This version of the page http://portal.lviv.ua/digest/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-05-08. The original page over time could change.
Дайджест / ЛЬВІВ / proUA.com
Зробити стартовою | На головну  
      
Дайджест
01 липня 2005
14:18 До Крехова у табір - "Львівська газета", 1 липня

Уже сьомий рік поспіль Фонд св. Володимира організовує в мальовничому містечку Крехів, що на Львівщині, літні молодіжні спортивно-відпочинкові табори християнського виховання.

детальніше
12:55 Нацмузей матиме нового директора - "Поступ", 1 липня

Невдовзі ситуацію в Національному музеї у Львові буде врегульовано, і до виконання обов`язків приступить новий директор цієї установи. Найімовірніше, що саме таким буде результат роботи комісії Міністерства культури і туризму України, яка почала працювати в музеї 29 червня і вже сьогодні повинна зробити принаймні попередні висновки. А 5 липня комісія має оприлюднити наказ, який поставить всі крапки над "і".

детальніше
30 червня 2005
15:20 Судовий відгомін забутого “Армагеддона” – „Львівська газета”, 30 червня

Сьогодні в місті Червонограді розпочинається новий виток безпрецедентної справи, котра отримала свій першопоштовх ще 30 листопада… 1998 року.

детальніше
13 червня 2005
11:46 “Хворі” дуби – „Львівська газета”, 13 червня

Чимало людей вважають ліси лише джерелом цінної деревини, на якій можна заробляти великі гроші. Тож і вимірюють їх відповідно: кубометрами, або відразу в доларовому еквіваленті.

детальніше
11:32 Генерали сміттєвих кар’єрів – „Високий Замок”, 13 червня

Коли підходиш до “найголовнішої сміттярки” Львова – львівського міського сміттєзвалища, розташованого в околиці жовківських сіл Великі і Малі Грибовичі, Збиранка, Малехів, перше, що вражає, - це краєвиди.

детальніше
11:26 Хвороблива краса і мистецтво – „Поступ”, 13 червня

Нехай поціновувачів мистецтва не лякає те, що на більшості фотографій Верена (саме так звати дівчину) зображена без одягу. Германові Капору, автору фоторобіт, був важливий саме душевний стан дівчини, те, що вона відчувала під час перебігу хвороби і після закінчення лікування.

детальніше
10 червня 2005
12:51 Дім, де живуть пристрасті - "Поступ", 10 червня

Заньківчани повернулися з чехівського фестивалю в Мелихові. Уже за кілька днів львів`яни матимуть змогу посмакувати нову прем`єру заньківчан за текстами Антона Чехова "Спокуслива особа". Постановка, що дебютувала наприкінці травня в приватному будинку російського класика в Мелихові (саме тут він написав один із найвідоміших своїх творів "Чайка") й отримала купу схвальних відгуків від тамтешніх критиків та поціновувачів театрального мистецтва, обіцяє вибухнути на камерній сцені Національного драматичного театру 14 червня.

детальніше
12:42 Літнє ГРЗ - "Львівська газета", 10 червня

Інфекція, що з настанням теплого сезону “розгулялася” на Львівщині й за своїми проявами нагадує ГРЗ, має вірусний характер. Про це повідомив “Газету” Юрій Собко, заступник головного лікаря з лікувальної роботи Львівської комунальної інфекційної клінічної лікарні. І зазначив, що виявляти джерело його походження повинна обласна санітарно-епідеміологічна станція.

детальніше
09 червня 2005
14:24 Львів стане колисковою майбутньої армії - "Високий замок", 9 червня

Постановою Кабінету Міністрів України від 26 травня Львівський військовий інститут визначений базовим навчальним закладом Сухопутних військ. Чому Міністерство оборони обрало саме Львів і що це принесе вузу?

детальніше
14:20 Мер голодує - "Львівська газета", 9 червня

Війна львівського мера із судами вчора вийшла на новий, доволі несподіваний виток. У відповідь на те, що вищі кола держави не реагують на його заяви про корумпованість львівського судочинства, міський голова вирішив удатися до екстрених заходів і... оголосив голодування. Відмовився від благ цивілізації мер максимально помпезно та гучно: зібравши журналістів і наголосивши, що голодуватиме до того моменту, доки не приїде перевірка з Києва.

детальніше
08 червня 2005
10:21 Погана дорога? Подайте до суду! - "Високий Замок", 8 червня

Під час проведення операції “Автобус-2005”, яка триватиме до 30 червня, співробітники управління ДАІ Львівської області перевірили стан доріг державного та місцевого значень

детальніше
07 червня 2005
13:37 Пластуни захищають «інтернатівців» - "Високий замок", 7 червня

Вони розмалювали дах будинку навпроти ратуші. У такий спосіб активісти “Пласту” хочуть нагадати місцевій владі про проблеми шкіл-інтернатів. Малюнок 8 на 13 метрів на будинку №26 на площі Ринок добре видно з верхніх поверхів та оглядового майданчика ратуші. Також його можна побачити з висоти 65 метрів.

детальніше
13:34 Місту бракує грошей - "Поступ", 7 червня

П`ятдесят два мільйони гривень недоотримала міська скарбниця за перший квартал цього року, -- заявив голова бюджетної комісії Львівської міської ради Володимир Тринька. На його думку, брак грошей може спричинитися до того, що затягнеться фінансування деяких об`єктів, а також він ставить під сумнів виконання програми "Вода".

детальніше
13:31 Передостанній крок до офіційного відкриття - "Львівська газета", 7 червня

Вчора у Варшаві державний секретар України Олександр Зінченко зустрівся з головою Бюро національної безпеки Республіки Польща Єжи Баром. Як повідомила прес-служба секретаріату Президента України, підсумком зустрічі стало підписання Протоколу про втілення угоди від 21 березня 1994 року між урядом України й урядом Республіки Польща щодо вшанування пам’яті жертв війни та політичних репресій.

детальніше
06 червня 2005
11:12 Несвяточна баєчка про покликання журналіста – „Львівська газета”, 6 червня

Сьогодні на нашій вулиці свято – День журналіста. Для когось це нагода перехилити чарку чи зателефонувати старому приятелеві або приятельці з вітаннями.

детальніше
11:01 З маленьких озер — велика калюжа – „Високий Замок”, 6 червня

Якщо є у Львові райський куточок, то це – Піщані озера (їх ще називають Алтайськими), розташовані поблизу вулиці Гординських.

детальніше
03 червня 2005
13:17 Отруєні керниці в селі Керниця - "Поступ", 3 червня

Колись отрутохімікат ДДТ знаходили навіть в організмах пінгвінів з Антарктиди. Вже кілька десятків років цей пестицид заборонений до вживання. Однак зараз його виявили в криницях одного із сіл Львівщини.

детальніше
13:03 “За власну позицію журналіста не треба “давити” - "Львівська газета", 3 червня

Народний депутат, член фракції СПУ Михайло Мельничук звернувся з депутатським запитом до головного прокурора Львівської області Євгена Блажівського з проханням ретельно розслідувати факт тиску голови Львова Любомира Буняка на комунальну газету “Ратуша” та її в. о. головного редактора Миколу Савельєва.

детальніше
12:57 “Львівський оперний театр – найгарніший...”, - Йорг Івер, німецький диригент - "Львівська газета", 3 червня

Учора шанувальники львівської опери отримали нагоду побачити постановку одного з репертуарних спектаклів – “Кармен” – у дещо оновленому варіанті. Іспанськими пристрастями на львівській сцені керували німецькі режисер Маркус Шульєрс і диригент Йорг Івер. Останній безпосередньо перед початком генеральної репетиції напередодні вистави радо погодився відповісти на декілька запитань журналіста “Газети”.

детальніше
02 червня 2005
11:43 Тюрма. Як воно там? – “Львівська газета”, 2 червня

Краще б не публікував своєї повісті про зону “Світ, у якому нас нема”. Хто б зі знайомих не зустрів, кожен до найменших подробиць намагається вивудити інформацію: “Як там насправді за ґратами?”

детальніше
11:42 Контроль над перевізниками – “Львівська газета”, 2 червня

Літо – пора відпусток. А отже, збільшується кількість перевезень львів’ян на далекі відстані – від звичних приміських дач до міжрайонних перевезень.

детальніше
30 травня 2005
14:12 П’ять років без Ігоря Білозора - "Поступ", 30 травня

Лише п`ять років (чи аж п`ять років) минуло від тих днів, коли Львів прощався з Ігорем Білозором. 30 травня 2000 року в останню дорогу провели відомого співака, композитора, народного артиста України. Аби попрощатися зі своїм співвітчизником, тисячі небайдужих вишикувалися у кілометрові черги до Львівської філармонії, де стояла труна з тілом композитора.

детальніше
14:03 “Ми відбудовуємо в натурі” – “Львівська газета”, 30 травня

Здійснилося! Амбітну ідею львівського мера, котру відразу після оприлюднення розкритикували від “А” до “Я”, підтримали члени міськвиконкому – “за” проголосували 12 осіб, утримався лише Юрій Шухевич, голова ГО “Галицький вибір”.

детальніше
13:54 «Курник» у центрі міста – “Високий Замок”, 30 травня

На алеї біля Оперного театру молодь взяла “моду” сидіти на лавочках ногами на сидіннях.

детальніше
27 травня 2005
17:06 Місту потрібна реклама - "Поступ", 27 травня

Європа -- слово, яке символізує для більшості з нас якість, високі стандарти, суспільний добробут. Це земля, частинкою якої ми колись були. І не з нашої волі нас від`єднали. Здавалося б, на початку дев`яностих, із здобуттям незалежності, з`явився шанс знову туди повернутись.

детальніше
10:54 Буняк – орденоносець - "Львівська газета", 27 травня

Учорашнього пленарного засідання Львівської міської ради всі очікували з великим нетерпінням, адже саме цього дня перед депутатами мав звітувати мер Любомир Буняк. Чекали не даремно – звіт таки заслухали, а от оцінити діяльність міського голови не встигли.

детальніше
26 травня 2005
11:24 Вкрадена історія - "Високий Замок", 26 травня

Тільки за два місяці перевірки в Державному історичному архіві у Львові зафіксовано викрадення майже 300 архівних справ на суму понад 6 мільйонів євро! Справа про зникнення унікальних документів з Державного історичного архіву у Львові, яку науковці вже охрестили “гуманітарною катастрофою” та “найбільшим пограбуванням з часів Другої світової війни”, дотепер залишається суцільною загадкою. Протягом двох років з-під носа архівістів невідомі викрали десятки тисяч раритетних документів, ціна яких на “чорному ринку” вимірюється мільйонами євро.

детальніше
11:18 Сміття залишиться у Львові - "Поступ", 26 травня

Якщо влада не вирішить питання Грибовицького сміттєзвалища, у суботу Львів потопатиме в смітті. Відсьогодні сміття зі Львова на Грибовицьке сміттєзвалище не вивозять. Причиною цього стало рішення Грибовицької селищної ради, яка призупинила роботу підприємства "Збиранка", на території якого розташований гігантський смітник.

детальніше
11:14 Кубок “Львівської газети” у “Моделі” - "Львівська газета", 26 травня

У вівторок уперше в історії львівського КВН веселі та кмітливі в Палаці культури ім. Г. Хоткевича змагалися за Кубок “Львівської газети”. За головний приз боролися майбутні міліціонери та юристи з команди “Бомба”, три команди із Львівського національного університету ім. Івана Франка – “Набла”, “Плазма” та “Папарацці”, випускники-універівці з “Моделі” та команда ліцеїстів із Новояворівська “Тра-та-та”.

детальніше
24 травня 2005
12:54 Львів залишиться поза ЮНЕСКО? - "Високий замок", 24 травня

Розмови про можливе виключення Львова зі спадщини ЮНЕСКО почалися ще з моменту його вступу до Комітету світової спадщини ЮНЕСКО. Причиною таких прогнозів стало неналежне ставлення міської влади до утримання пам’ятників і пам’яток архітектури міста Львова.

детальніше
23 травня 2005
14:10 Матері, схаменіться! - "Львівська газета", 23 травня

ЯК НЕ ПРИКРО, але ця весна ознаменувалася низкою форс-мажорних випадків у Львові: вже четверте немовля покинули напризволяще. Дітей викидали у сніг, залишали на смітниках і в під’їздах. Життя ще одного малюка почалося не менш складно – 20 травня серед білого дня його знайшли студенти в коридорі гуртожитку на вулиці Ольги Басараб.

детальніше
20 травня 2005
10:15 Політичне рішення - "Львівська газета", 20 травня

Наступного місяця міська рада має намір офіційно приступити до завершення впорядкування польських військових поховань на Личаківському цвинтарі (щоправда, в разі підписання відповідних протоколів на урядовому рівні), йдеться у вчорашньому зверненні Львівської міської ради.

детальніше
16 травня 2005
10:59 Король музеїв народився без ніг – „Високий Замок”, 16 травня

Саме з такою вадою порівнюють відсутність гідроізоляції в унікальному палаці Бандінеллі XVI ст. Фахівці.

детальніше
10:52 Не реставрація, а кримінал – „Поступ”, 16 травня

Те, що розрекламована магістратом у ЗМІ реставрація пам`ятника Адаму Міцкевичу насправді не є жодною реставрацією (бо зроблена в обхід реставраційного проекту), у міськраді не надто наголошують, щоб не псувати загальної картини "позитивних перетворень" у місті, яке працює над освоєнням обіцяних Кабміном грошей до 750-річчя Львова. Але факт залишається фактом: тільки на одному об`єкті упорядкування території довкола пам`ятника Міцкевичу через нехтування проектною документацією змарновано близько 100 тисяч гривень.

детальніше
10:47 Туалет „Україна” на місці церкви – „Поступ”, 16 травня

Освячену землю осквернили нечистотами. На місці, де кілька століть тому знаходився найбільший храм Галицького передмістя -- Богоявленська церква, сьогодні стоять... громадські туалети. Ці клозети мають не лише чітку адресу (князя Романа, 38а), а й знаково-глумливу назву - "Україна".

детальніше
» » »       Архів
За умови повного або часткового відтворення посилання на Lviv.proUA.com є обов'язковим. Передрук, копіювання або відтворення інформації, що містить посилання на агентство "Українські Новини", у якому-небудь виді строго заборонений. Адміністрація сайту може не поділяти думку автора і відповідальності за авторські матеріали не несе.