Портал Клубу Найрозумніших: www.sumclub.tv

Кажуть, немає більшої втіхи, ніж спілкування з розумною людиною. А що робити, коли таких розумників збереться в одному місці відразу дюжина? Тоді виникає бажання з'ясувати, хто ж серед них найрозумніший, чи не так? Дорослі, щоб показати свою "вченість", організовують усілякі ток-шоу і політ-клуби. І вже там говорять, говорять, говорять… доки не забудуть, для чого зібралися. А от діти роблять це чесно і відверто: відповідаючи на кілька сотень непростих запитань з найрізноманітніших галузей знань, влаштовують справжній інтелектуальний поєдинок: хто дасть більше правильних відповідей, той і є найрозумніший.

Щосуботи на каналі "1+1" найталановитіші розумники з України і Росії віком від 12 до 15 років, пройшовши дрібнесеньке сито багатоетапного кваліфікаційного відбору, на очах у мільйонів глядачів виборюють звання найбільшого ерудита. Напружений марафон триває півтори години, і за цей час 12 учасників "на льоту" дають відповіді на три сотні зовсім не "дитячих" запитань з біології, літератури, спорту, математики, історії, географії, музики, архітектури, кулінарії, мовознавства й інших галузей, та так швидко, що дорослі не те що зойкнути - моргнути не завжди встигають! А диригує цим інтелектуальним дійством одна з найерудованіших і найдотепніших телеведучих Тіна Канделакі. Її справедливість і доброзичливість - поза сумнівом. А компетентність і об'єктивність зможе оцінити кожен, хто проведе суботній вечір у товаристві "1+1".

Враження легкості цього інтелектуального турніру оманливе, бо запитання до самого початку гри тримають у суворій таємниці. Для кожної гри їх готує великий колектив авторів та редакторів, які є висококваліфікованими фахівцями в різних галузях знань. Це історики, музикознавці, філологи, математики, біологи, географи та психологи з університетською освітою. Частина працівників редакції мають науковий ступінь кандидата наук. За час існування телетурніру редакторська група підготувала вже понад 16 тисяч запитань, кожне з яких вивірене за найавторитетнішими енциклопедичними джерелами. Ви ерудит і бажаєте спробувати себе в ролі автора запитань? Ласкаво просимо!
 
Турнір "САМЫЙ УМНЫЙ" складається з трьох частин. У першому раунді 12 гравців-школярів показують загальну ерудицію, вибираючи правильну відповідь на запитання серед чотирьох запропонованих варіантів. Тут усі учасники перебувають в однакових умовах, бо відповідають на ті самі запитання.
 
До другого раунду потрапляють шестеро найсильніших учасників, кожному з яких пропонують по кілька десятків бліц-запитань з обраної ним теми. Завдання: за 1 хвилину дати якнайбільше правильних відповідей на кулеметну чергу запитань, майстерно озвучених ведучою.
 
І нарешті, третій раунд - напруження досягає апогею: залу для глядачів можна умовно поділити на три частини вболівальників, батьки хвилюються, а фіналісти запам'ятовують комбінації з 27 чисел, якими позначено набори питань на замовлені ними напередодні спецтеми. На цьому етапі складність питань така, що не кожен випускник університету зможе второпати значення окремих термінів. Але дітлахи показують справжній клас! Фінал - це вищий пілотаж, і тому так боляче сходити з дистанції, адже перемагає лише один - найрозумніший!!! Саме він отримує лаври визнання і слави, його чекають повага і захват оточення, а абсолютні переможці за результатами сезону нагороджуються поїздкою на навчання до Англії.
 
Британський телепроект "Brainiest" виходить різними мовами у багатьох країнах світу. Однак лише "Самый умный" - програма, яку дивляться мільйони глядачів в Україні та в Росії, - об'єднує найталановитіших українських і російських гравців у "Міжнародний клуб найрозумніших". Чи бажаєте Ви ввійти до цього елітного товариства? 
 
Пишіть нам: 01001 Київ, а/с 51, Студія 1+1, програма "Самый умный". Телефон відділу кастингу (044) 230-4970.
Редакторський колектив програми "Самый умный":

Головний редактор
Андрій Роменець

Редактори:
Олесь Ільченко
Лариса Крюкова
Дмитро Литвинов
Дмитро Некрилов
Ніна Пономарьова
Валерій Рижков

Літературні редактори:
Олена Кушнирьова
Ольга Опанасенко
Людмила Посник

Комп'ютерне забезпечення:
Ірина Бєляєва
Георгій Бєляєв
Оксана Тичинська