This version of the page http://www.nkrz.gov.ua/discuss/456be83699c2e/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-03-14. The original page over time could change.
Національна комісія з питань регулювання зв'язку України - Проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про радіочастотний ресурс України”

Головна  |  Контакт  |  Мапа сайту  |  Обговорення проектів  





Офіційне Інтернет-представництво
Пошук на сайті


Українська
Русский
English










Про КомісіюДіяльність КомісіїПрес-службаНормативна базаРеєстр радіоелектронних засобівРеєстр присвоєнь радіочастотРеєстр дозволів номерного ресурсуКаталог пропозицій взаємоз'єднанняОператори і провайдериПерелік засобів телекомунікаційОголошення








лінки

ДСТСЗІ СБ України
Міністерство транспорту та зв'язку України
Державний департамент з питань зв'язку та інформатизації

Обговорення проектів


28.11.2006

Проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про радіочастотний ресурс України”


Проект Закону України "Про внесення змін до Закону України
"Про радіочастотний ресурс України"


1.Пункт 6 частини другої статті 14 викласти в такій редакцій:

"6) встановлення розмірів плати за підготовку та видачу УДЦР документів дозвільного характеру";

2. Пункт 1 частини третьої статті 16 викласти в такій редакцій:

"1) присвоєння радіочастот, призначення позивних сигналів радіо-електронним засобам, видача дозволів на експлуатацію у смугах радіоча-стот загального користування";

3. Перше речення частини четвертої статті 16 викласти в такій редак-цій:

"4. УДЦР виконує роботи та надає послуги за господарськими до-говорами на платній основі за рахунок користувачів радіочастотного ре-сурсу або Державного бюджету України".

4. Друге речення частини першої статті 29 викласти в такій редакцій:

"Відповідні дозволи надаються УДЦР на платній основі в порядку, встановленому НКРЗ".

5. Доповнити статтю 29 частинами 4 - 12 такого змісту:

Дозвіл на ввезення надається УДЦР Заявникові не пізніше ніж че-рез п'ять робочих днів після пред'явлення ним документа, що підтвер-джує оплату робіт з підготовки та видачі дозволу.
Дозвіл на реалізацію надається УДЦР Заявникові не пізніше ніж через три робочих дні після пред'явлення ним документа, що підтвер-джує оплату робіт з підготовки та видачі дозволу.

5. Суб'єкт господарювання, який має намір увезти з-за кордону ра-діоелектронні засоби, випромінювальні пристрої особисто, через уповно-важений ним орган чи особу або рекомендованим листом з описом вкла-дення звертається до УДЦР із заявою про надання дозволу на ввезення з-за кордону в Україну радіоелектронних засобів, випромінювальних при-строїв. Форма заяви про отримання дозволу на ввезення з-за кордону ра-діоелектронних засобів, випромінювальних пристроїв та перелік докуме-нтів, що додаються до неї, встановлюються НКРЗ.

6. Термін дії дозволів на ввезення становить чотири місяці. За за-явою суб'єкта господарювання термін дії дозволу на ввезення може бути продовжено на два місяці.

7. Підставою для прийняття рішення про відмову у видачі дозволів на ввезення з-за кордону або реалізацію радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв в Україні є їх невідповідність умовам засто-сування на території України.

8. Анулювання дозволів на реалізацію радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв здійснюються УДЦР за рішенням ДІЗ.

9. Підставами для анулювання дозволів на реалізацію радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв є:
акт про невиконання суб'єктом господарювання приписів ДІЗ;
акт про повторну відмову суб'єкта господарювання в допуску представників ДІЗ для проведення перевірки, а також про вчинення інших перешкод, які не дозволяють здійснювати перевірку в повному обся-зі;
виявлення ДІЗ недостовірних відомостей у документах, поданих суб'єктом господарювання для отримання дозволу на реалізацію радіо-електронних засобів, випромінювальних пристроїв;
заява суб'єкта господарювання про анулювання дозволу;
скасування державної реєстрації суб'єкта господарювання;
нотаріально засвідчена копія свідоцтва про смерть фізичної особи - суб'єкта господарювання.

10. ДІЗ має прийняти рішення про анулювання дозволу на реалізацію радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв протягом 20 робочих днів від дати встановлення підстав для анулювання дозволу, передбачених цим Законом. Дане рішення вручається або надсилається рекомендованим листом суб'єкту господарювання із зазначенням під-став анулювання дозволу не пізніше трьох робочих днів від дати прийн-яття рішення.

11. Рішення про анулювання дозволу на реалізацію може бути оскаржено в судовому порядку.

12. Рішення про анулювання дозволу на реалізацію набирає чинності через десять днів від дня його прийняття. Якщо суб'єкт господарювання протягом цього часу оскаржує дане рішення в судовому порядку, дія цього рішення призупиняється до завершення судового розгляду".


Частини 4, 5 цієї статті вважати відповідно частинами 13, 14.

6. Перше речення частини першої статті 41 викласти в такій редакції:
"1. Висновок щодо електромагнітної сумісності у смугах частот загального користування надається УДЦР на платній основі у порядку, визначеному НКРЗ."

7. Перше речення частини третьої статті 42 доповнити словами:
"на платній основі у порядку, визначеному НКРЗ".

8 Друге речення частини четвертої статті 42 доповнити словами:
"або не заявлено заявником".

9. Частину першу статті 45 викласти в такій редакції:
"1. Анулювання дозволу на експлуатацію здійснюється УДЦР за рішенням НКРЗ, ДІЗ або за заявою користувача радіочастотного ресурсу України про анулювання дозволу."

10. Частину другу статті 45 викласти в такій редакції:
"2. НКРЗ приймає рішення про анулювання дозволу на експлуатацію на підставі:"
11. Пункти 3, 4 частини другої статті 45 викласти в такій редакції:

"3) акта про невиконання користувачем радіочастотного ресурсу України розпоряджень НКРЗ або приписів посадових осіб ДІЗ;
4) акта про повторну відмову користувача радіочастотного ресурсу в допуску представників ДІЗ для проведення перевірки, а також про вчинення інших перешкод, які не дозволяють здійснювати перевірку в повному обся-зі";

12. Частину третю статті 45 викласти в такій редакції:
"3. ДІЗ приймає рішення про анулювання дозволу на експлуатацію на підставі":
13. Пункт 1 частини третьої статті 45 вилучити.
14. Частину четверту статті 45 викласти в такій редакції:

"4. НКРЗ або ДІЗ має прийняти рішення про анулювання дозволу на експлуатацію протягом 5 робочих днів від дати вручення порушнику відповідного розпорядження або припису та протягом 20 робочих днів від дати встановлення інших підстав для анулювання дозволу, передбачених цим За-коном. Дане рішення вручається або надсилається рекомендованим листом користувачу радіочастотного ресурсу України із зазначенням підстав анулювання дозволу не пізніше трьох робочих днів від дати прийняття рішення".






ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА




АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ





[ Версія для друку ]

додати коментар

Ваше повідомлення відправляється до редактора для премодерації. Тобто прямо зараз воно не з'явиться у стрічці комментарів.

Ваше ім'я



Ваше повідомлення:







Анонси



20 березня відбудеться круглий стіл "Шляхи державного регулювання ринку ІР-телефонії в Україні"

[ ... ]








Укрчастотнагляд








Державна інспекція зв'язку








Допомога бажаючим отримати ліцензію








Бюлетень НКРЗ








Documents in English








архів


з:
до:
дд мм рррр












Головна  |  Контакт  |  Мапа сайту  |  Обговорення проектів

© 2006. Права на всі матеріали, розміщені на сайті належать Національній комісії з питань регулювання зв'язку України

Передрук матеріалів сайту дозволяється за умови розміщення лінку на зазначені матеріали.