This version of the page http://www.railroad.od.ua/arhiv.asp (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-03-20. The original page over time could change.
Архів новин -=Одеська залізниця=- офіційний сайт

Архів новин



Одесская железная дорога подвела итоги работы 2006 года.

Прошедший 2006 год можно считать успешным для Одесской железной дороги. Об этом свидетельствуют итоги производственной и финансовой деятельности. Отправление грузов и грузооборот составили по отношению к плану 101,4%; в сравнение с уровнем прошлого года увеличились соответственно на 2,1% и на 3,7%. Выполнен план пассажирооборота - пассажиров перевезено на 1,8 млн. человек больше чем в 2005 году.
Улучшены все качественные характеристики эксплуатационной работы. Показатель оборота вагона ускорен против прошлого года на 0,35 суток, на 0,8 часа возросла участковая скорость, сократился простой вагонов под одной грузовой операцией на 0,86 часа и на 0,41 часа простой транзитного вагона. Улучшен график движения всех категорий поездов.
Превышение производительности труда к плану на 1,7% отражает эффективность использования людских ресурсов.
Положительную динамику имеют основные финансовые показатели работы дороги. Доходы превышают план по всем видам основной деятельности. К 2005 году по основной деятельности и по перевозкам доходы возросли на 12,6%, а по подсобно-вспомогательной – на 18,7%.
По состоянию на 01.01.07г. дорогой оплачено в бюджет и другие целевые фонды 770,6 млн. грн. Несмотря на то, что это меньше, чем за аналогичный период прошлого года на 35,6 млн. грн. дорога сохранила репутацию добросовестного налогоплательщика, все платежи вносились своевременно. За прошедший период сокращена дебиторская задолженность на 5,2 млн. грн. На 6,5 млн. грн. снижена кредиторская задолженность.
В 2006 году за счет собственных и привлеченных средств освоено 378,7 млн. грн. капитальных вложений или 92,7% от годового плана, из них производственного назначения – 373,9 млн. грн. Недовыполнение плана вызвано, прежде всего, недостаточным финансированием. Решен вопрос о приобретении подвижного состава за счет лизинга.
В рамках Программы развития подвижного состава в 2006 году дорогой приобретен и внедрен новый подвижной состав. Также приобретен и внедрен в вагонном депо Одесса – Застава 1 комплект новых измерительных приборов для ремонта колесных пар и роликовых букс.
На магистрали претворяются в жизнь программы технического развития, направленные на повышение безопасности движения поездов, усовершенствование технологии работы и качества обработки документов, сокращение эксплуатационных расходов и энергоресурсов, улучшение условий труда.
Проводилась работа по экономии энергоресурсов. В 2006 году на тепловозах серии ЧМЕ3 были внедрены 5 систем контроля расходов дизельного топлива «БИС-Р». Система позволяет вести учет наличия и расходов дизельного топлива с точностью до 1 литра, автоматически фиксировать несанкционированный слив дизтоплива, проводить проверки норм потребления топлива на станциях.
С целью уменьшения потерь в контактной сети, Одесской и Котовской дистанциями электроснабжения выполнена модернизация и установка устройств компенсации реактивной мощности, что позволило снизить потребление реактивной энергии приблизительно на 11 % и даст экономию средств около 825 тыс. грн в год.
Структурными подразделениями дороги за 2006 год сэкономлено 12,4 млн. кВт. ч электроэнергии, 2,1 тыс. тонн дизельного топлива.
От внедрения энергосберегающих мероприятий получен годовой экономический эффект 15,4 млн. грн.

Пресс-центр Одесской железной дороги.



27 грудня 2006р. розпорядженнями Кабінету Міністрів України схвалено Концепцію Державної програми реформування залізничного транспорту.
Документ розміщено на офіційному веб-сайті Укрзалізниці, та на веб-сайті Одеської залізниці.
Обговорення концепції Державної програми реформування залізничного транспорту України на форумі.



24.01.2007р. - Через півтора місяця Укрзалізниця надасть в оренду вагони-ресторани
“Вже через півтора місяця вагони-ресторани будуть здані у оренду”, – заявив Генеральний директор Укрзалізниці Володимир Козак. “Багато компаній, що зможуть професійно організувати систему харчування в поїздах, відгукнулися на заклик Укрзалізниці щодо здачі у оренду вагонів-ресторанів”, – зазначив на прес-конференції Володимир Козак. Від нього стало відомо, що саме зараз триває процес вивчення умов, та визначення майбутнього орендатора, що буде годувати пасажирів.
Потреба здати в оренду свої вагони-ресторани, виникла через їх низьку прибутковість. “Ми порахували, що вагони-ресторані у цілому по Укрзалізниці приносять прибутку 5 млн. грн. на рік. Для того, щоб їх відремонтувати у 2007 році та зберегти їх кількість, необхідно витратити 30 млн. грн. Ми не можемо так витрачати державні кошти”, - зазначив Володимир Козак. Попри все, Укрзалізниця все ж таки залишить за собою право контролювати якість роботи та обслуговування вагонів-ресторанів.
Управління взаємодії зі ЗМІ Укрзалізниці

24.01.2007р. - У 2007 році Укрзалізниця вкладе в електрифікацію близько 200 млн. грн.
У цьому році Укрзалізниця планує закінчити електрифікацію ділянок Полтава-Харків та Дебальцеве-Луганськ. Про це вчора на прес-конференції повідомив Генеральний директор Укрзалізниці Володимир Козак.
„Ми будемо активно займатися електрифікацією, тому що різниця у витратах на дизельне паливо та електроенергію складає 30 %, а це дуже велика економія для залізниць”, – зазначив Володимир Козак. Саме тому, у 2007 році Укрзалізниця витратить на електрифікацію колій близько 200 млн. грн.
Генеральний директор Укрзалізниці, також повідомив, що зараз тривають переговори з Світовим банком щодо залучення коштів у проект електрифікації ділянки від Полтави через Кременчук до Користівки. За словами Володимира Козака, залізничники намагаються першочергово електрифікувати ті ділянки, де працюють підприємства та є інвестиційне пожвавлення, тобто відчувається потреба у вантажних перевезеннях.
Управління взаємодії зі ЗМІ Укрзалізниці

23.01.2007р. - Укрзалізниця планує зменшити витрати галузі на дизпаливо та електроенергію
Складова витрат з електроенергії та дизельного палива в структурі витрат залізничного транспорту складає 22%. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив Генеральний директор Укрзалізниці Володимир Козак.
За його словами, у 2006 році порівняно з 2005-м, прибуткова частина зросла на 15,5%, а видатки збільшилися на 23%. Найбільше в 2006 році зросли витрати на дизпаливо 26,8% та електроенергію – 25,8%. В цілому витрати на необхідні матеріали зросли більш як на 20%.
«Найголовніше завдання сьогодні полягає в тому, щоб максимально зменшити ці витрати. Для зменшення витрат дизпалива та електроенергії потрібно залучати нові технології та повністю замкнути систему обліку»,– зазначив Володимир Козак.
Генеральний директор Укрзалізниці додав, що наразі фахівці вивчають питання використання сучасних технологій у сфері енергозбереження. «Я вважаю, що кошти вкладені в розробку системи обліку палива та електроенергії мають окупитися максимум впродовж року», – наголосив Володимир Козак.
Управління взаємодії зі ЗМІ Укрзалізниці

Шановні залізничники!
Щиро вітаємо Вас з Новим роком та Різдвом Христовим!
Ці світлі свята завжди знаменують собою народження нового етапу у житті, появу нових цілей та устремлінь.
Рік, що минає, був для нас, залізничників, багатим на досягнення та звершення. Так, протягом 2006 року було закуплено більше рухомого складу, аніж у попередні роки, на колії став новий для України залізничний транспорт – рейковий автобус, було збудовано нові пасажирські вокзали, з’явились нові прискорені маршрути та багато іншого. Укрзалізниця вдосконалює перевізний процес, постійно підвищує якість обслуговування пасажирів та вантажовідправників.
Але майбутнє ставить перед залізничниками нові цілі. В першу чергу, нагальним для нас є питання реформування Укрзалізниці. Тільки оновившись, вітчизняні залізниці зможуть забезпечити зростаючі потреби економіки і населення України у перевезеннях та підвищенні їх якості. Наша спільна продуктивна праця сприятиме покращенню добробуту працівників галузі.
Отже, напередодні зимових свят бажаємо вам, щоб усі труднощі залишилися у старому році, а новий, 2007-й, приніс Вам здійснення сокровенних бажань, успіх у всіх справах, додав оптимізму та віри у себе!
Нехай світле свято Різдва Христового наповнить Ваше серце вірою, надією та любов’ю. Бажаємо вам міцного здоров’я, сімейної злагоди та успіху у благородній справі служіння Україні та розвитку залізничного транспорту.
Хай ваша життєва нива з року в рік засівається зернами добра, любові, щастя та благополуччя!
З повагою та найкращими побажаннями,
Генеральний директор Укрзалізниці
Володимир КОЗАК
Голова Федерації профспілок транспортників України,
Голова профспілки залізничників і транспортних будівельників України
Вадим ТКАЧОВ

22.12.2006р. - ОДЕСЬКА ЗАЛІЗНИЦЯ ЗБУДУВАЛА НОВИЙ МОНТАЖНИЙ ЦЕХ
Наприкінці року на Одеській залізниці святкували 70-річчя вагонно-колісних майстерень дорожнього депо Одеса-Застава1. Цей ювілей залізничники відзначили відкриттям нового монтажного цеху майстерень та закінченням ремонту приміщень з забезпеченням новим сучасним обладнанням.
Начальник Одеської залізниці Сергій Болоболін, зазначив, що відкриття монтажного цеху дозволить зберегти робочі місця і організувати нові та повністю забезпечити Одеську залізницю колісними парами власного виробництва.
Прес-служба Одеської залізниці.
08.12.2006р.
На Одеській залізниці, традиційно здійснюються заходи для забезпечення перевезень пасажирів у період новорічних та різдвяних свят. У цей час кількість людей, бажаючих скористатися послугами залізниці значно збільшується і це не може не хвилювати керівництво залізниці та відповідно пасажирське господарство. Задля зручності пасажирів, на дорозі призначено 13 додаткових потягів, які ,будуть курсувати, як у внутрішньодержавному, так і в міжнародному напрямках. Сформовані поїзда сполученням Одеса-Львів, Одеса-Ужгород, Одеса-Харків, Херсон-Львів, Херсон-Київ та Одеса-Москва будуть обслуговувати пасажирів в період з 27 грудня до 14 січня.
Під час свят буде продовжувати діяти благодійна акція по безкоштовному перевезенню дітей-сиріт, дітей-інвалідів, дітей, які залишились без піклування батьків та інших дітей пільгових категорій віком до 16 років.
Найбільша зацікавленість пасажирів присутня до поїздів, що прямують до західної України та Карпат, тобто до Львова та Ужгорода, тому має місце деякий дефіцит квитків у продажу. Тому на Одеській залізниці від потягів відчіплюють вагони-ресторани, замінюючи їх на пасажирські, що має допомогти у вирішенні проблеми.
Управління взаємодії зі ЗМІ Укрзалізниці

08.11.2006 р. - УКРЗАЛІЗНИЦЯ ПРОПОНУЄ НОВУ ПОСЛУГУ ДЛЯ КЛІЄНТІВ.
З метою поліпшення роботи залізничного транспорту та оперативного одержання інформації від вантажовідправників, Укрзалізниця створила офіційний веб-сайт за адресою: http://cargo.uz.gov.ua. Тепер клієнти залізниці можуть не тільки залишити на ньому свої зауваження, пропозиції і скарги, але й оперативно одержати по електронній пошті вичерпну відповідь на своє звернення.
Сайт працює вже майже три місяці. Він став одним з важливих елементів відкритості і прозорості в роботі залізничного відомства, його прагнення максимально задовольнити запити і побажання клієнтів, зокрема щодо своєчасної подачі вагонів під навантаження. Як повідомив заступник начальника головного управління перевезень Укрзалізниці Петро Лимарчук, за цей час надійшло близько тридцяти звернень і скарг від вантажовідправників. Усі вони розглянуті на оперативних нарадах у главку перевезень, детально проаналізовані і партнери одержали аргументовану відповідь. Але це не все. Якщо скарга обґрунтована і винні залізничники, вони були покарані в дисциплінарному порядку і вжиті заходи до того, щоб подібні випадки не повторювалися.
Керівники Укрзалізниці закликають вантажовідправників більш активно користатися послугами сайта. Очевидно, люди ще не звикли до обміну інформацією за допомогою сучасних технологій. А учитися доведеться. Адже вже сьогодні, уклавши додаткову угоду й одержавши код доступу до автоматизованої системи планування, клієнт може передати заявку на перевезення, не виходячи з кабінету. Поки від паперів, на жаль, позбутися не вдалося, але комп'ютеризація вже зараз полегшує і прискорює роботу з відправлення вантажів. Згодом же, коли буде законодавчо затверджений електронний підпис, спілкуватися з клієнтами Укрзалізниця буде по мережі.

Управління взаємодії зі ЗМІ Укрзалізниці

08.11.2006 р. - УКРЗАЛІЗНИЦЯ ПІДСИЛИЛА ЗАХОДИ ДЛЯ ЗАПОБІГАННЯ ПОРУШЕНЬ ПІД ЧАС ПЕРЕВЕЗЕННЯ ПАСАЖИРІВ.
Керівництво Державної адміністрації залізничного транспорту України підсилює боротьбу з фактам масового безквиткового проїзду в приміських електропоїздах і потягах далекого сполучення, повторного використання білизни, контрабанди і порушення митних правил за участю провідників. Щоб запобігти цим недолікам, підвищити якість обслуговування пасажирів, запроваджена ціла низка заходів.
Серйозні заходи передбачені з запобігання повторного продажу постільної білизни. В усіх потягах пасажири одержують білизну в запаяному фірмовому пакеті, що гарантує пасажиру якість послуги. Просто потрібно простежити, щоб пакет був цілим, оскільки деякі провідники, зневажаючи правилами гігієни, продають вже один раз використану білизну. І санэпидемслужба пред'являє дорозі цілком справедливі претензії. За останні три місяці контролюючими службами виявлено 157 фактів повторного використання 190 комплектів постільної білизни. Звільнено 11 провідників і 2 начальники потяга.
"Ми вивчаємо досвід європейських країн, де виключений доступ провідника до грошей і розробляємо приблизно таку ж систему. Це дозволить поліпшити якість обслуговування пасажирів, викорінити порушення, не піддавати ризику здоров'я людей", - підкреслив Генеральний директор Укрзалізниці Володимир Козак.
Окрема програма розроблена для боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил провідниками - в окремих залізничників велика спокуса одержати легкі гроші. Везуть усе, починаючи від сигарет і закінчуючи мобільними телефонами й аксесуарами до них. За ці порушення з початку року звільнено 277 провідників і близько чотирьохсот притягнуто до дисциплінарної відповідальності.
Щоб викорінити ці явища, посилений контроль за роботою поїзних бригад на міжнародних рейсах. Введено обов'язковий огляд конструктивних порожнин вагонів перед відправленням у рейс. При цьому персональну відповідальність будуть нести начальники пасажирських вагонних депо, резервів провідників і відділів кадрів. Запроваджена також колективна відповідальність за порушення митних правил, тобто, за одного порушника відповідати буде вся бригада.

Управління взаємодії зі ЗМІ Укрзалізниці

04.11.2006 р. - ЗАЛІЗНИЧНИКИ УКРАЇНИ ВІДЗНАЧАТИМУТЬ СВОЄ ПРОФЕСІЙНЕ СВЯТО.
Цього року в Укрзалізниці вирішили дещо змінити формат святкування Дня залізничника.
У святкові дні керівники галузі планують зустрітися з колективами залізниць, особисто привітати їх з професійним святом та вручити галузеві відзнаки й нагороди кращим працівникам, взяти участь у святкових заходах з нагоди Дня залізничника.
"Гадаю, що новий формат відзначення професійного свята, який ми започатковуємо, сподобається залізничникам. Бодай тому, що раніше, на жаль, не всі мали можливість приїхати до Києва на урочистості з нагоди Дня залізничника. Нова форма святкування надасть нам додаткову можливість спілкування з колективами, обговорення з ними тих чи інших робочих питань", - зазначив генеральний директор Укрзалізниці Володимир Козак.
У переддень свята гендиректор Укрзалізниці відбуде з робочою поїздкою на Донеччину, де візьме участь у святкових заходах на Донецькій залізниці. Володимир Козак також планує оглянути господарства залізниці, перевірити стан їхньої готовності до зими, поспілкуватися з колективами та з керівним складом Донецької залізниці щодо визначення першочергових завдань на 2007 рік.
Довідково. Сьогодні на залізничному транспорті України працює близько 410 тис. осіб, що складає майже 2 % всього працездатного населення України.

Управління взаємодії зі ЗМІ Укрзалізниці

09.10.2006р. - Укрзалізниця оприлюднила ПРОЕКТ КОНЦЕПЦІЇ ДЕРЖАВНОЇ ПРОГРАМИ РЕФОРМУВАННЯ ЗАЛІЗНИЧНОГО ТРАНСПОРТУ УКРАЇНИ.
Державна адміністрація залізничного транспорту України "Укрзалізниця" оприлюднює проект Концепції Державної програми реформування залізничного транспорту України. Даний документ підготовлено за участю Міністерства транспорту та зв'язку України, з урахуванням досвіду реформування залізничного транспорту країн ближнього та дальнього зарубіжжя (Росії, Казахстану, Польщі, Німеччини та ін.). Проект Концепції та основні її положення обговорено галузевими профспілками залізничників та схвалено на засіданні Ради Укрзалізниці. Концепція містить основні засади реформування залізничної галузі та визначає етапи його проведення. Погоджений Міністерством транспорту та зв'язку України проект Концепції надіслано на розгляд причетним міністерствам та відомствам. Документ розміщено на офіційному веб-сайті Укрзалізниці , на веб-сайті Одеської залізниці та буде опубліковано у всеукраїнській транспортній газеті "Магістраль" (№45 від 11.10.2006 р.), "Чорноморський гудок" (№37 від 10.10.2006 р.).

Управління взаємодії зі ЗМІ Укрзалізниці
Тел.: (044) 465-14-28, ф. 465-14-39 presscenter@uz.gov.uа

20.04.2006 р. - ОБЪЯВЛЕНИЕ! Железнодорожные телефонные номера вида (0482) 27-ХХ-ХХ, переводятся на семизначные номера. Новые телефонные номера будут иметь вид (048) 727-ХХ-ХХ. Перевод будет осуществляться в течение 2 недель. В это время возможны кратковременные перебои в работе телефонной связи.

22.04.2005 р. - ОГОЛОШЕННЯ! При Генеральному директорові Укрзалізниці цілодобово працює телефон довіри: залізничний 5-14-65; міський 8-044-465-1-465. Керівництво Укрзалізниці буде вдячно Вам за активну участь в покращенні роботи залізничного транспорту України.

10.02.2005 р. – Служба МТЗ Одеської залізниці пропонує виробникам та постачальникам матеріально-техничних ресурсів надати пропозиції щодо співпраці у 2005 році на наступну номенклатуру: кабельна продукція, металопрокат, емалі та фабри, хімічна продукція, РТІ, будівельні матеріали, спецодяг, постільні приналежності, запасні частини до рухомого складу, запасні частини до колійної техніки, акумулятори, підшипники, трубопровідна арматура, лампи, інструмент, матеріали верхньої будови колії. Докладніше >>>

05.04.2004 р. - Пропонуємо перелік послуг вантажних перевезень , що надає Одеська залізниця, з зазначенням контактних телефонів служби комерційної роботи та маркетингу.

26.01.2004 р. - Додатково створена електронна пряма лінія для звертання в службу комерційної роботи та маркетингу у разі виникнення суперечливих питань для клієнтів Одеської залізниці.
[Новини] [Структура дороги] [Характеристика та діяльність] [Картосхема дороги] [Рух поїздів]
[Послуги] [Інформація] [Закупівлі, партнери та рекламодавці] [Залізничні WEB ресурси]