Номер 149 за 16.08.2006
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи вірите ви в те, що Янукович б'є своїх міністрів?
Так, для нього це звичний підхід.
Може. колись і бив, але не тепер.
Ні.
Як можна? Він підлеглим у кабінеті читає уривки з Достоєвського й А.Ахметової.
Важко сказати.
Можливо, іноді. Зрідка.
     

Сердечне «агу»
Українці вперше прооперували серце новонародженого малюка за межами столичних центрів. Немовля, якому щойно виповнився день, врятували кардіохірурги Севастополя
Наталка ПІДГІРНА   

Бувають ситуації, коли малюк, який щойно з'явився на світ, потребує термінового проведення складної операції. І чим швидше медики підготують необхідні препарати й апаратуру, тим більше шансів вижити матиме дитина. Сучасні медичні технології дозволяють діагностувати фізичні вади немовлят задовго до їхнього народження і заздалегідь планувати хірургічне втручання у перші ж дні життя пацієнта. Але донедавна маніпуляції на «працюючому моторчику» 3—4-кілограмових пацієнтів, які вимагають від медиків надзвичайної точності, проводили тільки в Києві.


Президент «горить» у відпустці
Віктор Ющенко дав машини для гасіння пожежі поблизу його кримської дачі. А Олександр Мороз утік до безпечного будинку
Наталя РОТАЙ   

Міністри й депутати Верховної Ради, які на час заслуженої літньої відпустки відклали палкі баталії у залах засідань й заселили державні дачі на кримському березі, і гадки не мали, що початок робочого тижня буде по-справжньому гарячим. Не чекав цього і глава нашої держави, який тиждень тому приїхав до президентської дачі в Мухалатці. Проте в понеділок увечері Вікторові Ющенку довелося побувати в епіцентрі боротьби пожежників із сильним полум'ям, яке охопило багатогектарну площу лісу всього за кілька кілометрів від його дачі.


Через «тіньову економіку» або брудну політику
«перевертні»-податківці захопили i викрали полковника міліції Єрохіна. У МВС сподіваються, що він ще живий
Іван ЛЕОНОВ.   

Не дивно, що кілька тижнів МВС усіляко приховувало від громадськості цей резонансний факт: 26 липня під час службового відрядження до Донеччини безслідно зник начальник підрозділу боротьби з незаконною конвертацією грошових коштів УБОЗ МВС України Роман Єрохін. Ще б пак! Адже з'ясувалося, що 44-річного полковника міліції злочинці викрали на замовлення одного з його «клієнтів», на махінаторську діяльність якого вийшов саме Роман Єрохін. Такої ганьби МВС ще не знало! Тим більше що злочинці скористалися інформацією про службовий автомобіль Єрохіна з Богомольця, 10. З іншого боку, два тижні мовчанки МВС у «справi Єрохіна» можна пояснити ще й активними оперативними діями щодо розшуку полковника i затримання винних у його викраденні. Лише після перших вагомих успіхів у цій справі міністр внутрішніх справ Юрій Луценко розповів пресi про обставини цієї справи, які не можуть не вражати.


Директор Хортицi та його баби
Зарядитися енергетикою Хортиці можна в щойно відкритому Музеї кам'яних витворів. Тим часом гендиректора заповідника звинувачують у незаконному заволодінні скіфськими бабами
Андрій БАГНЮК   

Минулих вихідних мешканці Запоріжжя вперше мали змогу оглянути Зорову Могилу — «дебютне дитя» оновленої дирекції національного заповідника «Хортиця». Перша черга меморіально-туристичного комплексу «Скіфський стан» облаштована на найвищій точці легендарного острова: до рівня морської поверхні — 62 метри, Дніпро несе свої води на 59 метрів нижче. Зі сторожової козацької вежі відкривається чудовий краєвид в радіусі понад 25 кілометрів!


Темний бік медалі. Нобелівської
Гюнтер Грасс визнав, що служив у СС
Олег БОРОВСЬКИЙ   

Лауреат Нобелівської премії з літератури, один iз найвидатніших сучасних письменників Німеччини Гюнтер Грасс уперше визнав, що наприкінці Другої світової війни служив у танковій дивізії СС «Фрюденсберг». Раніше було лише відомо, що Грасс служив солдатом, 1945 року отримав поранення і потрапив у полон до американців. Цей наразі невідомий епізод життя він описав у своїй найновішій автобіографічній книзі «Облущуючи цибулиння», а перші подробиці виклав у інтерв'ю газеті «Франкфуртер альгемайне цайтунг», яке з'явилося минулої п'ятниці. Це стало справжнім скандалом серед інтелектуалів Європи. Адже письменник останні 60 років стверджував, що з 1944 року служив помічником у зенітній артилерії, а пізніше — у Вермахті.


Владика Андрій Сапеляк: Ментальність у мене соборна...
87-річний єпископ після 36 літ чужини відроджує українську церкву на Дніпропетровщині
Сергій ДОВГАЛЬ   

Несподівана, навіть дивовижна поява цього священика в місті, означеному у свідомості більшої частини наших співвітчизників як батьківщина Щербицького, стала неабиякою сенсацією.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Регіони
Світ
Тема
Кримінал
Релігія
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

27 лютого, вт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 6,6458 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,1929 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)