This version of the page http://www.library.vinnitsa.com/gift/119.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-06-21. The original page over time could change.
Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека ім.К.А.Тімірязєва
  
     Головна
 Про бібліотеку
 Адміністрація
 Нормативні документи
     Структурні підрозділи
     Календар заходів
 Читачеві
     On-line каталог
 On-line довідка
     Наші видання
     Подаровані книги
     Додаткові матеріали
     Віртуальні виставки
     Веб-проекти
     Гостьова книга
 Ресурси Інтернет
     Контактна форма

Наша адреса:
Україна, м. Вінниця,
21100, Соборна, 73
Тел. (0432) 32-20-34
Факс (0432) 35-23-94
E-Mail: inform@library.vinnitsa.com


Спонcори:






Губерначук С.

Трипілля і українська мова

Автор книги, фаховий філолог, багато літ виступає у періодиці із публікаціями, присвяченими темі прадавнього походження українсь­кої мови, а в 2002 році видав книгу «Як гул століть, як шум віків — рідна мова».

У запропонованій книзі автор знову намагається простежити най­давніші витоки української мови. На основі аналізу мовних, архео­логічних, етнографічних, антропологічних та історичних фактів до­слідник приходить до думки про спадкоємний зв'язок між мов­но-культурним світом українців та мовно-культурним світом творців Трипільської цивілізації, тобто людності Праукраїни VI—III тис. до н.е. Застосувавши метод «слів і речей» при дослідженні багато чого з того, що вміли і знали, у що вірили носії Трипільської культури, ав­тор дійшов висновку, що мова трипільців стала базовою для станов­лення праукраїнської мови.

А проведений у книзі аналіз знаків-сим-волів трипільської орнаментики і символів-образів українських обря­дових пісень сонцепоклонницького походження засвідчив, що основні символи, образи і мотиви української обрядової поезії у своєму форму­ванні пройшли і часи Трипільської цивілізації.

Губерначук С.  Трипілля і українська мова. — К.: Фенікс, 2005. — 232 с.

 
Copyright © ОУНБ ім. К.А.Тімірязєва 1998-2007
Дизайн:Березюк Сергій
Програмування:Мачушенко Дмитро