This version of the page http://www.ccf.org.ua/for-social-workers (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-05-04. The original page over time could change.
Для соціальних працівників - Український фонд "Благополуччя дітей"

Для соціальних працівників

Концептуальні засади сприяння покращенню громадського здоров’я в Україні

В статье раскрываются основные положения концепции содействия обшественому здоровью, среди которых факторы, принципы и мероприятия по их реализации.

Забезпечення партнерської взаємодії батьків і дітей

У сімейному вихованні дитини, в постійних контактах із нею батькам необхідно прагнути до виникнення між ними почуття довіри, до безболісного подолання різних непорозумінь, до педагогічної доцільності у створенні умов виховання. Як це досягається? У різних ситуація - по-різному, але є й свої закономірності та універсальні підходи.

Міжнародне законодавство і міжнародні стандарти опіки над дітьми-сиротами і дітьми, позбавленими батьківського піклування

Міжнародні документи з прав людини підкреслюють роль сім'ї в сучасному сус-пільстві, проголошують обов'язок держави допомагати і захищати її:
„Сім'я є природним і основним осередком суспільства і має право на захист з боку суспільства і держави" - Загальна декларація прав людини, Ст. 16, Між-народний пакт про громадянські і політичні права, Ст.23, Міжнародний пакт про економічні, соціальні і культурні права, Ст.10.


Права людини і толерантність

Немає єдиного і чіткого визначення щодо поняття „Права Людини". Поняття Права Людини формувалося протягом багатовікової історії людства. Ще за часів стародавньої Греції, філософи - стоїки стверджували: „Права не є конкретними привілеями громадян у конкретних містах, але є чимось, наданим людській істоті, де б вона не була, вже на підставі того, що вона є людською і розумною". Права Людини належать кожній людині, вже тому, що вона народилась людиною. Права Людини не можна купити, заробити чи успадкувати. Тому Права Людини - це „природні права" кожної людини. Ось яке визначення дають автори Посібника з навчання правам людини за участі молоді „Компас": „Права людини подібні броні: вони захищають вас; вони подібні правилам, оскільки говорять вам, як можна себе вести; вони подібні суддям, тому що ви можете до них закликати.

Что такое права человека

Знания о правах человека являются дисциплиной, находящейся между философией и особенно этикой, многочисленными областями юридической науки и политическими науками. В своем современном виде эта область знаний появилась после Второй мировой войны, хотя ее истоки прослеживаются уже в древности, в средневековье, а особенно в эпоху Просвещения. В коммунистическом мире права человека не были предметом ни исследований, ни преподавания, хотя само это словосочетание, которое было дополнено прилагательным «социалистические», начало появляться в семидесятых и восьмидесятых годах, запутывая и умышленно размывая емкие, наплывающие с Запада идеи, называемые у нас «буржуазными правами человека».

11-20


1-10

Статті з 1 по 10 для працівників соціальної сфери