This version of the page http://artvertep.dp.ua/authors/mist (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-05-06. The original page over time could change.
Київський театр-студія МІСТ - Артвертеп — мистецька аґенцiя
| Зареєструватися | Втратили пароль?
Артвертеп Київський театр-студія МІСТ
Що нового?
Поезії Дарини Важинської, живопис Олександра Іванова в інтернет-крамниці, проза Владислави Миколюк, живопис Олександра Іванова, нове на сторінці «Лабораторії №9», оновлена сторінка театру-студії «МІСТ», сторінка гурту «Коло», Театральна майстерня театр маріонеток, нові роботи Ірини Ксікевич, поезії Богдана-Олега Горобчука, сторінка Павла Коробчука, оповідання Юрія Фоменка, поезії Олега Коцарева, проза Сашка Ушкалова
Океан Ельзи «Веселі, брате, часи настали»

Ціна: 10.00грн.

Київський театр-студія МІСТ

 
Київський театр-студія
МІСТ
МОЛОДІЖНИЙ ІНТЕРАКТИВНИЙ СУЧАСНИЙ ТЕАТР
 

Театр заснований у жовтні 2005 року.

Засновники:

  • Юлія Гасиліна, режисер, театрознавець, актриса.
  • Олександр Мірошниченко, режисер, актор, драматург.
  • Неда Неждана, драматург, культуролог, режисер.

Концепція: «МІСТ» асоціюється передусім із переходом — на інший берег, іншу територію, можливо, якісно інакшу, незнану, незвідану. Водночас це знак єднання — між митцями і публікою, всередині нації і між народами, між поколіннями… В українському театральному процесі надто багато розірваного, того, що потребує латання «мостами», що потребує переходу, наприклад, між переважно класичним репертуаром і відчуттям сучасності, яке потребують нові покоління, між сучасними режисерами і драматургами, між нами й іншими країнами, яким цікаво, чим дихає і як нині творить Україна, а не вторинні переспіви застарілих міфів.

Театр названий «сучасним» перш за все в європейському розумінні — як театр сучасної драматургії, української й іноземної. На жаль, модерна драматургія існує сьогодні в ситуації маргінесу у театральному процесі, а дисбаланс нових (менше 5%) і класичних національних творів в репертуарі є абсолютно ненормальним. Окрім театру при Центрі Сучасної драматургії А.Дяченка (1993–1995 рр) в Україні немає жодного театру, який би позиціонував себе в такому контексті, натомість така практика успішно існує в інших країнах, наприклад, у Росії (Центр драматургії і режисури А.Казанцева і М.Рощіна, Театр современной пьесы, Театр «Док», драматургічні центри в Тольятті В.Леванова і Єкатеринбурзі М.Коляди), Центр сучасної драматургії А.Курейчика в Білорусі, Театр «Роял Корт» у Великобританії, Театр «Дю Рон-Пуен» та «Сілдаві» в Парижі, у США ж сучасна американська драма складає більше 80% репертуарів театрів. Тому поява театру, що ставить своїм пріоритетом сучасну драму, є актуальною потребою.

Під «сучасною» драматургією ми розуміємо не просто і не стільки п’єси, які зображують сучасність, а, передусім, твори пошукові, адекватні подиху часу, тим змінам, які неминуче відбуваються у психології, у відчутті світу. Ми розуміємо сучасний театр, як той, що відчуває з болем чи радістю свій час і свій народ. Тому невипадково й назва «інтерактивний», тобто такий, який існує із своєю публікою у взаємозалежному відкритому процесі спілкування. Наш місточок не веде до берегу розважального бульварного театру, водночас, ми не хочемо замикатися в суто естетській формальній лабораторії, яка перетворює і акторів, і публіку на піддослідних кроликів.

Ми хочемо творити живий театр, який не боїться пошуку і відкритий до нової проблематики, до інакшої мови нової публіки. Але нова драматургія, новий театр потребує й інакшого способу діяння на сцені, інших підходів в розумінні театру. Ми розуміємо, що саме молодь найбільш відкрита до пошуку і експерименту, і підтримуємо її в цьому. Саме тому наш театр називається ще й «молодіжним» і за віком акторів та режисерів, і за орієнтацією на публіку.

Окрім того, при театрі відкрита театральна студія. Завдання студії — виховати «розумного арлекіна» — актора, який досконало володіє своїм тілом (як образним інструментом), голосом та уявою. Для цього ми застосовуємо різні методики і акторські тренінги — від традиційних до новітніх. Але в нашій студії вихованець не обмежується лише навчанням акторської майстерності. Завдяки заняттям з основ теорії та практики драматургії, актори призвичаюються до того, що літературна основа — не закостеніла догма, якій можна слідувати, чи яку потрібно ламати, а вільна територія живого творчого процесу.

Нашою метою є введення театру до загальнокультурного процесу України, бо сьогодні більшість театрів не співвідносять себе з загально-мистецьким простором, а зосереджуються на вузькофахових задачах. Саме тому для нас дуже важливою є підтримка і співпраця з Незалежним видавництвом «СМОЛОСКИП», що став сьогодні літературним центром для мистецької молоді всієї України. Театр-студія «Міст» також відкритий до спільних проектів із митцями та мистецькими організаціями України і зарубіжжя.

Пов'язана інформація

  • Афіші 
    • Розклад вистав театру-студії «МІСТ» (м. Київ)
    • Розклад вистав театру-студії «МІСТ» (м. Київ)
    • Розклад вистав театру «МІСТ» (м. Київ)

Коментарі

flower 26 листопада 2006 19:17

а де знайти цей театр? ніде не написано :(

Nusya 27 листопада 2006 11:44

2flower: вистави проходять у приміщенні Республіканського будинку Актора (м. Київ, Ярославів Вал 7)

Волошка 16 лютого 2007 11:31

також вистави проходять в "Смолоскипі" вул. Межигірська, 21. Я вчора була на мелодрамофарсі "Одиннадцята заповідь або Ніч блазнів". Чудово!!! Браво молодим акторам!

Гоз 18 квiтня 2007 12:03

Карамболю присвячується:Іде вони, де?:-)

25 квiтня 2007 21:38

була на виставі "ніч блазнів" - очікувала чогось більш феєричного,приголомшливого та сучасно-шокуючого виходячи з того,що це мелодрамофарс... але це трохи змахує на аматорство! хоча задум класний,актори молодці!

Коментар:
Файли мр-3, представлені на сайті, призначені для приватного прослуховування та є демонстрацією пісень, представлених на дисках. Після скачування та прослуховування файли мр-3 мають бути видалені з вашого компютера!
19 квiтня — 10 травня
Виставка
Аліни & Каріни Гаєвих
«МАРИNАД»
(Дніпропетровськ)
03 — 11 травня
Черговий експеримент в рамках проекту SWІЖЕ:
Remix – Strip Music vs Tomato Jaws
(Київ, Львів, Тернопіль, Донецьк, Харків)
09 травня
Remix – Strip Music vs Tomato Jaws
в рамках проекту SWІЖЕ
в Дніпропетровську!
10 — 31 травня
Розклад вистав театру «МІСТ»
(м. Київ)
12 — 13 травня
Літературно-мистецький фестиваль «наЛІТ» — 2007
(м. Львів)
18 травня
Оксана Забужко
з презентацією нової книжки
«Notre Dame d’Ukraine»
ВПЕРШЕ
у Дніпропетровську!
19 травня
Перший міжнародний музичний екофест «ВДОХ»
5NIZZA, W.K.?, КРИХІТКА ЦАХЕС, LЮК, Сергей БАБКИН, 4.А.Й.К.А, КОЛО та інші
(м. Харків)
26 травня
Квадраджесіма
(м. Дніпродзержинськ)
02 червня
Увага! Концерт перенесено!
«Театр 19» (Харків)
Сергій Бабкін
в театралізованій виставі
«Бабкін. Сни»
(м. Дніпропетровськ)
    Iншi події
© Арт-Вертеп 2002-2007 | Лінки | Про нас (герменевтика) | Контакти 
Адреса: м. Дніпропетровськ, вул. Червона площа, 3. Телефон: +38 0562 33-55-82
Розробник «Студія 908».
Інформація про проект.