Логін: Пароль: Допомога :: реєстрація :: забув пароль :: персональнi данi :: правила  

 : розширений
 : по класифікатору
 : документів


повідомлення
короткий зміст




Діловий тижневик
"КОНТРАКТИ"


№25-2007
Гроші: Кого з’їдять глобальні корпораціїї?
7 українських компаній-кандидатів на поглинання :: Рейтинг коаліції: трійка з мінусом ...


Рейтинги "ГВАРДІЯ"

"Гвардія брендів 2007"
Рейтинг ефективності брендів України

Документи для роботи № 04 (23.1.2006)
Контролюючі органи та аудит

1/3 статті 

 


Частковий перегляд: ви бачите тільки початок публікації для ознаймлення з її тематикою.


Закон України від 15.12.2005 № 3202-IV

Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання фінансовим правопорушенням, забезпечення ефективного використання бюджетних коштів, державного і комунального майна

Чинний з 05.01.2006

Дивись коментар

Суттєво. Змінено форму державного контролю, який здійснюється органами контрольно-ревізійної служби. Тепер це не ревізії й перевірки, а державний фінансовий аудит та інспектування. Позапланове інспектування (ревізія) проводиться не частіше одного разу на квартал. Тривалість планової ревізії не повинна перевищувати 30 робочих днів (раніше — 20 днів), а позапланової — 15 (раніше — 10).

Верховна Рада України постановляє:

I. Внести зміни до таких законодавчих актів України:

1. Статтю 363 Господарського кодексу України («Відомості Верховної Ради України», 2003 р., №№18 — 22, ст. 144) викласти в такій редакції:

«Стаття 363. Аудит та державний фінансовий аудит

1. Аудит — це перевірка публічної бухгалтерської звітності, обліку, первинних документів та іншої інформації щодо фінансово-господарської діяльності суб’єктів господарювання з метою визначення достовірності їх звітності, обліку, його повноти і відповідності законодавству та встановленим нормативам.

2. Аудит здійснюється незалежними особами (аудиторами), аудиторськими організаціями, які уповноважені суб’єктами господарювання на його проведення.

3. Державний фінансовий аудит є різновидом державного фінансового контролю і полягає у перевірці та аналізі фактичного стану справ щодо законного та ефективного використання державних чи комунальних коштів і майна, інших активів держави, правильності ведення бухгалтерського обліку і достовірності фінансової звітності, функціонування системи внутрішнього контролю.

4. Державний фінансовий аудит здійснюється Рахунковою палатою та органами державної контрольно-ревізійної служби відповідно до законів.

5. Аудит та державний фінансовий аудит можуть проводитися за ініціативою суб’єктів господарювання, а також у випадках, передбачених законом (обов’язковий аудит)».

2. У Законі України «Про державну конт­рольно-ревізійну службу в Україні» («Відомості Верховної Ради України», 1993 р., №13, ст. 110; 2002 р., №17, ст. 117;

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


Публікація повністю:  



Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання фінансовим правопорушенням, забезпечення ефективного використання бюджетних коштів, державного і комунального майна
Змінено форму державного контролю, який здійснюється органами контрольно-ревізійної служби. Тепер це не ревізії й перевірки, а державний фінансовий аудит та інспектування. Позапланове інспектування (ревізія) проводиться не частіше одного разу на.....

 На початок 




0.722608