This version of the page http://www.molod-kredit.gov.ua/print/1 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-03-04. The original page over time could change.
Прес-релiз "У серпнi в Українi вiдзначатиметься День будiвельника"
Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву
Прес-релiз "У серпнi в Українi вiдзначатиметься День будiвельника"

    У серпнi в Українi вiдзначатиметься День будiвельника. До цього професiйного свята повною мiрою причетнi ряд структур, чия дiяльнiсть тiсно пов‘язана з будiвництвом. Однiєю з таких органiзацiй є Державний фонд сприяння молодiжному будiвництву. Дiяльнiсть фонду допомагає молодим сiм‘ям отримувати довгостроковий кредит на будiвництво власного житла.

   Ще у груднi 1993 року Всеукраїнськiй асоцiацiї молодiжного житлового комплексу (МЖК) вдалося вирiшити спiльно з урядом питання про часткову компенсацiю витрат на будiвництво. Було ухвалено закон “Про сприяння соцiальному становленню та розвитку молодi України”, яким передбачалося, зокрема, механiзми пiльгового кредитування молодiжного будiвництва. У груднi 1997 року згiдно з рiшенням уряду при Мiнiстерствi у справах сiм‘ї та молодi було створено Фонд сприяння молодiжному житловому будiвництву, на який було покладено завдання реалiзацiї програми кредитування молодих сiмей. На сьогоднi фонд є державним i пiдпорядкований безпосередньо Кабiнету мiнiстрiв.

   Починаючи з 1998 року фiнансування здiйснюється як з державного, так i з мiсцевих бюджетiв. Зокрема, цього року з держбюджету заплановано видiлити 73,7 мiльйона гривень. Для порiвняння – торiк завдяки кредитуванню було збудовано двi тисячi квартир, а упродовж двох попереднiх рокiв (1998-99) – менше тисячi.

   За словами голови правлiння Державного фонду сприяння молодiжному житловому будiвництву Валерiя Омельчука, на сьогоднi постiйно удосконалюється механiзм молодiжного кредитування. Також фахiвцями фонду розроблено законопроект про житлове кредитування усього населення. Цей документ нинi перебуває у комiтетах Верховної Ради. Згiдно з розпорядженням Президента фонд став ще й розробником Концепцiї державної полiтики в галузi молодiжного житлового будiвництва до 2010 року, що має на метi сприяння активiзацiї житлового будiвництва в регiонах України, полiпшенню демографiчної ситуацiї i вдосконаленню державної молодiжної полiтики.

Прес-служба
12.07.2002 р.

Постійна адреса сторінки: http://www./news/1
При використанні матеріалів з сайту гіперпосилання (hyperlink) на сайт Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву (http://www.molod-kredit.gov.ua) обов'язкове