This version of the page http://minbud.gov.ua/kg/eko.shtml (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-04-16. The original page over time could change.
Мінбуд України: Питання житлово-комунального господарства
Мінбуд України
Міністерство будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства
України
 
        офіційний сайт
www.minbud.gov.ua
  Eng 

Документи до роботи Міжвідомчої робочої групи з питань застосування квартирних систем опалення будинків і споруд



Каталог проектів для житлової забудови



  • Питання житлово-комунального господарства

Економіка ЖКГ

Короткі роз'яснення
щодо заповнення звітності за формами 1С-водопостачання, водовідведення, 1С-теплопостачання, 1С-житлове господарство та 1С-міськелектротранспорт

1. Звітність про надання послуг, витрати виробництва та фінансові показники діяльності складають суб'єкти підприємницької діяльності, що надають послуги водо-, теплопостачання, водовідведення, утримання будинків і прибудинкових територій, перевезення пасажирів міськелектротранспортом незалежно від форм власності та відомчого підпорядкування, та подають не пізніше 25 числа місяця, наступного за звітним періодом Ресжитлокомунгоспу АР Крим, обласним управлінням житлово-комунального господарства, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям.

2. Органи виконавчої влади, зазначені у п. 2 адресної частини звітів, подають зведені форми по відповідній адміністративно-територіальній одиниці Республіканському інформаційно-обчислювальному центру Держжитлокомунгоспу України не пізніше 30 числа місяця, наступного за звітним періодом.

3. Звітність складається щоквартально наростаючим підсумком з початку поточного року (окрім даних, які надаються на кінець звітного періоду) в тих одиницях виміру, які вказані у затверджених формах, з одним десятковим знаком.

4. Звітність повинна ґрунтуватись на даних первинного обліку. Основною вимогою при заповненні звіту є однозначність та достовірність наведеної інформації.

У формі "1-С міськелектротранспорт" кількість "пільгових" перевезень (ряд.3) визначається як добуток кількості проданих разових квитків (талонів) та абонементних квитків для проїзду учнів та студентів на нормативну кількість їздок для цієї категорії пасажирів, встановленої Інструкцією про порядок обліку пасажирів, що перевозяться громадським транспортом на маршрутах, затвердженою наказом Міністерства статистики України від 27.05.1996 № 150 зі змінами та доповненнями та зареєстрованою Міністерством юстиції України від 30.05.1996 за №258/1283 (далі - Інструкція).

Кількість "безоплатних" перевезень (ряд.4) визначаються як добуток кількості платних перевезень на коефіцієнт співвідношення кількості безплатних і платних пасажирів у загальному обсязі перевезень пасажирів для підприємств громадського транспорту (встановлюється регіональними управліннями статистики згідно зазначеної Інструкції).

5. Розділ І. "Надання послуг" містить показники обсягів наданих споживачам послуг у натуральній та вартісній формі незалежно від стану оплати за них споживачів.

Чистий дохід від реалізації послуг заповнюється аналогічно ряд. 035 Звіту про фінансові результати форма №2. Для підприємств, які звітують по формі № 2-м - ряд.030

Інші операційні доходи - аналогічно ряд. 060 форми №2 або ряд. 040 форми № 2-м.

Інші доходи звичайної діяльності, пов'язані з наданням послуг - аналогічно сумі рядків 110, 120, 130, 185 форми № 2 або ряд. 050 форми № 2-м.

6. Розділ ІІ. "Витрати на надання послуг" заповнюється відповідно до П(С)БО 16 "Витрати" та відображає структуру витрат звичайної діяльності з більш детальною розшифровкою операційних витрат.

До складу витрат звичайної діяльності (або повної собівартості виробництва, транспортування та надання послуг) включаються усі статті витрат підприємства, що увійшли до складу затвердженого тарифу на послуги (витрати на операційну діяльність, фінансові витрати, пов'язані з основною діяльністю, та податок на прибуток).

Показники статей витрат операційної діяльності заповнюються аналогічно відповідним статтям розділу ІІ. "Елементи операційних витрат" форми № 2 або рядкам 090, 100, 110, 120, 130 форми № 2-м.

Фінансові та інші витрати звичайної діяльності - аналогічно сумі рядків 140, 150, 160, 180 форми № 2, або сумі рядків 150 та 170 форми № 2-м.

7. Показники розділу IІІ. "Результати діяльності" наводяться за методологією складання фінансової звітності та відображають:

7.1. Фінансові результати від звичайної діяльності підприємств по наданню відповідного виду житлово-комунальних послуг, які визначаються шляхом зіставлення доходів та витрат звітного періоду. Заповнюються відповідно до фінансової звітності.

7.2. Обсяги дебіторської заборгованості споживачів за відповідні види послуг, у т.ч. такої, яка забезпечена векселями, виділяються із загальної суми дебіторської заборгованості підприємств і заповнюються аналогічно сумі рядків 150, 160 активу Балансу форми № 1 або 160 рядку активу Балансу форми № 1-м;

7.3. Заборгованості бюджету з фінансування субсидій, відшкодування пільг та різниці в ціні виділяються із загальної суми іншої поточної дебіторської заборгованості ( з рядка 210 форми № 1 або форми № 1-м);

7.4. Обсяги кредиторської заборгованості за товари, роботи, послуги, у т.ч. за виданими векселями, виділяються із загальної суми кредиторської заборгованості підприємств і заповнюються аналогічно сумі рядків 520, 530 пасиву Балансу форми № 1 або рядку 530 пасиву Балансу форми № 1-м;

7.5. Короткострокові кредити банків - аналогічно 500 рядку форми № 1 або форми № 1-м.

8. Обсяг оплачених послуг у розрізі категорій споживачів за усіма формами розрахунків (включаючи грошові проплати, взаємозаліки, бартер тощо) наводиться відповідно до регістрів бухгалтерського обліку - журналів-ордерів №1, №2, №5, №11 та аналітичного обліку споживачів у абонентських відділах підприємств.

Звертаємо увагу, що на відміну від фінансової звітності, де надається інформація в цілому по підприємству, у формах 1-С наводиться аналогічна інформація по основному виду діяльності - наданню житлово-комунальних послуг.

Інші документи щодо питань економіки ЖКГ

При використанні матеріалів сайту
посилання на www.minbud.gov.ua обов'язкове.
© Державний науково-дослідний інститут автоматизованих систем в будівництві (ДНДІАСБ), Київ, 2006
Автори проекту: Костянтин Кліщар, Леонід Федьков
Служба технічної підтримки сайту:
iass@ndiasb.kiev.ua.