була вчинена широкомасштабна DDoS-атака. Для з’ясування причин, а також для удосконалення системи захисту в Естонію був відправлений представник US-CERT (команди відповіді на комп’ютерні аварійні ситуації) при Мінстерстві внутрішньої безпеки США.

Старший інженер з безпеки Arbor Networks Хосе Насаріо, що вивчав дані атаки сказав, що досі не можна чітко назвати основних винуватців інциденту, хоч преса неодноразово звинувачувала в цьому Росію.

Та доля правди в цьому була… Характерною особливістю атак на естонські сайти було те, що за ними не стояла конкретна група хакерів, а самі атаки були дуже різноманітними і, як висловився експерт з безпеки компанії Beyond Security Гейді Еврон, їх вчиняли представники російської блоґосфери.

]]>
http://fireon.org.ua/internet/cyberwar-estonia.html/feed/
Де я був http://fireon.org.ua/personal/vypusk-2007.html http://fireon.org.ua/personal/vypusk-2007.html#comments Sat, 30 Jun 2007 10:32:01 +0000 FireON http://fireon.org.ua/personal/vypusk-2007.html Напевно ви помітили, що останнім часом я не писав до свого блоґу. Це було зумовлено в першу чергу випуском-2007, до якого ми добряче готувались а також тим, що вчора я їздив до Києва здавати документи в ВУЗ.

Щодо випуску, то глядачам дуже сподобався вальс нашого класу - кажуть, що був просто бомбезним, хоча, можливо, це було зумовлено тим, що паралельний клас просто виконував нескладні рухи, пересуваючись по колу.

Погяляли теж непогано, зустрівши зранку світанок. Один чувак так надринкався, що десь на годину заснув за столом (за цей час ми встигли біля нього пофоткатись). Я з ним пив як мінімум п’ять разів, а враховуючи те, що він це робив майже з усіма, то цілком зрозуміло, чому він заснув і не міг протрезвитись навіть тоді, коли ми йшли до річки (а температура, так сказати, була низенькою).

]]>
http://fireon.org.ua/personal/vypusk-2007.html/feed/
Google збирається купити Apple http://fireon.org.ua/internet/googlemac.html http://fireon.org.ua/internet/googlemac.html#comments Sat, 23 Jun 2007 16:57:08 +0000 FireON http://fireon.org.ua/internet/googlemac.html Повірте, я теж був дуже здивований, коли це прочитав. Цю бульку запустили після публікації в журналі New York Magazine статті, в якій автор твердив, що Стів Джобс стомлений проблемами зі здоров’ям, а також нещодавнім скандалом з опціонами та збирається залишити керівництво компанією.

Аналітики твердять, що подібна угода просто не можлива, але якщо задуматись…

Уже довгий час ідуть розмови про так звану GoogleOS. Одні думають, що це буде оґуґлена версія Linux, інші - просто набір програм накшталт Google Pack’у. А що, якщо це буде не що інше, як MacOS з встановленим Вогнелисом, пошуком від Google і купою ґуґулософту… Хтозна.

Не подумайте, що я розпускаю плітки - просто фантазую. Самому не дуже в це віриться.

]]>
http://fireon.org.ua/internet/googlemac.html/feed/
Я - міністр магії ;-) http://fireon.org.ua/harry-potter/i-am-the-minister-of-magic.html http://fireon.org.ua/harry-potter/i-am-the-minister-of-magic.html#comments Sat, 23 Jun 2007 16:41:14 +0000 FireON http://fireon.org.ua/harry-potter/i-am-the-minister-of-magic.html Поздравляем!!! Вы - Министр магии Вы глава магического народа в Великобритании…Вы очень мудрый человек, раз добились такой должности… Пройти тест ]]> http://fireon.org.ua/harry-potter/i-am-the-minister-of-magic.html/feed/ bFox - український Firefox-блоґ http://fireon.org.ua/internet/bfox.html http://fireon.org.ua/internet/bfox.html#comments Fri, 15 Jun 2007 22:37:52 +0000 FireON http://fireon.org.ua/internet/bfox-ukrajinskyj-firefox-blog.html

Хочу повідомити про початок роботи ще одного мого проекту, знову ж таки блоґерського типу, під назвою bFox (біФокс). bFox - це блоґ, присвячений моєму улюбленому браузеру - Mozilla Firefox. Як я побачив. подібного проекту немає не тільки в Україні, а й в Росії, тоді як в англомовному секторі Інтренету різноманітних навколофаєрфоксових сайтів різної тематики і напрямленості - хоч греблю гати.

Метою ресурсу є привернення уваги до цього шедевра програмерської думки користувачів Internet Explorer’a та інших, менш функціональних і зручних оглядачів, розширення можливостей браузера, а також гуртування користувачів і обмін досвідом.

Ласкаво запрошую!

]]>
http://fireon.org.ua/internet/bfox.html/feed/
Safari на Windows http://fireon.org.ua/internet/safari-on-windows.html http://fireon.org.ua/internet/safari-on-windows.html#comments Tue, 12 Jun 2007 10:42:30 +0000 FireON http://fireon.org.ua/internet/safari-on-windows.html
Славнозвісна компанія Apple слідом за iTunes для Windows випустила ще одну прогу, доступну для користувачів Вінди - цього разу браузер Safari.

Наразі програма перебуває в стадії Beta, проте доступна для вільного завантаження з офіційного сайту Apple. Слід зазаначити, що дистрибутив без вбудованого QuickTime займає всього 8 МБ.

За твердженням компанії, Safari 3 відображає сторінки в два рази швидше Internet Explorer 7 і майже в 1,6 рази швидше Firefox 2 і є таким чином найпродуктивнішим Windows-браузером. Проте з самого початку роботи з програмою я зрозумів, що все це повна брехня - сторінки завантажувались явно повільнііііііііше, ні ж в Firefox, та й відображались, скажімо так, не дуже правильно:

Ще розробники дуже гордяться своїми табами і вбудованим RSS-рідером. Що ж, таби - це уже давно не новина і аж ніяк не привілей, а вбудованих рідерів для Лисиці можна накачати безліч. Та й навіщо вони, якщо є Google Reader?

Висновок такий: поставити можна, але максимум для понту - особливою функціональністю браузер не відрізняється, а Aqua-стиль набагато краще імітується багатьма темами для Firefox’a. От хоча б MacFox, яку юзаю і я.

]]>
http://fireon.org.ua/internet/safari-on-windows.html/feed/
Wyzo http://fireon.org.ua/internet/wyzo.html http://fireon.org.ua/internet/wyzo.html#comments Mon, 11 Jun 2007 14:59:34 +0000 FireON http://fireon.org.ua/internet/wyzo.html

Ще рік тому ми спостерігали за виходом браузера Flock - соціальної надбудови над Firefox’ом, як вийшов ще один - Wyzo. Розробники Wyzo позиціонують своє творіння як медіа-браузер, що орієнтується на забезпечення оптимізації вашої онлайн медіа-діяльності, тобто дає можливість без проблем завантажувати файли і ділитися досвідом з друзями.

Перше, що кидається в очі при запуску програми - це стартова сторінка (http://start.wyzo.com). Вона забезпечує надзвичайно зручний пошук як по звичайних веб-сайтах, так і по різноманітних медіасховищах, торрент-трекерах і блоґах.

Щодо торрентів, то реалізація їх завантаження і є основною фішкою браузера - файли завантажуться таким самим чином, як і звичайні файли в Firefox. Досвідчених юзвєрів, особливо користувачів Azureus’a, така реалізація може викликати або усмішку, або якесь лайливе слово, але факт залишається фактом - новачкам такий браузер дозволить менше парити мозок і завантажувати громіздкі файли одним кліком на лінк торрента. Все це діло забезпечується завдяки програмі-розширенню FireTorrent, яка, як і належить, доступна і для самого Вогнелиса.

Якщо ж говорити про розширення, то всі фаєрфоксові аддони без проблем завантажуться і на Wyzo.

Ну і гріх буде не згадати про вигляд програми - досить оригінальна тема а-ля Mac/Aqua з помаранчевими іконками.

]]>
http://fireon.org.ua/internet/wyzo.html/feed/
І знову про Twitter http://fireon.org.ua/internet/twitbin-twitthis.html http://fireon.org.ua/internet/twitbin-twitthis.html#comments Sun, 10 Jun 2007 16:40:22 +0000 FireON http://fireon.org.ua/internet/i-znovu-pro-twitter.html Пам’ятається, ще місяць тому в “продвинутому” Уанеті і Рунеті зчинився справжній фурор довкола веб-сервісу Twitter. Всі те й робили, що писали про свої “походеньки”, “поробеньки” і “подуменьки”.

Зараз ситуація дещо змінилася: твіттер уже не є новинкою, багато хто про нього забуває, та й повідомлення, відправлені з ІМ не завжди доходять, а відкривати браузер (особливо як ти в дорозі) і вбивати http://twitter.com якось ліньки.

І тут нам на допомогу приходить розширення для Firefox’a “TwitBin”, після встановлення якого буде достатньо натиснути кнопку на панелі інструментів і в боковій панелі, що відкриється, ввести свої логін/пароль і почати твіттерінг. Як на мене, це часом навіть зручніше за твіттерінг з джаббера.

Ще однією приємною штучкою для власників сайтів та блоґів а також для їх читачів (словом, для прадвінутих чєлавєкафф) є кнопарик “TwitThis”, для установки якого достатньо скопіювати код з офіційного сайту у файл теми single.php, page.php чи в будь-яке інше місце. До слова, для цієї фічі існує навіть плагін до Вордпресу, проте я його не пробував.

Сам же кнопарик дозволяє надсилати лінк прочитаної статті чи іншої сторінки у ваш Life Log.

]]>
http://fireon.org.ua/internet/twitbin-twitthis.html/feed/
Google Maps - Street View http://fireon.org.ua/web-services/street-view.html http://fireon.org.ua/web-services/street-view.html#comments Sat, 09 Jun 2007 18:28:46 +0000 FireON http://fireon.org.ua/web-services/street-view.html

Нещодавно Ґуґлом була презентована нова фіча в Google Maps під назвою Street View. При її ввімкненні вам буде запропоновано обрати одне з п’яти міст США: Сан-Франциско, Лас-Веґас, Денвер, Майямі чи Нью-Йорк. Після цього потрібно буде переставляти жовтого чоловічка на будь-яке місце на вулицях, обведених синьою лінією. Після такого вибору місця огляду відкривається і сам огляд: ви ніби опиняєтесь у вказаному місці, можете покрутити головою і продвинутися вперед чи назад. На перехресті вам буде запропоновано повернути на сусідню вуличку і продовжити прогулянку.

]]>
http://fireon.org.ua/web-services/street-view.html/feed/
Cans :-))))))))))))))) http://fireon.org.ua/humor/cans.html http://fireon.org.ua/humor/cans.html#comments Sat, 09 Jun 2007 14:53:57 +0000 FireON http://fireon.org.ua/humor/cans.html Отаке осьогодні нарив… Отож, США, діалог між продавцем зброї і покупцем:

- Hey man, I need a gun.
- well, sir, what kind of gun do U want?
- Hey, I need a gun for shooting cans!
- Sorry sir: for shooting what???
- I need a big fucking gun for shooting cans!!!
- OK sir, what kind of cans do U want to shoot?
- Oh, different cans: afri-cans, mexi-cans.

]]>
http://fireon.org.ua/humor/cans.html/feed/
HTML to BBCode Converter http://fireon.org.ua/internet/html-to-bbcode-converter.html http://fireon.org.ua/internet/html-to-bbcode-converter.html#comments Thu, 07 Jun 2007 19:28:40 +0000 FireON http://fireon.org.ua/internet/html-to-bbcode-converter.html Часом виникає потреба опублікувати статтю чи іншу інформацію, яку ви маєте у вигляді HTML-коду, на певному форумі. Але, як відомо, більшість форумів використовують BBCode замість HTML, а самому сидіти і “перекладати” теґи може бути довго і нудно, особливо якщо їх багато. Тому в цьому може допомогти сервіс “Cool HTML to BBCode Converter”. Достатньо просто завантажити інформацію (текст з HTML-теґами), обрати потрібний код (серед BBCode vB Code, SMF Code, IPB Code) і натиснути “Convert” - вуаля!

Часом, правда, можуть виникнути певні проблеми з відображенням написаного, але їх досить легко виправити в самій формі створення повідомлення на форумі (використовуючи попередній перегляд). Проте якщо сам HTML-код написаний грамотно, проблем бути не повинно.

]]>
http://fireon.org.ua/internet/html-to-bbcode-converter.html/feed/
Wakoopa - Last.fm для софту http://fireon.org.ua/internet/wakoopa.html http://fireon.org.ua/internet/wakoopa.html#comments Thu, 07 Jun 2007 17:41:17 +0000 FireON http://fireon.org.ua/internet/wakoopa-lastfm-dlya-softu.html Хочу поділитися з вами інформацією про ще один цікавий веб-сервіс, який безумовно зацікавить любителів різноманітних соціальних витребеньок.

Wakoopa дійсно за своєю крнцепцією нагадує Last.fm - ти реєструєшся на сайті, завантажуєш невеличку програму, яка працює у фоновому режимі і повідомляє сервіс якими програмами ти користуєшся. В результаті звіт про твою “діяльність” з’являється на персональній сторінці - такій, як от в мене: http://wakoopa.com/fireon.

Крім цього, можна переглядати сторінки інших користувачів, коментувати їх і власноруч додавати теґи до тієї чи іншої програми:

До речі про теґи. На кожній персональній сторінці розміщена теґова хмаринка, що показує, яку роботу ти виконуєш з допомогої своїх програм:

Ну, звичайно, як належить будь-якому соціальному сервісу, френдіння юзвєрів також доступне. Також в Wakoopa можна створювати команди і приєднуватись до вже існуючих - я, наприклад є членом команди Ukrainian.

Ну і не забудемо про беджі - вони там теж є.

Так що, панове, юзайте і приєднуйтесь до мене .

]]>
http://fireon.org.ua/internet/wakoopa.html/feed/
Експериментуємо з десктопом http://fireon.org.ua/computers/eksperymentujemo-z-desktopom.html http://fireon.org.ua/computers/eksperymentujemo-z-desktopom.html#comments Thu, 07 Jun 2007 16:11:01 +0000 FireON http://fireon.org.ua/computers/eksperymentujemo-z-desktopom.html У червневому номері ДПК була опублікована стаття про швидке перетворення стільниці Windows XP на Vista чи Mac OS X. Хочу поділитися досвідом виконання цього процесу і розповісти про деякі нюанси, а також донести дану інформацію людям, які не читали ДПК.

Отож, для того, щоб розблокувати файл uxtheme.dll (для отримання можливості установки нових візуальних стилів) варто завантажити програму Uxtheme Multi-patcher
5.5. Далі запускаємо патчер і виконуємо всі рекомендації. У мене все це пройшло гладко, проте в журналі зазначалось, що Windows може чинити спротив (Windows File Protection) - в такому випадку слід тиснути “Retry”.

Отож, файл розблоковано - можна завантажувати стилі. Їх достатньо на сайті DeviantArt.com в категорії Customization > Skins & Themes > Windows Utilities > Visual Styles (тобто тут). Cкачані стилі (файли в форматі *.msstyles) потрібно помістити в папку C:\WINDOWS\Resources\Themes, а потім активувати через “Свойства экрана” (вкладка “Оформление”).

Я б рекомендував спробувати “Windows Vista Visual Style” - він не тільки найбільше відповідає стилю Aero, але архів містить ще й доволі непогану колекцію аеро-іконок (формати ICO і GIF), креативних логотипів користувачів і дві унікальні шпалери в стилі Windows Vista Ultimate. Оригінальні ж шпалери вантажте тут - на сайті офіційного фотографа Вісти. В якості сайдбару можна використовувати Google Desktop чи Yahoo! Widgets. Хочу також зазначити, що для того, щод даний стиль нормально функціонував, варто обрати кольорову схему “Default pane”, розмір шрифту - Tahoma (інакше в Windows Explorer буде відсутній сайдбар, а також матимете проблеми з шрифтом).

Для тих, хто бажає хоч трішки відчути себе гордим власником Макінтоша, варто спробувати стиль Tiger 2 VS, а колекцію шпалер можна знайти на сайті WinMatrix.com або TheAppleCollection.com.

]]>
http://fireon.org.ua/computers/eksperymentujemo-z-desktopom.html/feed/
Гаррі Поттер заговорить українською… http://fireon.org.ua/ukraine/harri-potter-zahovoryt-ukrajinskoyu.html http://fireon.org.ua/ukraine/harri-potter-zahovoryt-ukrajinskoyu.html#comments Thu, 07 Jun 2007 07:32:29 +0000 FireON http://fireon.org.ua/ukraine/harri-potter-zahovoryt-ukrajinskoyu.html … тепер на екрані. Тобто п’ятий фільм про юного чарівника буде дубльовано солов’їною. Про це я дізнався, як це і належить, з сайту Kino-Pereklad.org.ua. Дубляж буде проведено студією AdiozProduction Studio.

Для AdiozProduction Studio картина «Гаррі Поттер та Орден Фенікса» також особлива, та не лише цим. Окрім безпосередньої участі у такого рода дебюті фільму, цей проект поповнив ряди наших клієнтів компанією “CineType” із Словаччини.

“CineType” – європейська компанія, яка займається дублюванням словацькою мовою фільмів для сімейного перегляду компаній Walt Disney, Warner Brothers, Columbia, Dream Works, Fox. З 2007 року “CineType” продукує українську мовну версію кікофільмів компанії Warner Brothers.

]]>
http://fireon.org.ua/ukraine/harri-potter-zahovoryt-ukrajinskoyu.html/feed/
До чого доводить WarCraft http://fireon.org.ua/internet/273.html http://fireon.org.ua/internet/273.html#comments Thu, 31 May 2007 17:21:51 +0000 FireON http://fireon.org.ua/internet/273.html Ялта. Інтернет-кафе. Роздається сміх.
– Что такое?
– Да вот, видео с Камеди-клаб посмотрел
– Где?
– В Интернете, иди покажу
– А ты мне сайт скажи, на моем посмотрим…
– Ю-тубэ
– Как-как?
– Ю-тубэ ком
– Че?
– Юу-туубээ точка ком!
– Блин… Иди сюда!

]]>
http://fireon.org.ua/internet/273.html/feed/
Про пиво. Частина друга http://fireon.org.ua/internet/pro-pyvo-chastyna-druha.html http://fireon.org.ua/internet/pro-pyvo-chastyna-druha.html#comments Thu, 31 May 2007 11:47:27 +0000 FireON http://fireon.org.ua/internet/pro-pyvo-chastyna-druha.html В підтвердження мого допису про пиво, я сьогодні змайшов купу сміття, половину якої становили дволітрові пляшки від Чернігівського. Ну просто якась повсюдна манія… Фото чекайте незабаром.

]]>
http://fireon.org.ua/internet/pro-pyvo-chastyna-druha.html/feed/
Мініблоґінг http://fireon.org.ua/other/271.html http://fireon.org.ua/other/271.html#comments Thu, 31 May 2007 07:42:56 +0000 FireON http://fireon.org.ua/other/271.html Пробую писати з Опери Міні. Хто підкаже зручніший спосіб мобільного блоґінгу?

]]>
http://fireon.org.ua/other/271.html/feed/
Lostpedia http://fireon.org.ua/lost/lostpedia.html http://fireon.org.ua/lost/lostpedia.html#comments Wed, 30 May 2007 08:17:24 +0000 FireON http://fireon.org.ua/lost/lostpedia.html Lostpedia - справжній подарунок для любителів телесеріалу “Загублені”. В цій вікі є докладна інформація не тільки про героїв серіалу, якої вдосьаль і на інших сатах, але й досить багато матеріалів про сам острів і місця на ньому, також колекція так званих “дивних речей” (Mysterious) та багато іншого.

]]>
http://fireon.org.ua/lost/lostpedia.html/feed/
Про пиво http://fireon.org.ua/personal/pro-pyvo.html http://fireon.org.ua/personal/pro-pyvo.html#comments Wed, 30 May 2007 07:46:23 +0000 FireON http://fireon.org.ua/personal/pro-pyvo.html

Буду ДУЖЕ вдячний якшо ти напишеш шось про пиво в тій місцевості - шо більше п’ють, які бренди поважають.. ну, так - враження немісцевої людини, воно має кидатися в очі

g_i

На перший погляд питання трохи дивне, адже кожен п’є те пиво, яке йому до вподоби. Але ти таки правий - в очі воно таки кидається: тут п’ють переважно “Чернігівське”, сам не знаю чому, причому не лише місцеві, а й відпочиваючі. Отак.

]]>
http://fireon.org.ua/personal/pro-pyvo.html/feed/