This version of the page http://www.lecos.org/valen.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-03-03. The original page over time could change.
Останній тиждень перед Великим Постом за християнською традицією називається сиропустним або ж Масницею (Масляною)

Останній тиждень перед Великим Постом за християнською традицією називається сиропустним або ж Масницею (Масляною). Цей тиждень в усіх слов’ян був чи не найвеселішим наприкінці зими. Адже попереду - час Спасительного Великого Посту, коли християни намагаються гідно зустріти Великдень. А напередодні Посту, упродовж тижня Масниць, влаштовувалися численні забави, розваги, буйні вечорниці, пригощання (пам’ятаючи про заборону їсти м’ясне) смачнючими варениками з сиром, млинцями з кав’яром, галушками зі сметаною, солодощами.

Західноєвропейська традиція є дещо іншою: напередодні Посту влаштовувалися карнавали, буйні забави, а також на цей період припадало і так зване свято усіх закоханих.

 

У Київському ліцеї бізнесу в цю Масляну поєдналися слов’янські та західноєвропейські традиції. Тиждень було розпочато конкурсом українознавчих ліцеїстських досліджень звичаїв і традицій святкування Масниць в Україні та в інших слов’янських державах, відбулися “Ярмарок на Масляну”, вікторина знавців українських звичаїв, а 14 лютого відлунав чемпіонат з аеробіки  “Свято краси, кохання і стилю”, на якому були нагоджені переможці найрізноманітніших конкурсів:

1-ше місце у Конкурсі ліцейських стіннівок посіла робота учениці 11-В класу Велікдан Ганни.

2-ге місце у Конкурсі ліцейських стіннівок поділили 10-Б та 8-А класи.

Переможницею вікторини знавців українських звичаїв стала команда 10-В класу, а особливими призами за блискучі знання українських традицій, звичаїв та міфології нагороджено ліцеїстів:

1.     Маліцьку Ганну (11-Б)

2.     Семенко Анастасію (10-Б)

3.     Сухоносова Микиту (10-Б)

Переможницями конкурсу візажу і бодіарту стали Кітаєва Марія і її неперевершена модель Малицька Анастасія. А

 

 

Безумовно нас вразила і робота Шайхалієвої Юни як сучасного модельєра

 

 

 

 

 

 

 

У чемпіонаті з аеробіки приз глядацьких симпатій отримала команда 8 клас 

 

 

 

 

Вітаємо переможців

 

ІІІ місце посіла команда 9-Б класу

 

 

ІІ місце посіла команда 11-А класу з композицією «Легкий фреш»

 

Переможцями стали – команда 11-Б класу «Стиль»