This version of the page http://www.hdeu.edu.ua/cooperation/index.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-04-04. The original page over time could change.
Харківський національний економічний університет » Співробітництво
Зворотній зв'язок Мапа сайту
       
Співробітництво
Сайт оптимізовано під браузери:
MSIE 6.0, MSIE 7.0,
Mozilla Firefox 1.5,
Mozilla Firefox 2.0,
Opera 9


Співробітництво

Дошка оголошень
Відділ міжнародних зв'язків
Спільна франко-українська магістерська програма
Деканат по роботі з іноземними студентами

Стратегічною ціллю Харківського національного економічного університету є інтегрування в європейський та світовий освітній простір. Розвитку міжнародного співробітництва ХНЕУ сприяє реалізація принципів Великої Хартії Вольностей Університетів (Magna Charta Universitatum), до якої університет приєднався в 2004 році, а саме: координації освітянських систем, створення інтегрованих міжнародних стандартів вищої економічної освіти, адаптації системи освіти в нашому вищому навчальному закладі до загальноєвропейських стандартів вищої освіти, закріплених Болонською декларацією від 19 червня 1999 р.

Харківський національний економічний університет підтримує широкі міжнародні зв’язки з вищими навчальними закладами та асоціаціями близького та далекого зарубіжжя, бере участь у співпраці в рамках міжнародних та європейських освітянських програм і проектів – TEMPUS, TACIS, INTAS, USIA, USAID, CEUME, ІRЕХ, Fulbright, Muskie, DAAD, BESO, Французський альянс, ACCELS, Erasmus-Mundus, “Дніпро”.

На сьогодні провідними партнерами нашого університету є

  • Центр з розвитку Западної Греції (Греція)
  • Ліонський Університет ім. Люм’єра-2 (Франція)
  • Краківська Економічна Академія (Польща)
  • Вища Школа Економіки ім. Б. Маркевского в Кєльцах (Польща)
  • Вища Школа Економіки у Варшаві (Польща)
  • Ягеллонський університет (Польша)
  • Міжнародний центр співробітництва з організації освітніх програм провінції Хебей (КНР)
  • Хебейський Торговельно-економічний Університет (Китай)
  • Хебейський класичний університет (КНР)
  • Уряд провінції Кхань-Хоа (В’єтнам)
  • Університет Ієдитеп – Yeditepe University (Стамбул, Туреччина)
  • Університет МакГілл (Канада)

Традиційною є співпраця з Французьким центром та відділенням посольства Франції в Україні.

Метою партнерства є підготовка, перепідготовка та удосконалювання професійних навичок спеціалістів з економіки та менеджменту, розширення контактів та узагальнення освітянського досвіду навчальних закладів, організація спільних науково-дослідницьких заходів, обмін студентами та викладачами, підготовка спільних проектів для участі в конкурсах на отримання зовнішнього фінансування.

З 2005 року спільно з університетом Ліон-2 реалізуються проекти зі створення спільних франко-українських магістерських програм за спеціальностями “Економічне прийняття рішень та статистика”, “Банківський менеджмент” і “Управлінський облік”. Університет взяв участь у створенні Українського консорціуму університетів, діяльність якого фінансується урядом Канади. Метою консорціуму є створення регіональних консультаційних центрів для малого та середнього бізнесу в Україні. Координацію заходів в рамках дій консорціуму покладено на Університет МакГілл (Канада).

Університет є ініціативним центром міжнародної економічної співпраці в Харківському регіоні. Протягом останнього п’ятиріччя тут відбулися представницькі міжнародні підприємницькі форуми "Регіональна співдружність" 19 вересня 2003 р. та Україно-Російський інвестиційний форум 18 грудня 2003 р.

ХНЕУ запрошує до навчання студентів з інших країн світу. Їх кількість постійно зростає, збільшуючись щорічно на 20 – 50%. Розширюється географія прийому. В 2006 р. кількість іноземних громадян, що проходять навчання в ХНЕУ, зросло до 324 чоловік. Це представники 17 іноземних держав. Прийом студентів з КНР та В’єтнаму здійснюється за двостонніми угодами, укладеними з урядами провінцій Хебей (КНР) та Кхань-Хоа (В’єтнам).

На початок сторінки

© Харківський національний економічний університет 2005-2007
© Розробка та підтримка: Сергій Прогонний 2006-2007