Номер 145 за 10.08.2006
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи вірите ви в те, що Янукович б'є своїх міністрів?
Так, для нього це звичний підхід.
Може. колись і бив, але не тепер.
Ні.
Як можна? Він підлеглим у кабінеті читає уривки з Достоєвського й А.Ахметової.
Важко сказати.
Можливо, іноді. Зрідка.
     

Курячі уколи
Через десять днів херсонська біофабрика почне виробляти вакцину проти курячого грипу, через сорок днів — сумська
Наталя РОТАЙ   

Ще півроку тому ветеринари, орнітологи, вірусологи й епідеміологи бурхливо обговорювали проблему вакцинації птахів від курячого грипу і ніяк не могли дійти спільної думки щодо доцільності й безпечності застосування такого препарату. Деякі фахівці побоювалися, що вакцина, впорснута у кров курки чи гуски, зробить штам H5N1 нешкідливим для птаха, але не уб'є вірус повністю. Мовляв, після такої процедури пернаті «не кашлятимуть», але можуть стати носіями збудника патогенного грипу і будуть розповсюджувати заразу серед людей. А люди, які не вбачатимуть нічого кримінального у поведінці нібито цілком здорової пташини, й гадки не матимуть про небезпеку, що її несе курник...


Гроші й «федерали»
Віце-прем'єр Володимир Рибак хоче запровадити в Україні «бюджетний федералізм». Передвиборчі обіцянки Партії регіонів починають реалізовуватися?

Віце-прем'єр-міністр і заразом міністр будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства Володимир Рибак виступає за децентралізацію системи управління та бюджетного фінансування. Про це він заявив на своїй першій прес-конференції. «У нас федералізму всі бояться. Я свою дисертацію захищав на бюджетному федералізмі, і мені вчені говорили, що вона не може бути захищена, — зазначив Володимир Рибак, — а я доводив, що в унітарній державі повинен бути бюджетний федералізм».


Кому — на лаврах, кому — в менти...
УНА-УНСО згортає намети на Майдані, а УНП там залишається й планує акції протесту
Леся ВОЛОШКА   

Майдан Незалежності потроху порожніє. Учора вслід за Блоком Тимошенко та «жовтою» «Порою» згорнула свої намети УНА-УНСО. Нібито затяті революціонери, радикали й націоналісти заявили, що, за наказом головнокомандувача УНСО Юрія Шухевича, йдуть з Майдану, оскільки стояли там не за дострокові вибори, які «завершилися б повним програшем усього українського», а за розпуск парламенту і введення бодай на рік прямого президентського правління.


Вакцина від смерті
В Інституті експериментальної патології, онкології та радіології імені Р. Є. Кавецького розроблена ціла низка препаратів, здатних продовжити життя онкохворого
Наталя РОТАЙ   

Про стрімке поширення раку по планеті сьогодні не знає хіба що маленька дитина. Як і про те, що традиційні (дорогі до запаморочення) протипухлинні препарати все частіше «дають осічку» в лікуванні хворих, а медики все частіше втрачають пацієнтів, які, за всіма постулатами, прописаними у підручниках, мусили одужати... Тим часом може статися так, що два електроди, під'єднані до джерела мікроструму (винахід китайців), тоненька трубочка червоного лазеру чи, скажімо, препарат на основі канадських хробаків зможуть боротися з раковими клітинами набагато ефективніше, ніж звичайні уколи та пігулки. Біда в тім, що вивчати ефективність цих методів у нас нема кому — за винятком окремих ентузіастів. Так, доктор медичних наук, професор Валерій Тарутінов має на замітці близько 15 таких нововведень у галузі онкології, які треба детально вивчати, вдосконалювати та запроваджувати у практику. «УМ» подає розповідь відомого онколога про те, як працює створена в Україні вакцина проти раку, про «ауру» пігулки, про «зручного лікаря», привезеного з Китаю, і не тільки.


«Вічнозахоплююча дика дорога» графа Пальфія
Мандрівка цією дорогою — краєм, в якому ще 70 років тому була «найбільш дика і збережена у первісній красі частина галицьких Карпат» і де залишилося «чудове, кришталеве повітря, яке є лиш в одному місці на світі»
Іван КРАЙНІЙ   

Приїжджий люд, який уперше потрапляє в невеличке, «на краю світу», гірське село Осмолода, де постійно мешкає лише тринадцять сімей, захоплено називає цей куточок українських Карпат мало не земним раєм. Самі ж осмолодці, зважаючи на певні труднощі щоденного побуту, не схильні ідеалізувати власне середовище існування, хоча не без гордощів підтверджують, що їхня річка Лімниця і настояне на ялицево-смерекових фітонцидах повітря — найчистіші в Європі. Аби для аргументації цієї тези не вдаватися до складних формул «животворящих» хімічних елементів, місцеві мешканці наводять дуже переконливий факт, який стався з одним чиновником нафтогазової галузі. Кажуть, що звичний до стабільно загазованого міського повітря начальник, коли приїхав подивитися на роботу бурових веж у надвірнянській стороні, вийшов з легковика і відразу знепритомнів, захлинувшись тутешнім гірським озоном. Бідолаха нібито прийшов до тями лише після ковтка вуглекислого газу з вихлопної труби автомобіля.
І хоча в наведеній оповідці, звісно, не обійшлося без лукавого перебільшення, проте місцевість довкола Осмолоди справді створена Всевишнім для неквапливого очищення від стресів сучасної цивілізації.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Політика великим планом
Світ
Економіка
Столиця
Історія
Здоров'я
Культура
Мандрівки
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода на найближчі дні в Києві, Львові, Донецьку, Полтаві, Сумах, Сімферополі, Одесі, Рівному, Вінниці, Хмельниць-кому, Дніпропетров-ську, Кіровограді, Ужгороді, Запоріжжі, Харкові, Луцьку, Херсоні, Івано-Фран-ківську, Миколаєві, Житомирі, та інших містах України...
КУРСИ ВАЛЮТ

27 лютого, вт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 6,6458 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,1929 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
КОНКУРС МАЛЮНКУ: "Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну" (24.02.07)
  На нашому сайті можна подивитися усі роботи, які надійшли на конкурс «Дитячий малюнок і любов об'єднають Україну». У конкурсі беруть участь ті, хто передплатив "УМ" на цей рік. На квитанції повинен бути і поштовий штемпель. Знайомтеся з малюнками конкурсантів (за посиланнями).

Новий уряд - новий Президент - мають бути й нові анекдоти. Сподіваємося, вони з'являться в цьому розділі. Закликаємо "сторожових псів демократії" та інших небайдужих до роботи. (17.02.05)
 

У цьому розділі зібрано україномовні анекдоти про Януковича (пов'язані з минулими виборами). (01.10.04)