This version of the page http://www.polinst.kiev.ua/program6/1008.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-03-12. The original page over time could change.
08102006

08.10.2006, Київ

Участь польських музикантів Пьотра Войташека і Кшиштофа Ґрадзюка
у спільному польсько-українському джазовому концерті. Київ, Національна Музична Академія.

    Пьотра Войтасіка можна назвати гідним наступником знаного в усьому світі польського трубача Томаша Станька, який неодноразово був названий критиками польським Майлзом Девісом. Ось уже понад десять років творчість цього музиканта приваблює до себе увагу європейських і американських критиків і просто шанувальників джазу. Пьотр Войтасік плідно співпрацює з афро-американским саксофоністом Біллі Гарпером і вже 14 років є постійним учасником його квінтету. Крім цього, він грав з такими зірками світового джазу як Бастер Вільямс, Бен Райлі Рокі, Гері Бартц і Мішель Донато. Також слід зазначити й співпрацю Войтасіка з одним з найкращих сучасних саксофоністів Кенни Ґарретом, а також зі своїм співвітчизником саксофоністом Томашем Шукальським. Записи цього польського трубача неодноразово посідали найвищі місця в джазових гіт-парадах журналу «Джаз-форум». Крім цього, в себе на батьківщині у Польщі Войтасик відомий ще як чудовий педагог.
    У Києві польський джазмен представив музику зі свого нового альбому «We want to give thanks». Те, що почули українські меломани, можна умовно назвати авторським сучасним джазом, витоки якого сягають творчості Джона Колтрейна і Вейна Шортера. Цього разу партнерами Петра Войтасіка були уже добре відомі в нас музиканти – Френк Лейсі, Аркадій Овруцький і Володимир Нестеренко, а також молодий, але вже досить популярний у себе на батьківщині польський барабанщик Кшиштоф Градзюк, який попри свою молодість уже заслужив визнання як у себе на батьківщині, так і за її межами.