This version of the page http://hockey.org.ua/FHU/pol2005.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-07-09. The original page over time could change.
New Page 1

 

 

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ
З ПИТАНЬ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ
ФЕДЕРАЦІЯ ХОКЕЮ УКРАЇНИ

 

 

 

“Погоджено”                                                                                                  “Затверджую»

Перший віце-президент федерації                                                                  Заступник

хокею України                                                                                            Голови Комітету

________________В.І.Ромашко                                                    ___________А.А.Власков

“____” __________ 2003р.                                                               “____” __________ 2003р.

 

 

 

Р Е Г Л А М Е Н Т

чемпіонату України з хокею з шайбою

на 2003/2004 та 2004/2005 рр.

 

 

 

м. Київ

 

 

 

РОЗДІЛ 1. Мета і завдання змагання.

Стаття 1. Чемпіонат України проводиться з метою:

Стаття 2. Змагання вирішують наступні завдання:

РОЗДІЛ 2. Керівництво проведенням чемпіонату.

Стаття 1. Загальне керівництво підготовкою та проведенням офіційних змагань здійснює Виконком федерації хокею України (ФХУ) та відділ зимових олімпійських видів спорту Державного Комітету України з питань фізичної культури і спорту (Держкомспорт України).

Безпосередня організація і контроль за проведенням змагань покладається на Комітет по проведенню змагань федерації хокею та Директорат чемпіонату, до складу якого входять по одному представнику від кожної команди-учасниці, два представника Виконкому та голова суддівського комітету ФХУ.

Стаття 2. Безпосередня підготовка та відповідальність за проведення ігор першого і другого етапів дивізіону А та групового турніру дивізіону Б покладається на керівництво команд-учасниць, місцеві осередки федерації хокею України та затверджених суддівським комітетом ФХУ суддів.

Стаття 3. При виникненні випадків, пов’язаних з організацією та проведенням офіційних ігор, вирішення яких неможливе на підставі положень діючого Регламенту, Комітет по проведенню змагань, безпосереднє керівництво яким здійснює Виконком ФХУ, має право приймати по ним рішення з наступним наданням відповідної інформації членам Директорату.

Стаття 4. Адреса Виконкому ФХУ: 04119 м. Київ, вул. Мельникова, 46

                   http:// www.hockey.org.ua      e-mail: office@hockey.org.ua

 

РОЗДІЛ 3. Допуск хокейних команд (клубів) до участі у змаганнях.

Стаття 1.Учасниками офіційних українських змагань з хокею, які проводяться під егідою ФХУ, можуть бути спортсмени, що входять до складу професійних і непрофесійних (аматорських) хокейних команд (клубів), що дотримуються вимог та рішень МФХ, ФХУ, що своєчасно сплачують платежі у порядку, розмірах і термінах визначених цим Регламентом.

Стаття 2. Команди-учасниці, що допускаються до участі у змаганнях, у своїй діяльності керуються принципами чесного ділового партнерства, справедливості, неухильної поваги до суперників, суддів і глядачів та приймають всі необхідні заходи для виключення насильства і протиправних дій на спортивних спорудах.

Стаття 3. Обов’язковою передумовою участі спортсменів у складі команди на змаганнях з хокею є проведення колективного (індивідуального) медичного страхування.

Стаття 4. Оформлення заявочних документів.

4.1. Хокейні команди, що приймають участь у змаганнях ФХУ, повинні надати до Комітету по проведенню змагань наступні документи (в печатному вигляді):

4.2. За невірну інформацію про заявлених хокеїстів хокейний клуб повинен зробити одноразовий внесок до Комітету по проведенню змагань ФХУ у розмірі 500 (п’ятсот) гривень.

4.3 У випадку переходу чи оренди хокеїста на протязі хокейного сезону, команда, до якої переходить хокеїст повинна надати до Комітету по проведенню змагань ФХУ наступні документи:

4.4 На період додаткового заявлення хокеїстів, у випадку не можливості прибуття представника хокейного клубу до Комітету по проведенню змагань ФХУ для оформлення документів, дозволяється провести до заявку за факсом, що діє на протязі десяти днів з моменту його отримання. На протязі вказаного терміну, до заявка надіслана по факсу повинна бути замінена на оригінал документів. У випадку порушення цього терміну хокейний клуб забов’язаний перерахувати внесок у розмірі 500 (п’ятсот) грн. за кожний прострочений день.

4.5 Терміни подання заявок :

РОЗДІЛ 4. Учасники та умови проведення чемпіонату

Стаття 1. За результатами попереднього сезону до участі у чемпіонаті України в наступному сезоні допускаються команди і розподіляються на два дивізіони за наступною системою:

Вищий дивізіон ( дивізіон А)

Команди, які посіли місця з 1 по 6, а також команди, які надали заявку на участь у відповідному дивізіоні.

Перший дивізіон ( дивізіон Б)

Кількість команд визначається після подання попередньої заяви

 

Стаття 2. Порядок проведення ігор чемпіонату.

У вищому дивізіоні ігри проводяться у два етапи.

Перший (попередній) етап – з роз’їздами у 4 кола за спареною системою дві гри вдома, дві на виїзді.

Другий (фінальний) етап, проводиться за системою “play – off” до двух перемог.

Стаття 3. Професійний хокейний клуб “Сокіл” участь у чемпіонаті 2003/2004 та 2004/2005 розпочинає з фіналу другого етапу.

Стаття 4. У випадку, якщо гра закінчується нічийним результатом, буде призначений додатковий четвертий період (10 хвилин без заливки льоду, кількість гравців 4 х 4) до першої закинутої шайби.

Стаття 5. На попередньому етапі місця команд визначаються за найбільшою сумою очок, здобутих у всіх матчах.

За перемогу в основний час гри команді нараховується 3 очка, за перемогу в додатковий час 2 очка, за нічию – 1, за поразку – 0.

Стаття 6. У разі рівності очок у двох і більше команд перевага надається команді за наступними показниками:

Стаття 7. Другий (фінальний) етап грають:

Стаття 8. Команди поділяються на пари за наступною системою:

 

2   Фінал
3 *) за 3 місце "Сокіл" Київ
1    
4    

 

*) команда переможець цих ігор набуває право грати у фіналах чемпіонатів

 

Стаття 9. У ½ другого етапу команди, які у підсумковій таблиці попереднього етапу посіли вищі місця, першу гру проводять на своєму майданчику, другу – на виїзді, третю ( при необхідності) – на своєму майданчику.

Стаття 10. У випадку, якщо гра “play – off” закінчується нічийним результатом, буде призначений додатковий четвертий період (10 хвилин без заливки льоду, команди залишаються на своїх сторонах майданчика, кількість гравців 4 х 4) до першої закинутої шайби.

Команда, яка першою закинула шайбу оголошується переможницею. Якщо і доданний період закінчується нічиєю – призначаються штрафні кидки (буліти) за спортивним Регламентом Міжнародної федерації хокею.

Стаття 11. Система проведення ігор у першому дивізіоні - груповий турнір, формула якого визначається після подання командами остаточних заявок.

Стаття 12. Ігри чемпіонату України проводяться за календарем, який погоджено з усіма командами - учасницями відповідного дивізіону і затверджено Комітетом по проведенню змагань (додається).

Стаття 13. Гравці, що мають два діючих (власноручно підписаних) контракти з хокейними клубами(командами), до ігор чемпіонату не допускаються. За участь у грі незаявленого чи дискваліфікованого гравця команді зараховується поразка з рахунком 0 - 5.

Стаття 14. Мінімальна кількість гравців однієї команди перед початком гри повинна складати 15 чоловік, в тому числі 2 воротарі. За умов недотримання відповідної кількості гравців, гра не розпочинається.

Стаття 15. Календарні ігри першого та другого етапів дивізіону А повинні розпочинатися не пізніше 19:00. Ранкове (до 12:00) проведення ігор забороняється.

Стаття 16. Команді, яка не прибула завчасно на календарну гру чемпіонату чи не створила належних умов для її проведення :

а/ зараховується поразка  (-:+) ;

б/ при повторному випадку команда знімається з чемпіонату.

Стаття 17. Переможець та другий призер чемпіонату України набувають право грати в розиграші Континентального кубку Європи-2004 та 2005.

 

РОЗДІЛ 5 . Терміни проведення чемпіонату.

Стаття 1. Команди, подають офіційні заявки до Комітету по проведенню змагань федерації хокею України за наступною формою:

 

ІМЕННА ЗАЯВКА

команди   (назва)__________________,(місто)________________

для участі у чемпіонаті України з хокею з шайбою

на сезон __________________  рр.

 

Прізвище та Ім’я

Дата    народження

Спорт.

розряд

Місто,

область

 

ДСТ

Домашня

адреса

Підпис

лікаря

1

Іванов Іван

01.01.76

КМС

Київ

 

 

 

          

Головний тренер (начальник) команди   ____________________(підпис)

           

Лікар                                                           ____________________(підпис)

 

Стаття 2. Термін проведення:

Вищий дивізіон: перший етап : з 29 листопада 2003р. по 7 березня 2004 р.

                             другий етап : з 11 березня по 3 квітня 2004р.

                             2004-2005:                            

                             перший етап : з 30 листопада 2004р. по 4 березня 2005 р.

                             другий етап : з 6 березня по 7 квітня 2005р.

Перший дивізіон: груповий турнір: лютий  2004 р. та 2005 р.

                                

 

РОЗДІЛ 6. Організаційні та фінансові умови.

Стаття 1. Витрати на участь у вищому дивізіоні чемпіонату (оренда льодових майданчиків, проїзд до місця проведення ігор, добові, розміщення та харчування спортсменів, оплата роботи та витрати по відрядженню суддів) за рахунок команд-учасниць.

Стаття 2. Витрати по відрядженню команд - учасниць для участі у першому дивізіоні (проїзд, добові, розміщення та харчування в день ігор) за рахунок відряджуючих організацій.

Стаття 3. Витрати по проведенню змагань у першому дивізіоні : відрядження іногородніх суддів, їх проживання та харчування, а також оренда льодового майданчика за рахунок Держкомспорту України.

 

РОЗДІЛ 7. Порядок підготовки спортивних споруд.

Стаття 1. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 1998 року № 2025 “Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно – видовищних заходів”:

Стаття 2. Власник спортивної споруди не менш, ніж за 4 години до початку змагань, зобов’язаний подати до робочої комісії акт про її готовність до проведення змагань.

Стаття 3. Невиконання вимог, передбачених цим розділом , що стали причиною виникнення надзвичайних обставин під час проведення змагань, тягне за собою відповідальність , передбачену законодавством України.

 

РОЗДІЛ 8. Суддівство змагань.

Стаття 1. До обслуговування ігор чемпіонату залучаються судді суддівського комітету ФХУ що виконують усі вимоги Правил гри у хокей, рішення МФХ, ФХУ та даного Регламенту, а також що пройшли суддівську атестацію.

Стаття 2. Ігри проводяться за правилами та спортивним регламентом затвердженими Міжнародною федерацією хокею.

Календарну гру обслуговують 3 судді у полі (1 головний, 2 лінійні) та бригада у складі суддів:


             суддя-секретар - 1 чоловік

суддя чистого часу - 1 чоловік

суддя інформатор - 1 чоловік

суддя у воріт - 2 чоловіки

суддя при покараних гравцях - 2 чоловіки

суддя-інспектор - 1 чоловік

 

Стаття 3. Оплата роботи суддів проводиться командою що є господарем майданчику за 1годину до початку гри по тарифам:

Вищий дивізіон: Попередній етап: головний суддя - 70 грн.

                                                                    лінійні судді - по 40 грн.

                                                                    судді - по 18 грн.

                                    “play-off”:                головний суддя - 120 грн.

                                                                    лінійні судді - по 60 грн.

                                                                    судді - по 18 грн.

 

Стаття 4.Призначення та погодження з командами кандидатури головного судді фінальних ігор проводиться виключно суддівським комітетом ФХУ. У випадку, якщо кандидатура не може бути узгоджена відразу з двома командами, суддівський комітет приймає остаточне рішення самостійно.

Стаття 5. До офіційного протоколу гри вносяться 20 польових гравців і 2 воротаря.

Стаття 6. Участь у грі беруть гравці однієї команди тільки в хокейних светрах одного кольору. Вибір кольору належить команді - господарю майданчика, яка завчасно попереджає про це команду-суперника.

Стаття 7. Команда, що має намір запросити суддю-інспектора для контролю за роботою суддівської бригади, повинна за 48 годин до початку календарної гри надати письмову заяву.

 

РОЗДІЛ 9. Порядок подачі та розгляду протестів

Стаття 1. Заява про подачу протесту на неправильно проведений матч подається керівництвом клубу головному судді матчу не менш як за годину після закінчення гри. Заява фіксується в протоколі гри.

Стаття 2. Протест в письмовій формі висилається до суддівського комітету ФХУ і його розгляд проводиться у 5-денний термін.

Протести не розглядаються: на час тривалості гри та взяття воріт.

Стаття 3. Команди вищого дивізіону повинні вести відеозапис ігор, що надаються в суддівський комітет для розгляду протестів та інцидентів.

Стаття 4. Не приймаються до розгляду протести с посиланням на наступні чинники:

РОЗДІЛ 10. Н а г о р о д ж е н н я переможця та призерів.

Стаття 1. Гравці і тренери команд , які посіли 1,2,3 місця у кожному дивізіоні чемпіонату, нагороджуються дипломами та медалями Держкомспорту України та федерації хокею відповідних ступенів.

Стаття 2. Команда , яка у чемпіонаті посіла І місце, нагороджується Кубком Федерації хокею України.

Стаття 3. Нагородженню підлягають гравці, які зіграли не менше 50% ігор чемпіонату.

Стаття 4. Встановлення призового фонду та цінні подарунки кращому воротареві, нападаючому (за системою гол + пас) та захисникові - за рахунок спонсорів чемпіонату.

 

КОМІТЕТ ПО ПРОВЕДЕННЮ                           ВІДДІЛ ЗИМОВИХ ОЛІМПІЙСЬКИХ

ЗМАГАНЬ ФЕДЕРАЦІЇ ХОКЕЮ                                                            ВИДІВ СПОРТУ

УКРАЇНИ