This version of the page http://kurilka.co.ua/archives/ua-itunes/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-05-14. The original page over time could change.
Як користуватися програмою iTunes? - Курилка.co.ua

Як користуватися програмою iTunes?

Декабрь 4th, 2006, Добавлено в Українською

Що таке itunes?
iTunes — медіа-плеєр, створений Apple Computer, для програвання й організації аудіо- і відео- файлів, покупки музики в онлайн-магазині. Музичний магазин iTunes (відомий як iTunes Music Store або iTMS) — це компонент програми iTunes.

Де можна скачати iTunes?
Відразу попереджаю, що ця річь важить 35.1 Мб, якщо говорити про останню версію 7.0.2 на момент переклату моєї статті.

Download »

Русифікатор iTunes
Колись, на сторінці Питання, що часто задаються, і відповіді на них знайшов таке:

Питання: викачав з вашого сайту русифікатора для програми iTunes, але не можу зрозуміти, що робити, щоб iTunes стала російськомовною.
Відповідь: русифікатор для iTunes існує тільки для операційної системи Mac OS X (що вказано в системних вимогах на сторінці завантаження русифікатора). Для Windows російськомовної програми iTunes не існує.

Можливо і так, але на сторінці Архів російських компонентів щось да можно знайти. Наприклад там є русифікатор для версії 6.0.5, але пошукавши в інтернеті знайшов русифікатор і для iTunes 7.0.2 (чесно кажучи не випробовував його, але може хто схоче).

Скіни для iTunes
Душа вимагає різноманітності, але розробники кажучи про програму iTunes із цього приводу мають іншу думку:

Питання: де знайти і як поставити свої скіни в iTunes?
Відповідь: «Скіни» (інтерфейсні оболонки) підтримуються безліччю програмних mp3-плеєрів, наприклад Audion або SoundJam.

iTunes підтримує тільки візуальні плагіни («світломузику»). Тому, якщо ви хочете поміняти інтерфейс iTunes, доведеться модифікувати саму програму. Мені здається, ідея не дуже вдала: важко уявити, що вдасться знайти або зробити щось елегантніше, ніж «рідний» інтерфейс iTunes, але проте відвідайте сайт www.resexcellence.com. Resexcellence — це кращий сайт для тих, хто любить настроювати інтерфейс і міняти все в своїй системі. Там є достатньо докладний опис, як правильно намалювати свій інтерфейс для iTunes і як його встановити, а також купа готових «скінів». Ви правильно здогадалися — все це робиться за допомогою ResEdit.

Зокрема я не зміг розубратись що і як там робити, але для тих хто має терпіння і бажання може буде цікаво.

Моє знайомство з iTunes?

Ну а зараз, по суті. Інтерфейс iTunes складається з трьох основних частин. Вгорі – пульт відтворення файлів, зліва колонка джерел, справа браузер і список лістингу файлів. Наскільки я зрозумів, всі файли, що додаються, потрапляють автоматично в єдиний список «Фонотеки». Для додавання файлу(ів) увійдіть і кликніть Файл->Додати файл у фонотеку або Файл->Додати папку у фонотеку. Далі ви можете розпіхати все по папках і/або плейлістам, відсортувати і так далі. Для роботи з iPod’ом, підключить його до ПК, в списку джерел повинен з'явиться «MacStore iPod», клікнувши по ньому можна подивитися його зміст. Звичайно, можна у ручну переносити всі дані, але краще синхронізувати процес. Для останнього увійдіть і клікнтіть Правка->Параметри. У вікні, що відкрилося, знайдіть закладку «iPod». Тут ви можете вказати параметри автоматичного оновлення. Оскільки я не використовую усі плейлісти, то вказую що саме я хочу оновлювати. Теж саме ви можете виконати з підкастами, фото, контактами і календарем.

Пам'ятайте, що Apple зробив так, щоб файли з iPod’а на комп'ютер скопіювати було неможливо, хоча якщо захотіти то Провідник вам в допомогу Плюс до всього, в iTunes 7.0.2 синхронізація відбувається як з комп'ютера на iPod, так і назад.

Використані матеріали про iTunes:

  • Wikipedia: iTunes

Після викладеного

  • не спробував, але кажуть краще: Anapod Explorer v8.96, за лінк спасибі xa
  • Мій iPod nano
  • Оригінал статті: Как пользоваться программой iTunes?

Ещё можно почитать...

  • Загадочный Apple iPod nano
  • Чехольчик Carabiner Case для iPod nano
  • Таки DivX
  • Windows vs Mac OS X

Комментарии: нет