This version of the page http://www.rada.kiev.ua/~k_zakon_pr/18_03_2007.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-04-01. The original page over time could change.
18-21_03_2007

  

 

 

Володимир Стретович відвідав Сполучені Штати Америки.

18-21 березня цього року відбувся візит до Чикаго (США) народного депутата України, голови ХДС Володимира Стретовича. Під час перебування в США він мав численні зустрічі з представниками української громади.

Зокрема, 18 березня В.М.Стретович відвідав містечко Блюмінгдейл, яке розташоване в передмісті Чикаго, де поклав квіти до пам'ятника жертвам Голодомору в Україні 1932-1933 років разом з Послом України в США О.В.Шамшуром, генеральним консулом України в Чикаго В.Г.Корзаченком, представниками духовенства і української діаспори.

У Блюмінгдейлі народний депутат також відвідав українську православну церкву Св. Андрія Первозванного та зустрівся з представниками місцевої громади. Того ж дня Стретович відвідав греко-католицький собор святих Володимира й Ольги та взяв участь в святкуванні 65-літнього ювілею його настоятеля архімандрита І.Кротця і виступив перед численними учасниками святкування.

Головною подією візиту стала зустріч В.М.Стретовича 20 березня з керівниками місцевих установ діаспори, яка відбулася на запрошення Іллінойського відділу Українського конгресового комітету Америки (УККА). Під час зустрічі В.М.Стретович розповів про перебіг суспільно-політичних подій в нашій державі, основні та пріоритетні напрями діяльності фракцій Верховної Ради та дії очолюваної ним партії «Християнсько - Демократичний Союз», спрямовані на побудову відкритого громадянського суспільства, конкурентноспроможної економіки, відродження української культури і мови тощо.

Володимир Стретович   приділив   значну   увагу   культурно-мистецьким   установам української діаспори. У цьому зв'язку 20 березня народний депутат відвідав Український національний музей і ознайомився з його експозицією та архівами. В ході зустрічі з працівниками музею В.М.Стретович відзначив їх значний вклад в збереження пам'яток українського мистецтва та популяризацію української культури в США.

Візит В.М.Стретовича до Чикаго супроводжувався значною увагою місцевих українських ЗМІ. Народний депутат дав численні інтерв'ю репортерам друкованих та електронних мас-медіа, зокрема, газет «Час і події», «Українське слово», «Віче», телепрограми «Узір», а також виступив в прямому ефірі радіопрограм «Незалежне Радіо» і «Українська хвиля» та відповів на численні запитання слухачів.