This version of the page http://www.kspu.kr.ua/news/p93.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-03-12. The original page over time could change.
Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка
ОСТАННІ НОВИНИ
Зустріч з авторами навчального посібника "Педагогічна культура викладача вищої школи".
Другою книжковою презентацією, організованою науковим відділом Кіровоградського державного педуніверситету у рамках відзначення 125-річчя педагогічної освіти на Кіровоградщині, стала зустріч з авторами навчального посібника "Педагогічна культура викладача вищої школи" - кандидатами педагогічних наук, професорами кафедри педагогіки початкової освіти та соціальної педагогіки КДПУ Віталієм Завіною та Світланою Омельяненко.
У гостинному залі для наукових працівників обласної бібліотеки імені Д.Чижевського відбулася по-справжньому щира і фахова розмова, адже на зустріч прийшли педагоги з інших ВНЗ міста та Інституту удосконалення вчителів. Представляючи книгу, Віталій Завіна сказав, що "Педагогічна культура викладача вищої школи" - це фактично перша спроба в Україні узагальнити досвід навчання педагогічній майстерності саме викладачів вищої школи, оскільки до цього про педмайстерність говорилося здебільшого стосовно вчителів середньої школи. А через те, що актуальним для кожного ВНЗ є підготовка магістрів, то саме на часі говорити про педагогічну культуру у вищій школі, та про педагогічні цінності, педагогічні технології, педагогічну творчість та педагогічне спілкування як її складові. Але найцікавіше традиційно було у другій частині зустрічі, яка проходила у формі не тільки запитань до авторів, а радше обміну думками про організацію виховної роботи зі студентською молоддю, про куріння на території навчальних закладів, про забезпеченість підручниками, про ставлення органів влади до проблем освітян тощо.
На завершення зустрічі Віталій Завіна подарував кілька примірників книги бібліотеці, а також повідомив усім зацікавленим, що зараз йдуть перемовини про видання цього навчального посібника в одному із київських видавництв, оскільки перший наклад книги був надзвичайно малий. А з тим, що ця книга необхідна для повноцінної підготовки майбутніх викладачів ВНЗ, погодилися всі присутні.




Закрити вікно