This version of the page http://www.proza.com.ua/enc/index.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-03-05. The original page over time could change.
Енциклопедiя Української Лiтератури
  
укр. рос.
       Шукати:
за назвою статтi
за змiстом
за автором статтi
А Б В Г Д Е Є Ж З I К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ї Ю Я

[ 1 ] 
В цiлому: 2
Всього статей: 326

Яворський Володимир
(Автор Володимир Єшкілев)

(нар. 1953 р.). Прозаїк. Живе і працює в Києві. Один із найцікавіших креаторів деміургійної прози в Україні. Автор циклу оповідань “Напівсонні листи з Діамантової імперії і королівства Північної Землі”. У кінці 70-х – на початку 80-х років – перебування у львівському андеґраунді, уривки з його повісті “Радощі і муки Бориса Штоцького” надрукував журнал “Кафедра” (2’80). “Напівсонні листи...” Яворського – нюансовані хроніки з життя двох неіснуючих монархій, географія та історія котрих є непроявленою можливістю екзистенційного буття реальної історії. Стиль Яворського – зумисно емоційно розслаблений, розконцентрований марґінальними описами ситуацій – створює метаоповідь, провокує читача на співучасть у складанні енциклопедії Діамантової імперії та королівства Північної Землі.

Ягода Мирослав
(Автор Олег Гуцуляк)

(нар. 1957 р.). Прозаїк, поет, художник. Живе у Львові. У 1996 р. у варшавському журналі “Фронда” опублікував цикл графічних робіт, а у січневому (1997 р.) номері журналу “Кур’єр Кривбасу” повість “Война малого жорстокого Числа” (передмова – В. Габора), що є українською ремінісценцією на повість Г. Гайне “Ідеї. Ле Ґранд”. Поезії, дещо психоделічні, публікував також у часописі “Кремнюк”.

[ 1 ] 
В цiлому: 2
Всього статей: 326

©2003 Український Лiтературний Портал
При пiдтримцi Володимира Єшкiлева
Iдея Анатолiя Ульянова
Технiчна реалiзацiя Максима Климишина