This version of the page http://www.perehid.kiev.ua/n10/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-05-17. The original page over time could change.
:: Запрошення до Великого Переходу! ::

Четвер, 17 травня 2007 року. В Києвi - 20:50

Головна сторінка   Форум   E-mail

Зачекайте завершення побудови навігаційної панелі

 

 АНОНС

Випуск 10 (#2-2002)

НОВА ГІПЕРБОРЕЯ

Вітер зі Сходу

Сонячний хрест

Структура наукових революцій

Солярні символи Донбасу

Трипільські традиції містобудування

Свято Духа

Права альтернатива

Залізна фрау Лені Ріфеншталь

Вашингтонський консенсус

Читацький клуб

До змiсту »

 

Народний Оглядач

Всі огляди >

 
 

Управління станом підписки на наші новини

 

Партнери

Свiй до свого по своє

Рейтинг

Copyright

© 1999-2002. "Перехiд-IV"
ISBN 966-634-001-1
Реєстрацiйне свiдоцтво -
КВ №3972 вiд 26.01.2000
Всi права застереженi.
При повному або частковому використаннi матерiалiв сайту, посилання
на iнтернет-адреси (URL) www.perehid.org.ua або www.perehid.kiev.ua - обов'язкове.

   

СОНЯЧНИЙ ХРЕСТ

Цивілізаційний прорив, який сьогодні визріває в Україні, потребує потужного символу, який би відповідав масштабності цього процесу і відбивав його глибинну сутність. Знайти його є завданням досить складним, адже цей знак має символізувати як загальносистемні тисячолітні закономірності, так і конкретну специфіку нинішньої України. На щастя, нам тут не треба нічого вигадувати — про таку символіку вже подбали наші далекі предки. // Повний виклад »

ВІТЕР ЗІ СХОДУ

Володимир АЛМАШИН

Коли тримаєш руку на пульсі подій вітчизняного суспільно-політичного життя, то регулярно спрацьовує інтуїтивне відчуття невблаганності того, що насувається. Начебто навколо і криза, і корупція, і сплеск злочинності, але… Підсвідомо усі ми знаємо, чим усе це закінчиться. І тому демонструємо залізну витримку на межі відлагодженого природного стоїцизму. Коли почнеться прорив, ми зустрічатимемо його прояви як належне. // Повний виклад »

СХІД — ЗАХІД

Сергій ЛАЩЕНКО

Якби мені колись сказали, що я їхатиму поїздом в одному купе із самим Євгеном Стахівим, я б нізащо не повірив. Тоді, наприкінці 60-х, коли ми на уроці російської літератури вивчали твір Фадєєва “Молода гвардія”, нашими кумирами були Олег Кошовий, Люба Шевцова та інші молодогвардійці. // Повний виклад »

СТРУКТУРА НАУКОВИХ РЕВОЛЮЦІЙ

Станіслав ГРОФ

З часів промислової революції західна наука добилася разючих успіхів і стала могутньою силою, яка формує життя мільйонів людей. Її матеріалістична і механістична орієнтація майже цілком замінила теологію і філософію в якості керівних принципів людського існування і невпізнанно перетворила світ, в якому ми живемо. Технологічний тріумф був настільки помітним, що тільки в найостанніший час і лише деякі засумнівалися в абсолютному праві науки визначати загальну життєву стратегію. У підручниках з різних дисциплін історію науки описано переважно як лінійний розвиток із поступовим нагромадженням знань про Всесвіт, а кульмінацією цього розвитку представлено сучасний стан справ. Тому важливі для розвитку наукового мислення фігури виглядають співробітниками, які працювали над загальним для них усіх колом проблем, керуючись одним і тим самим набором фіксованих правил (котрі, до речі, тільки зовсім недавно були визнані науковими). І кожний період в історії наукових ідей і методів сприймається як логічна сходинка в поступовому наближенні до все точнішого опису Всесвіту і до граничної істини про існування. // Повний виклад »

ТРИПІЛЬСЬКІ ВИТОКИ МІСТОБУДІВНИХ ТРАДИЦІЙ У ДАВНІХ СЛОВ’ЯН

Сєдак І.М., Сєдак О.І.

Однією з найважливіших проблем походження та формування слов’ян як великого етносу, який впливав і продовжує впливати на перебіг світової історії, залишається пошук і доведення усе нових і нових матеріальних свідчень існування слов’янської культури до нової ери. Західна і прозахідна вітчизняна наука відводить на існування слов’янської цивілізації лише останні 1,5—2 тисячі років. Ця традиція іде ще з ХІХ ст. Тоді археологи не мали у своєму розпорядженні артефактів, які б підтверджували глибоку давнину історії слов’янства. Тепер такі артефакти є, але сучасна офіційна наука, як і до цього, зовсім їх не сприймає. Чому? А тому, що вони вимагають докорінних змін у розумінні загальносвітових цивілізаційних процесів, виводячи на авансцену історії народ, що його західні дослідники і досі вважають другорядним і примітивним, заперечують його самобутність і твердять про його адаптативну залежність від нібито розвиненіших у минулому культур Сходу і Заходу. // Повний виклад »

ПРО СВЯТО ДУХА

Євген ЧОРНИЙ

Одним з найбільш незрозумілих питань упродовж останніх двох тисячоліть залишається поняття Святого Духа. Саме через суперечливе тлумачення догмату про Святий Дух як про одну з трьох іпостасей Пресвятої Трійці виник «великий розкол» християнської церкви на східну та західну половини. Важливість цього поняття в християнській традиції також проявляється в тому, що, за Євангелієм, хула на Святий Дух є єдиним гріхом, який не має прощення. // Повний виклад »

СОЛЯРНІ СИМВОЛИ ДОНБАСУ І ПРИАЗОВ’Я

Віктор КЛИМЕНКО

Вчені дослідили кургани в південноукраїнських степах і визначили археологічні культури їх будівельників, знаних у науці під умовними назвами ямники, катакомбники, кемі-обинці, зрубники, скіфи... Та навіть самі археологи не завжди знали, що ці різночасові культури становили окремі етноси цілісної давньоукраїнської арійської цивілізації... Зараз про неї з’явилося вже багато публікацій, але, на жаль, деякі з них спираються на умоглядні висновки, не підкріплені міцною фактографічною базою. А між тим у різних регіонах українського Степу відкрито безліч матеріальних пам’яток, котрі неспростовно доводять думку про Подніпров’я як про колиску світового аріїзму. У дописі археолога з Донбасу В. Клименка розповідається лише про невеличку частку таких пам’яток, залишених однією з арійських спільнот... // Повний виклад »

СЕНСАЦІЙНЕ ВІДКРИТТЯ ЗРОБИЛИ АРХЕОЛОГИ ІЗ ЗАПОРІЖЖЯ

Олена ГЕРАЩЕНКО

Під час розкопок на території Національного заповідника “Хортиця” знайшли поселення стародавніх аріїв, датоване IV тис. до н. е. На думку деяких вчених, ця знахідка може бути серйозним доказом того, що індо-арійська цивілізація зародилася не в Індії, а на Півдні України. // Повний виклад »

ДИКТАТУРА ТIЛА ЗА ЛЕНI РIФЕНШТАЛЬ

Журнал “ЄВА”

22 серпня 2002 року “залізна фрау” Лені Ріфеншталь (Leni Riefenstahl) відсвяткувала своє сторіччя. Пропонуємо вашій увазі статтю про неї, надруковану в журналі “ЄВА” у 2000 році. // Повний виклад »

ЛІНДОН ЛАРУШ І УКРАЇНА

Тарас ТЕЛІГА

Коли у червні 1995 року відомий американський економіст та політичний діяч Ліндон Ларуш разом з дружиною Хельгою – знаною німецькою журналісткою і водночас політиком європейського масштабу – та невеличкою делегацією Міжнародного Шіллерівського інституту відвідав Україну, світ здавався стабільним і надійним. Здавалося, що крах комуністичної системи і природна смерть тривалої холодної війни відкривають перед людством унікальну можливість спокійної концентрації зусиль на головному завданні – невпинному і переможному прогресі заради торжества найкращих досягнень цивілізації. Здавалося, що локомотив розвинених країн Заходу спокійно підхопить на буксир усіх відсталих і помчить їх з наростаючою швидкістю вперед – туди, де вже давно палають сліпучі вогні невимовно звабливого і прекрасного ринково-капіталістичного раю. Холодним душем прозвучали тоді слова Ларуша про те, що Захід сам страждає від тяжкої хронічної недуги, що ніхто з вершителів світових доль не хоче й слухати про гіркий діагноз, а лікування хвороби вимагає корінних змін економіки, політики, світогляду всіх держав на нашій планеті. // Повний виклад »

МИР НА ЗЕМЛІ. ХАЙ БУДЕ!

«Народний Оглядач»

Як казав класик, “газета — це не тільки колективний пропагандист і колективний агітатор, вона також і колективний організатор”. Цього разу в ролі колективного організатора виступив журнал нової еліти “Перехід-IV” (www.perehid.org.ua), який 24 травня 2002 р. разом з Читацьким клубом “Перехід-IV” і Європейським університетом фінансів, інформаційних систем, менеджменту і бізнесу (Київ) провів “круглий стіл” з питань сучасного тероризму. Його учасники були приємно вражені трьома моментами. // Повний виклад »

МОЛИТВА ПРО ТРЬОХ СИНІВ

Леся СТЕПОВИЧКА

Ми звернули увагу на цю поезію Лесі Степовички (Дніпропетровськ) тому, що вона віддзеркалює сакральний архетип арійської (індоєвропейської) раси, пов’язаний з трьома складовими народу як єдиного біосоціального організму. // Повний виклад »

ТОМАС МОР — ЗРАЗКОВИЙ ПОЛІТИК

Мюріел МІРАК-ВАЙСБАХ

Проблема моральності в політиці існує ще з тих часів, відколи виникли держава і суспільство. Від моральної позиції політичних лідерів і правителів залежали долі племен і народів. Тож не дивно, що в народних переказах і національних епосах найчастіше фігурують “добрі” або „погані” королі, царі, князі тощо... В історії ми також знаходимо численні приклади перемоги духу, високої моралі, гуманістичних переконань, прагнень до загального блага над грубою матерією так званого „політичного прагматизму”, пристосуванства та безпринципності. Нині український політикум конче потребує духовного, морального джерела, звідки він зміг би черпати сили і наснагу для боротьби за вихід нашої держави з глибокої кризи. Кризи не стільки фінансово-економічної, скільки морально-духовної, породженої, головним чином, присутністю в усіх ешелонах правлячої влади людей саме аморальних, не порядних, не гідних. Пропонована читачеві стаття присвячена людині, чиї життя та діяльність дають високий зразок служіння політика загальному благу. Починаючи з 2001 року, магістрат північнонімецького міста Леннештадт (а Томаса Мора обрано патроном-захисником цього міста) вручає щорічну премію імені Томаса Мора політичному діячеві, який, на думку журі, зробив найбільше для загального блага. Хочеться вірити, що й серед українських лідерів знайдуться справжні герої, які поведуть наше суспільство шляхом гідності і людяності, які стануть лауреатами премії Томаса Мора... // Повний виклад »

“ПЕРЕХІД-IV” НА РАДІО “СВОБОДА”: ДИВНО, АЛЕ НІКОГО НЕ ПОБИЛИ...

«Народний Оглядач»

25 липня 2002 року на радіо “Свобода” відбувся вечірній “прямий ефір” за участю Ігоря Каганця. На празького ведучого програми чекав сюрприз — головний редактор журналу нової еліти “Перехід-IV” виявився не бритоголовим... // Повний виклад »

ЗГАДАЙТЕ ГАЛІЛЕО

Д-р Уільям ПІРС

400 років тому один італійський вчений на ім’я Галілео Галілей заявив, що Земля обертається навколо Сонця, — і це тоді, коли майже кожний урядовець, викладач і церковник дотримувався протилежної точки зору. Заперечення «загальновідомої істини» було безсумнівним доказом безумства або, принаймні, відсутності благочестя та побожності. // Повний виклад »

ГОМОСЕКСУАЛІСТИ ЙДУТЬ В АМЕРИКАНСЬКУ ВЛАДУ

"Washington Profile"

Представники сексуальних меншин США стають усе активнішими і впливовішими в політичних колах країни. Вони становлять як мінімум 4% електорату Сполучених Штатів — приблизно стільки ж, скільки єврейська община, впливовість якої є загальновідомою. Американські громадські організації секс-меншин останніми роками демонструють свою усе більшу фінансову спроможність. Приміром, у виборчих кампаніях 2000 року на підтримку своїх кандидатів вони витратили $2,5 млн — на $400 тис. більше, ніж екологічні організації, чию силу в США важко переоцінити. // Повний виклад »

ПРАВА АЛЬТЕРНАТИВА ДЛЯ УКРАЇНИ

Володимир АЛМАШИН

Перша половина 2002 року ознаменувалася доволі неочікуваним успіхом ультраправих політичних сил Європейського континенту, — значна частина виборців Данії, Франції та Великої Британії віддала свої голоси апологетам націоналізму, прихильникам збереження етнічно-культурної ідентичності та противникам міжрасового взаємопроникнення. Правозахисні організації почали бити на сполох, — мовляв, Європа повертається до фашизму. В усталених континентальних розкладах, сформованих по ІІ світовій війні, з’явилася легка тріщина. При цьому спостерігачів не полишає інтуїтивне відчуття, що процес триватиме й далі з яскраво означеною експансіоністською тенденцією. Причина — як у наявності стійкої у відсотковому відношенні кількості правоналаштованих представників титульних націй, так і у нездатності (неспроможності, небажанні) афро-азійських мігрантів гармонійно адаптуватися до реалій незрозумілої для них Європи (ідеться не лише про терени, означені абревіатурою ЄС, але й про постсоціалістичний простір, зокрема Україну). // Повний виклад »

НА КАЖДОГО СОЛДАТА — ПО ОФИЦЕРУ

Віталій ЧЕЧИЛО

Наступну статтю відомого українського аналітика, опубліковану в московській газеті, ми вирішили подати мовою оригіналу. По-перше, для нової української еліти російськомовні тексти не становлять і не будуть становити жодних проблем. По-друге, ми у такий спосіб хочемо нагадати, що це мова, якою на теренах Євразії спілкується, за даними російської ФСБ, понад 50 млн вихідців з України — людей, які є етнічними українцями, або мають українські прізвища, або мають родичів в Україні. Здебільшого, це люди нашої породи — носії творчого мислення, високого організаційного начала і нестримного прагнення до розвитку. Активна співпраця між Україною та її діаспорою — завдання для нової української держави. А про те, якою “розбудовою” займається нинішня “українська держава” — читайте у статті... // Повний виклад »

ВАШИНГТОНСЬКИЙ КОНСЕНСУС ДЛЯ “ТРЕТЬОГО СВІТУ”

Микола СЕНЧЕНКО

В Україні закінчується період концептуальної невизначеності. Політична "еліта" і президент не вважають навіть за потрібне ставити запитання: чи бажає український народ жити за західними моделями, що впроваджуються в нашій країні під гаслами необхідності переходу на "цивілізований" шлях розвитку на основі принципів так званих "загальнолюдських цінностей", чи бажає "входження в європейський дім"? Для себе вони уже визначились. Альтернативи нема. Європейський вибір і НАТО. Іншого не дано, вважає влада. Провести елементарний аналіз того, що відбувається у світі, нікому: незалежні аналітичні центри відсутні, академічні інститути нездатні до цієї роботи або навмисно її не виконують... // Повний виклад »

ПРО ЩО ГОВОРЯТЬ ЦИФРИ

Михайло КРАСНЯНСЬКИЙ

Дозвольте запропонувати дуже непросту розмову на нудну тему «Україна в цифрах». А непроста вона тому, що якщо зібрати всі цифри разом і при цьому не лицемірити, то... // Повний виклад »

ОДИН КРОК НАЗАД — ДЕСЯТЬ КРОКІВ УПЕРЕД

Радій РАДУТНИЙ

Привид всевидючого державного ока уже давно блукає по Європі, а в Америці то й зовсім перестав бути привидом, — і горді своїм набором свобід американці отримали, нарешті, ще одну — свободу безперешкодно заперечувати існування системи «Ешелон». На біржу вже давно не варто потикатись без ЕОМ, а це, у свою чергу, означає, що кожна твоя дія, кожен слід, кожна оборудка — «біла» або «чорна» — буде записана та проаналізована, а в разі чого — за секунду витягнута з електронних архівів. // Повний виклад »

МОЛОДІЖНА ІНФОРМАЦІЙНА ФУНДАЦІЯ “АРІЙ”

Руслан СИНЕЛЬНИКОВ

В Україні, яка тяжіє до формальних демократичних реформ та інститутів, усе ще стоїть принципове питання вибору Шляху… Його розв’язання прямо пов’язане з формуванням нових провідників, нової творчої еліти, нових трударів. Для цього потрібна комплексна кампанія інтенсивної духовної і наукової підготовки, збір позитивного досвіду в усьому світі, сміливе входження в управлінські структури усіх рівнів... // Повний виклад »



« Повернутися...



  Designed © 2002 by
  Harmony Studio

 

вгору