Для міста Хмельницького березень місяць виявився щедрим на міжнародні події.

             Зараз у російському м. Тверь перебуває делегація хмельничан, які беруть участь у мистецькому проекті „Україна співає”. У складі делегації Катерина Новченкова, Тетяна Слободянюк, Марія Ясіновська, Михайло Войнаренко. Запросило їх правління  регіонального об”єднання українців Тверської області  „Світанок”.
Окрім участі в заходах з нагоди 193-річчя Тараса Шевченка, хмельничани зустрінуться зі своїми колегами в управлінні освіти, Тверському університеті, виступлять на засіданні „круглого столу”.
             Поїздка передбачає попередні переговори щодо підписання Угоди про співпрацю Хмельницького та Твері і здійснена за фінансової підтримки міськвиконкому.
              Наступного тижня в нашому порідненому литовському місті Шяуляй перебуватимуть заступник міського голови Григорій Давиденко та головний лікар дитячої лікарні Іван Гуцул. Вони візьмуть участь  у Міжнародній медичній конференції, а також відвідають медичні заклади столиці північної Литви м. Шяуляя. Програма візиту передбачає ознайомлення із розвитком соціальної сфери міста., а також велику культурну програму.
              На ім’я Хмельницького міського голови С. Мельника надійшло запрошення від директора Асоціації Європейських міст взяти участь у проведенні третього самміту мерів міст Європи. Зустріч  відбудеться у травні місяці.  Тема зібрання – визначити найбільш інноваційні проекти розвитку сучасного європейського рівня.
              Передбачені виступи мерів міст як Європи., так і Канади, Венесуели, Південної Кореї. На сьогодні ведеться переговори з організаційним Комітетом самміту щодо умов участі Хмельницького міського голови в цьому важливому заході.