Europa > The European Union in the World > Delegations EN - [УКР]
Представництво Європейської Комісії
в Україні
Головна сторінка | Контакти | Мапа сайту | Посилання | Вакансії | Стажування

Події Представництва ЄК та фотографії

Архів

Прес-брифінги для журналістів регіональних ЗМІ

День Європи в Україні

10 річниця Представництва

Візит представників українських ЗМІ в Брюсель

Автобусний інформаційний тур Європейського Союзу по Україні

Конкурс дитячого малюнка на тему ґендерної рівності

Візит представників українських ЗМІ в Брюсель

Щорічно Представництво Європейської Комісії в Україні організовує візит українських журналістів до інституцій ЄС в Брюселі. Головною метою проекту є сприяння професійних стосунків та надання українським журналістам інформації з перших рук про інституції ЕС та відносини ЕС з Україною.

Перед поїздкою журналісти беруть участь у підготовчьому семінарі в Києві. Впродовж семінару журналісти мають можливість зустрітися із представниками посольств країн-членів ЄС, робочих груп та урядовцями, для обговорення різноманітних питаннь пов'язаних із Європейським Союзом та його відносинами з Україною.

Програма попереднього візиту в Брюсель включила зустрічі з представниками різних директоратів (Зовнішніх відносин, Розширення, Преси, Торгівлі, Довкілля, Сільского Господарства), з речниками Комісарів Європейської Комісії та Верховного Представника з питань зовнішньої та безпекової політики); візит до Європарламенту та Ради, участь у щоденних прес-конференціях Європейської Комісії, зустріч у міжнародній Федерації Журналістів, а також зустріч з Послом України у ЄС.

Темами обговорення були: розширення ЄС та наслідки для України, Европейська Політика Сусідства, політичні та торгівельні відносини Україна-ЄС, Конвенція та багато іншого. Однією з постійних тем, що піднімалися у багатьох обговореннях в Києві та Брюселі, була роль українських регіональних ЗМІ у забезпеченні української громадськості достатньою інформацією про європейську інтеграцію.

Візити в Брюсель відбуваються щорічно. Інформацію щодо наступних візитів можна знайти на сайті Представництва Європейської Комісії в Україні.

На сьогоднішній день вже 40 журналістів з різних українських ЗМІ прийняли участь у програмі:

Петро Гойс (Ріо), Галина Стицина (Міг), Ярослав Колгушев (Донбас), Сергій Кулясов (Кременьчуцький телеграф), Тетяна Піддубняк (Наше радіо), Сергій Іщук ("Є", Місто), Валерій Євсеєв (Репортер), Олександр Мостіпака (Молодий Буковинець), Андрій Кравець (Вечірні Черкаси), Тетяна Верхелес (Високий Замок), Валентина Яцелик (Рівне Вечірнє), Олена Іскоростенська (Світ Огляд, УТ1), Андрій Гетьман (ICTV), Каріна Самохвалова (Новий Канал), Святослав Цеголько (Канал 5), Тетяна Сіліна (Дзеркало Тижня), Віталій Чепіжко (Урядовий кур'єр), Олена Зварич (Україна молода), Євгенія Руденко (1+1), Ольга Пирожко (Громадське радіо), Ганна Цуканова (France Press), Натал'я Koстіна (Укрінформ), Дмитро Борисов (Львівська Газета), Ганна Панова (ТРК Вікка), Лотоцька Ольга (Новий Канал), Дмитроченко Натал'я (Тоніс), Іллічов Руслан (Бізнес), Кириленко Руслан (Українськи Новини), Слабинська Світлана (Киевские ведомости), Куценко Юлія (Канал 5), Черниченко Ірина (Zentr), Андрійчук Олєсь (Джерела), Куцай Тамара (Перехрестя), Богдана Носова (Канал 5), Олешко Олеся (Кореспондент), Шкаріна Надіжда (Севастопольськие новости), Кучерюк Дарина (Тоніс), Бик Тарас (Львівська Газета), Гуц Юлія (Other side), Коротаєвський Сергій (Радіо Ера), Соколов Максім (ICTV), Аббасова Лейла (Канал 34), Мельнікова Олексанра (Радіо Мікс).

Пояснення, як функціонує ЄС

Українські журналісти з представниками Європейської Комісії в штаб-квартирі в Брюсселі

нагору