This version of the page http://www.nkrz.gov.ua/444372d0bbf10/45addcba3f6e2/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-03-15. The original page over time could change.
Національна комісія з питань регулювання зв'язку України - ПОВІДОМЛЕННЯ про оприлюднення проекту постанови КМУ „Про затвердження розмірів щомісячного збору за користування радіочастотним ресурсом України”

Головна  |  Контакт  |  Мапа сайту  |  Обговорення проектів  





Офіційне Інтернет-представництво
Пошук на сайті


Українська
Русский
English










Про КомісіюДіяльність КомісіїПрес-службаНормативна базаРеєстр радіоелектронних засобівРеєстр присвоєнь радіочастотРеєстр дозволів номерного ресурсуКаталог пропозицій взаємоз'єднанняОператори і провайдериПерелік засобів телекомунікаційОголошення








лінки

ДСТСЗІ СБ України
Міністерство транспорту та зв'язку України
Державний департамент з питань зв'язку та інформатизації

Оголошення


05.10.2006

ПОВІДОМЛЕННЯ про оприлюднення проекту постанови КМУ „Про затвердження розмірів щомісячного збору за користування радіочастотним ресурсом України”


До набрання чинності Закону України „Про внесення змін до Закону України „Про радіочастотний ресурс України” від 24.06.2004 № 1876-IV питання сплати щомісячних зборів за користування радіочастотним ресурсом України регулювалося Законом України „Про радіочастотний ресурс України” від 01.06.2000 № 1770-III та постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2001 № 77 “Про ставки щомісячних зборів за використання радіочастотного ресурсу України”. При цьому усі користувачі радіочастотного ресурсу сплачували за користування радіочастотним ресурсом на підставі ліцензій на використання радіочастот, за тарифами, визначеними постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2001
№ 77.
Після прийняття Закону України від 24.06.04 № 1876-IV „Про внесення змін до Закону України „Про радіочастотний ресурс України”, виникла низка невизначеностей, які заважають законослухняним користувачам радіочастотного ресурсу належним чином здійснювати плату за користування ним, а Державній податковій адміністрації України здійснювати відповідний контроль за наповненням Державного бюджету України.
Проект постанови Кабінету Міністрів України „Про затвердження розмірів щомісячного збору за користування радіочастотним ресурсом України” розроблений у зв’язку з набранням чинності Закону України від 24.06.04 № 1876-IV „Про внесення змін до Закону України „Про радіочастотний ресурс України”.
З набранням чинності Закону України „Про внесення змін до Закону України „Про радіочастотний ресурс України” від 24.06.04 № 1876-IV, частиною 4 статті 5 цього закону визначено крім користувачів радіочастотного ресурсу, які користуються радіочастотним ресурсом на підставі ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України, виділені окремі групи користувачів радіочастотного ресурсу, а саме: технологічні користувачі, радіоаматори та оператори телерадіомовлення, які користуються вказаним ресурсом лише на підставі дозволів на експлуатацію радіоелектронних засобів (без отримання ліцензії на користування радіочастотним ресурсом), і сплачують за користування радіочастотним ресурсом України, виходячи з встановлених розмірів щомісячних зборів за користування радіочастотним ресурсом України та ширини смуги радіочастот, визначеної у зазначених дозволах на експлуатацію радіоелектронних засобів, по кожному регіону окремо. При цьому виділення в окрему групу технологічних користувачів, переслідувало спрощення процедури отримання радіочастотного ресурсу, для яких користування цим ресурсом є технологічною потребою і не передбачало зміни розміру ставок щомісячного збору за користування ресурсом. Крім цього, група технологічних користувачів зазначеним Законом звільнилася від сплати разових платежів за отримання ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України.
У зв’язку з цим, затвердження нової постанови Кабінету Міністрів України „Про затвердження розмірів щомісячного збору за користування радіочастотним ресурсом України” та визнання такою, що втратила чинність постанови Кабінету Міністрів України від 31.01.01 №77 “Про ставки щомісячних зборів за використання радіочастотного ресурсу України” було викликано необхідністю поширення вимог зазначеної постанови на усі групи загальних користувачів радіочастотного ресурсу визначених частиною 4 статті 5 Закону, та створення однакових умов сплати за користування радіочастотним ресурсом.
Таким чином, прийняття постанови Кабінету Міністрів України „Про затвердження розмірів щомісячного збору за користування радіочастотним ресурсом України” дозволить поширити вимоги щодо сплати щомісячних зборів за користування радіочастотним ресурсом України на усі групи загальних користувачів радіочастотного ресурсу, створить однакові умов сплати за користування радіочастотним ресурсом загальними користувачами та забезпечить стабільні надходження до Державного бюджету України.
Зауваження та пропозиції до проекту постанови КМУ „Про затвердження розмірів щомісячного збору за користування радіочастотним ресурсом України” просимо надсилати до 31.12.2006 у письмовому вигляді на поштову адресу НКРЗ (вул. Хрещатик, 22, м. Київ, 01001) або на поштову адресу Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва (вул. Арсенальна, 9/11, м. Київ, 01011), або на електронну пошту НКРЗ info@nkrz.gov.ua та Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва mail@dkrp.gov.ua.






[ Версія для друку ]

Анонси



20 березня відбудеться круглий стіл "Шляхи державного регулювання ринку ІР-телефонії в Україні"

[ ... ]








Укрчастотнагляд








Державна інспекція зв'язку








Допомога бажаючим отримати ліцензію








Бюлетень НКРЗ








Documents in English








архів


з:
до:
дд мм рррр












Головна  |  Контакт  |  Мапа сайту  |  Обговорення проектів

© 2006. Права на всі матеріали, розміщені на сайті належать Національній комісії з питань регулювання зв'язку України

Передрук матеріалів сайту дозволяється за умови розміщення лінку на зазначені матеріали.