Головне меню

головна сторінка
музичні новини
форум
блог
варто відвідати
контакти
майстерня

Музикантам

корисне
програмне забезпечення
музичні магазини
клуби
фестивалі
рекорд-лейбли
студії
репетиційні бази

Гітара

для новачків
устаткування
техніка гри
теорія
гітаристи

Бас гітара

для новачків
устаткування
техніка гри
теорія
бас гітаристи

Авторам

Якщо у вас є бажання поповнити цей сайт новою статтею, зробити внесок у розвиток українського інтернету, і Ви - гітарист і можете написати статтю, просто зв'яжіться зі мною і Ваша стаття буде розміщена на стоінках цього порталу.

Лічильник

Раян Даніель Мартін (Ru-d)

Злий геній бас-гітари

За його унікальну техніку, звук, сценічний образ багато хто рахує його ідеалом басиста і музиканта, а деякі - богом. Я ще не зустрічав людини, яка б сказала, що йому не подобається його стиль. Він надихнув і продовжує надихати тисячі людей у всьому світі. Його ім'я Ryan Daniel Martinie (aka "Ryknow" або "R-ud"), бас-гітарист групи Mudvayne. На початку своєї кар'єри Mudvayne суміщали в собі дику театралізованність і великий запас досвіду. Ryan гримувався як біс і так же поводився на сцені. Ця суміш виділяла його на тлі групи і взагалі серед багатьох інших басистів. Тепер же його виділяє супер професіоналізм і стиль.

Біографія

Народився 20 травня 1975 року в місті Peoria, штат IL. Його велика сім'я часто переїздила по штату, тому з дитинства Ryan звик до сільської місцевості і дуже любить подорожувати, він не любить великі галасливі міста, йому подобатися бути оточеним природою знаходячись наодинці. Зараз якщо випадає можливість, то він відпочиває в своєму будинку, зручно розташувавшись на задньому дворі, сидячи з своїми собаками, попиваючи пиво, іноді запрошуючи друзів, але така можливість випадає украй рідко. «Багато хто думає, що грати в знаменитій рок-групі тільки весело (це дійсно весело), але коли спиш всього 5 годин, потім встаєш, летиш на літаку, прилітаєш, даєш інтерв'ю, увечері концерт і так повторюється багато раз підряд, дуже втомлюєшся. Звичайно, це цікаво і весело, але для мене – це робота і велика частина мого життя» - говорить Ryan. У звичай в житті він дуже скромна людина, може образитися на жарт. На концерти він часто запрошує своїх друзів і іноді своїх батьків. З роками гри на будь-якому музичному інструменті чоловік набирається досвіду, прагне поліпшити свою техніку гри. Ryan досить рано почав вивчати основи музики, тому вже в юності він грав багато джазових речей на бас-гітаре. Майбутній басист Mudvayne займався класичним вокалом (виграв декілька шкільних нагород). У пісні World So Cold можна почути його бек-вокал. На перших етапах на все це надихали Ryan'a: Jimi Hendrix, The Beatles, The Beach Boys і декілька джаз груп. Також в юності Ryan захоплювався грою на трубі. Трохи пізніше Ryan'a надихнув Geddy Lee (бас-гітарист групи Rush). Ryan вважає, що саме натхнення грає головну роль в музичному розвитку, а не просто прогресивний розвиток техніки гри. Розуміння цього також приходить з досвідом.Початок повноцінної творчої кар'єри Ryan'a почався з групи Broken Altar. У той час Mudvayne вже записали свій перший альбом («Kill, I Oughta» (басистом був Shawn Barclay) і прийшли на один виступ Broken Altar Ним так сподобався стиль басиста, що вони запросили його до себе. «Сам не знаю, чому погодився, адже мені і там непогано було» - говорить Ryan.

Трохи про техніку.

Ryan використовує велику кількість прийомів гри. Деякі з них: slap, double slap, tapping. але ніколи не використовує медіатор. Звичайний slap можна почути на альбомі L.D. 50 (наприклад пісня “Dig”). Double slap – прийом гри, коли ліва рука затискає і рухає октаву, а вказівний і середній палець правої руки з силою б'є по відповідних струнах (приклад: приспів пісні Happy?): Лад бас-гитар: 4 струни (лад CGCF і BF#BE) 5 струн (лад GCGCF)

Звук:

Частково, його унікальний звук досягається з допомогою використання компресора dbx 160  Устаткування:  Бас-гитари: Warwick Thumb 4 струни (1-й - накладка з чорного дерева, 2-ою з накладкою з палісандра і позолоченою механікою) Warwick Thumb 5 струн (1-й з накладкою з чорного дерева, 2-ой-из палісандра) Pedulla buzz 4 струни http://pedulla.com Warwick Vampyre 4 струни http://www.warwick.de

Струни: DR Black Beauty strings (Hi-Beams) (4 струни 45-105, 5 струн 45-135)  Підсилювачі і кабінети: У 2001 році Ryan використовував: Amps: Ampeg SVT II Pro Bass Head Cabinets: Ampeg SVT810E Bass Cabinet / 8x10 Rack: DBX 160X Compressor  В подальші роки використовував: Rig Ampeg SVT-4PRO head, AMPEGVT PR-810H 8x10 cabinet, Avalon U5 DI/preamp.

На альбомі The End of all Things to come Martinie використовував голову Ampeg SVT2Pro, кабінет PR-810. «Також я використовував голову SWR Workingman 10 витягнув динамік і підключив все через один з кабінетів Mesa для якіснішої передачі сигналу в середньому діапазоні» – говорить Ryan. 

Ім'я: Ryan Daniel Martinie
Прізвисько: 1) Ryknow 2) Ru-d
Народився: 1975 Сімейний стан: не одружений
Звідки: центральний Illinios, часто переїздив з одного місця на інше.
В групі: басист
Улюблені групи: Rubber bands, Wedding bands
Перший концерт: “Ой, чувак! Я побував на величезній кількості концеротов коли ріс, і не можу пригадати перший”.
Улюблені актори: Yoda, Batman, William Shatner
Своя ідея щодо пекла: “Яким буде пекло? Я не знаю, тому що його не існує!”
Перша робота: працював в ресторані Улюблені фільми: A Space Odyssey, Thumb Wars, Icky Flicks, The Wishmaster
Улюблений колір: сельдерєєвий
Улюблений комік: “National Geographic”
Ідеальний обід: Багато свіжого кривавого м'яса будь-якого ссавця, скрізь і завжди
Кращий спорт: ---
Улюблена пісня мадов: “World So Cold”

Пошук

Афіша

Наш логотип

Останнє на форумі

© andreZ 2007