This version of the page http://www.euroosvita.net/harvard_house.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-06-24. The original page over time could change.
Євро Освіта
Контакт:
тел.: +380 (44) 246-27-83, 246- 27-84 (*147)
факс: +380 (44) 246-27-83, 246- 27-84 (*122)
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net
ЖИТЛОВІ БУДИНКИ (ГУРТОЖИТКИ)

Дев'ять Будинків розташовані на південь від «Harvard Yard» біля комерційного району «Harvard Square» на березі річки Charles River. Комплекс відомий як «River Houses». До нього входять будинки:

- «Adams House» - названий на честь декількох випускників з таким прізвищем, включаючи Президента США John Adams;
- «Dunster House» - названий на честь першого Президента Гарварда Henry Dunster;
- «Eliot House» - названий на честь Президента Гарварда Charles William Eliot;
- «Kirkland House» - названий на честь Президента Гарварда John Thornton Kirkland;
- «Leverett House» - названий на честь Президента Гарварда John Leverett;
- «Lowell House» - названий на честь родини Lowell (але в найбільшій мірі - на честь Abbott Lawrence Lowell);
- «Mather House» - названий на честь Президента Гарварда Increase Mather;
- «Quincy House» - названий на честь Президента Гарварда (та мера Бостона) Josiah Quincy III;
- «Winthrop House» - офіційна назва: «John Winthrop House» - названий на честь двох відомих людей за таким прізвищем: засновника колонії «Massachusetts Bay Colony» - John Winthrop, та його пра-пра-правнука - John Winthrop, професора математики та природної філософії.













Інші житлові будинки розташовані навкруги «Harvard's Quadrangle», в житловому районі, розташованому за півмилі (800 м) на північний-захід від двору «Harvard Yard». Це: - «Cabot House» - стара назва «South House» (перейменований у 1983 р. на честь спонсорів «Гарварду» Thomas Dudley Cabot та Virginia Cabot;
- «Currier House» - названий на честь випускника Коледжу «Radcliffe» Audrey Bruce Currier;
- «Pforzheimer House» (інша назва «PfoHo»), стара назва - «North House», був перейменований у 1995 р. на честь спонсорів «Гарварду» Carl та Carol Pforzheimer.

Усі студенти, що приїздять на навчання за цією розміщуються у "Будинках". У кожній кімнаті проживає один, два, або три студента. Принцип, за яким розміщують студентів - максимальна диверсифікація, тобто розмістити студентів однієї культури поодаль один від одного, що допоможе у мовній практиці разом із пізнанням інших культур. Більшість будинків мають власні комп'ютерні класи та тренажерні зали, а також кухні та кімнати для відпочинку. Багатоманітність розважальних заходів кожного Будинку дивує: кожен тиждень організовуються вечірки, які приурочені якийсь певній темі, наприклад "Італія", та так звані "Study Break" - перерва між зайняттями для того щоб відпочити. Також різноманітні турніри між Будинками допомагають підтримувати себе у доброму дусі. Для студентів також організовують екскурсії по Америці, як по історичним шляхам, так і по різним навчальним закладам країни, що дає можливість оцінити переваги та недоліки освіти в Гарварді та побачити Америку з різних сторін. Sandres Theatre - відомий театр, який служить місцем для проведення концертів та вистав, що проходять тут щоп'ятниці. Тут можна подивитися як конкурс молодих талантів, або конкурс фотографії, так і балетні вистави, або послухати Моцарта.

Театр Sandres Theatre знаходиться у Memorial Hall, що також слугує їдальнею для студентів. Їдальня має назву Annenberg Hall на честь подружжя Annenberg, які відновили її після пожежі у 1995 році. Університет забезпечує трьохразове харчування та ще додаткове нічне годування ("milk & biscuits"). Страви Annenberg Hall підходять як для вегетаріанців (окреме меню), так і для ласунчиків. Існуючий міф про "Американську їжу" тут не діє. Люди, які дотримуються дієти знайдуть те, що їм підходить.

Про Центр Новини Рейтинги Тестування Навчання за кордоном