This version of the page http://rock.kiev.ua/arhiv/262/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-04-20. The original page over time could change.
:: Киевский Рок Клуб ::
Ж
И
В
О
Й
 
З
В
У
К
!
W
W
W
.
R
O
C
K
.
K
I
E
V
.
U
A

НОВОСТИ
АФИША
МУЗЫКА.mp3
РОК.лица
ФОТО.банк
РОК.контакты
АРХИВ
ОБЪЯВЛЕНИЯ
ФОРУМ
FAQ.справка

 

Музторг · Киев
Moon Records
Тарас Бульба
Шоу-Биржа
SKB Brothers
УкрТяжМет
Live in Kiev
e-Motion
Белый список 
Сегодня: 20.4.07
Донецк, клуб «Gung'ю'bazz»
 Vinipuz Mob
Киев, клуб «Барвы»
 Delia
 Marvel
 Prima Vicktoria
Киев, клуб «Сто тисяч»
 Aitia
 Jim Brothers
Киев, клуб «Бочка Пивная»
 Foxtrot music band
Киев, клуб «Бочка Хмельная»
 Joker’s
Киев, клуб «44»
 Clondik
Киев, клуб «Docker's ABC»
 Mad Heads XL
 Тех-Мех
Киев, клуб «Дакота»
 Cats
 No comments
Харьков, клуб «Music People Club»
 Чернозем
 Беловодье
Завтра: 21.4.07
Киев, клуб «Luxor»
 Кому ВниZ
 Error:Genesis
Киев, клуб «Бочка Пивная»
 No Coments
Киев, клуб «Бочка Хмельная»
 …и друг мой грузовик
Киев, клуб «44»
 Соломин бенд
Киев, клуб «Docker's ABC»
 Ночной Квартал
 Slow Roll
Киев, Дом Офицеров
 Flёur
Киев, клуб «Дакота»
 Концерт
 90 градусов
Симферополь, ДК Общества Глухих
 Асимметрия
 Black & White
 Shadowfаlls
 Аут Край
 Мансарды
 Паруса
 Цирроз М.К.
 Эвилы
Харьков, клуб «Music People Club»
 Такси
 Золото Ракард

ЛОГОТИП · АРХИВ ПОСТЕРОВ 
Спрашивайте в магазинах
Сборник
«Второе дыхание-3» [2006]
На диске отметились 13 групп из разных регионов Украины. 19 треков фактически всех оттенков рок-н-ролла. Такая подборка приятно радует стилистическим разнообразием, уровнем исполнения и записи.>>>
АРХИВ РЕЦЕНЗИЙ 

фото: Д. Добрий-Вечір на студії «Гута»

Дмитро Добрий-Вечір: «Я так і не навчився брехати»

Сьогодні у львівській «Ляльці» виступатиме без перебільшення легендарний рок-гурт «Вій». Ця найпримарніша капела, що останнім часом украй рідко розплющує очі, обіцяє потішити шанувальників давніми піснями та приємно здивувати новими композиціями, що вже за кілька місяців з'являться в третьому альбомі колективу. До речі, нову платівку презентуватимуть не лише метри української альтернативи, але й молода команда з Тернополя Audi Sile, що також братиме участь у концерті. Завдяки очевидній консервативності «Вій» зберіг та увиразнив у своїй музиці все те, за що його колись устигли полюбити, етнічну медитативність, поганську символіку та акустичну похмурість. Команда, яка зуміла не зрадити собі у часи великої популярності та всеохопної депресії, вкотре нагадає нам про втрачений взаємозв'язок людини з Космосом. До Вашої уваги розмова з лідером гурту Дмитром Добрим-Вечором напередодні концерту.

Про Вас говорять яко про людину, що не любить спілкуватися із журналістами...

Це неправда! Мені вже кілька разів казали, що я не комунікабельний і не дуже шаную журналістів, навіть приписали провину якомусь працівникові мас-медіа, що нібито мене образив... То смішно.

Наскільки Ви є авторитарним у питаннях творчості?

Я дуже авторитарний, адже вважаю, що коли на моїх плечах лежить вантаж написання музики, текстів, аранжувань, то інші члени колективу мають або цілком мені довіряти, або взагалі не працювати зі мною. Звісно, я ніколи не скажу: «Мені так хочеться і крапка», завжди аргументую свою позицію. І якщо мене переконають, що зробити якось інакше таки буде краще, то погоджуся, немає жодних проблем.

Річ у тім, що я працюю з молодими музикантами, тож волею долі мушу напучувати їх. Я довіряю своєму музичному досвіду, водночас радо дослуховуючись до свіжих ідей. Мені сорок три роки, я маю багато друзів музикантів-ровесників, але помітив тенденцію, що мені цікавіше спілкуватися з молоддю, яка ще не втомилася шукати себе.

Які якості мають бути притаманні музикантові, щоби він грав у гурті «Вій»?

Нещодавно ми взяли до себе нового гітариста. Йому 23 роки, але він уже вміє грати на багатьох інструментах. До речі, познайомилися ми через інтернет: хлопець заліз на наш сайт і попросився в гурт.

А взагалі-то, для всіх нас не так важливо, наскільки професійно грає музикант, більше важить його здатність творчо мислити й любити нашу музику. І ще прагнення до зростання. Нас усіх тримає разом віра в краще та довіра кожного особисто до мене.

Тобто можна сказати, що Дмитро Добрий-Вечір є такою собі ланкою, яка тримає всіх укупі?

Мабуть, що так. Я консолідую.

А чи можливо поєднати любов до музики із сімейним життям?

Ні. Хоча я одружений уже 18 років і дуже люблю свою жінку та доньку, реально усвідомлюю: якби весь цей час залишався сам, то моя музична кар'єра просувалася б значно краще. Музиканти першого складу, з якими я розпочинав, не витримали. Зараз усі заробляють гроші не музикою. Я їх розумію: сім'я, діти, але... Якщо ти справжній музикант, треба віддаватися музиці до останку, а не думати про гроші, яких потребує твоя родина.

Знаю, що працюєте над новим проектом «Триб'ют».

Так, ми пишемо альбом з такою назвою. Точніше, наразі ми оголосили конкурс і збираємо заявки від музикантів, які хочуть зіграти нашу пісню. Не робимо жодних обмежень: це може бути будь-хто, нам навіть цікаво почути власні композиції у несподіваному, новому ракурсі. Це довготривалий проект: зберемо заявки, влаштуємо прослуховування, а вже тоді писатимемо...

Також до травня готуємо нову платівку. Вона відрізнятиметься від двох попередніх, по-перше, оркестровим аранжуванням, а по-друге, буде більше народних інструментів і менше традиційних барабанів. На завершальній стадії перебуває ще й мультимедійна енциклопедія про гурт «Вій».

Яким бачите майбутнє української рок-музики?

Я дивлюся в майбутнє оптимістично, хоча теперішня ситуація не дає особливих приводів для радості. Занадто багато комерції, замало цікавих ідей. Можу вирізнити львівський «Чорний вересень», київський гурт «Самі свої», а так щось більше нічого й не спадає на думку... Нам надсилають свої записи різні молоді команди, але останнім часом не було нічого цікавого.

Крім того, мене дратує клановість, яка панує скрізь, у музиці зокрема. Скажімо, пробитися, щоби виступити на тому самому майдані, було не так просто. Ми підходили, хотіли підтримати Віктора Ющенка, але нам сказали, що ми праворадикальні. Чому? Відповіді не було, та нас усе одно не пустили. Не той формат...

Що для Вас є визначальним критерієм якісної музики?

Передусім її мають професійно зіграти та аранжувати, а ще вона мусить містити якусь ідею та бути відвертою й оригінальною. Усе, що роблять на соціальне замовлення чи на замовлення часу, не має права на існування як культура.

Багато говорять про містичну атмосферу на ваших концертах. А що ви самі відчуваєте під час виступу?

Ми не намагаємося спеціально цього досягнути, просто граємо, а воно якось само собою виходить. Деколи виступаємо, навіть не маючи переліку пісень, тоді вже під час концерту вирішуємо, яку пісню зіграємо наступною.

Можливо, річ у тім, що ми переважно виступаємо non-stop, чи, може, у тому, що використовуємо на концертах аудіозаписи шумів природи, голоси птахів і тварин...

Чого Вам тепер бракує для повнішого відчуття щастя?

Щастя складається з багатьох моментів, але завжди один елемент заважає решті. Людині постійно чогось хочеться! А я так і не навчився брехати собі. Щасливі люди, на мій погляд, роблять саме так брешуть собі. Чи можна сказати, що я сьогодні щасливий? Мабуть, що ні... Багато років тому для мене було щастям зіграти свою пісню й почути оплески. Сталося. Тоді я зрозумів, що у світі дуже мало абсолютно щасливих людей. Можливо, їх узагалі немає.

Розмовляла Катерина КИРИЛОВА, Київ-Львів



Слушать музыку по теме 28 >>>
Смотреть фото по теме 27 >>>
Читать в архиве по теме 25:
 
12.03.2007
• Вій - живе відео
30.01.2007
• LIVE.інтерв'ю. Вій
30.12.2006
• Театр «Дзеркало» - прем’єра вистави «Вій»
26.09.2006
• Дмитро Добрий-Вечір: «Український шоу-бізнес – повне лайно»
29.07.2006
• «Вій» - інтерв'ю на радіо «Культура»
10.06.2006
• Дмитро Добрий-Вечір:«Заробляли 50 доларів на день»
27.05.2006
• Стаття про виступ гурту «Вій» в луцькому клубі «Майдан»
22.04.2006
• Новини з штабу «Вій»
30.03.2006
• Дмитрий Добрый-Вечер: «Проходняк не гоню!»
13.11.2005
• Дмитро Добрий-Вечір: «Наша любов - як любов хірурга до пацієнта»
 + 
И это еще далеко не все


:Имя
:e-mail(не обязательно)
Коментарий:

* Просьба оставлять комментарии по теме
 
Афиша
«Вій»
   21.5.2007
Луцк, клуб «Майдан».


РОКЕР ДНЯ!
Ромс
«Заброшенная Территория»


сотрудничество · добавить новость · добавить афишу · контакты
copyleft 2003-2007 www.rock.kiev.ua
No rights reserved

Реклама: