This version of the page http://www.pokrova.org.ua/dokument000085.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-03-02. The original page over time could change.
УПА - історія новітньої боротьби

УПА - історія новітньої боротьби

Боротьба УПА досі триває, оскільки її кінцева мета - Українська Самостійна Соборна держава досі залишається метою, а не дійсністю.

Проект "УПА - історія новітньої боротьби" має за мету висвітлювати події, що стосуються ОУН-УПА в нинішні дні.



головна  |  плакати УПА  |  банери УПА


"Свобода" за ОУН-УПА
17 жовтня 2005

Деякі під державними і монархічними прапорами Росії. Звучали старі комуністичні пісні, мелодії. Екзальтовані бабусі з дідусями вигукували антиукраїнські гасла. Міліція спокійно охороняла дійство не перешкоджаючи окупантам.

Делегація рівненських "свободівців" разом з ветеранами національно-визвольного руху та членами КУНу взяла активну участь у вшануванні ОУН-УПА на Майдані Незалежності 15 жовтня. Близько 30 рівнян у столиці держави взяли участь у масових заходах з нагоди 63-річниці УПА, приєдналися до декількатисячної націоналістичної громади. Десь 0 9:30 рівненські "свободівці" підійшли до Головпоштапу, де вже стояли хлопці з УНТП і приєдналися до львівських побратимів. Незабаром околиці поштового відомства заполонили націоналісти і прихильники ОУН-УПА. Близько 11:00 підійшли ветерани, яких усі зустріли оплесками. Через дорогу мітингували ПСПУ, КПУ та представники лівацьких молодіжних організацій, які з сьомої ранку там стояли. Деякі під державними і монархічними прапорами Росії. Звучали старі комуністичні пісні, мелодії. Екзальтовані бабусі з дідусями вигукували антиукраїнські гасла. Міліція спокійно охороняла дійство не перешкоджаючи окупантам.

Ближче до 12:00 рівненські "свободівці " приєдналися до великої групи УНТП, з'єдналися з колоною унсовців, кунівців та однопартійцями з інших регіонів і рушили від ЦУМУ до пам'ятника Незалежності. З правої і лівої сторони нас щільним ланцюгом не пропускали міліціонери. Попереду - дорогу перегородили "барсівці" вишикувані у три-чотири ряди. З іншого боку лівих затиснули перед на дорозі поблизу Головпоштампу. У двох ворогуючих таборах сталися локальні сутички. Зокрема, націоналісти побили російських націонал-більшовиків. Крім того, у різні боки летіли яйця, кефір тощо.

Рівненські "свободівці" зафільмували події на Майдані і найближчим часом збираються показати аматорський фільм широкому загалу, щоб у жителів області спала полуда з очей і вони побачили справжнє обличчя влади. РМО "Свобода" здивована бездіяльністю СБУ і МВС, які замість припинення антиукраїнської істерії у Києві із заїжджими членами російської НБП нічого не вдіяли. Більше того, правоохоронці не дали змоги ветеранам ОУН-УПА пройти маршем по Хрещатику.

РМО ВО "Свобода" заявляє про антиукраїнський характер теперішньої влади, відсутність політичної волі у Президента України, Верховної Ради і Кабміну прийняти історичне рішення - визнати ОУН-УПА воюючою стороною і надати пільги передбачені українським законодавством. Влада знову показала, що за своїм змістом не є українською, допустила комуністичний шабаш у серці України під червоними стягами та російськими державним прапорами. Готуймо національну революцію!



 

16 жовтня 2005
Вшанування вояків УПА на Вовчаку


14 жовтня 2005
Вітаємо вояків ОУН-УПА з Днем постання Української повстанчої армії


12 жовтня 2005
На Рівненщині зібрано 100 тисяч підписів за визнання УПА


9 жовтня 2005
Презентація збірки, присвяченої ОУН-УПА


27 березня 2005
Українофобські провокації: нищення пам'ятних дошок героїв ОУН-УПА




Лічильники